klocek Opublikowano 20 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2006 witam czy to objaw krzywych tarcz czy tez moze to byc np.wina nowych klockow ktore sie dopasowuja do tarcz mot.kupilem uzywane a klocki wygladaja na swieze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek8104 Opublikowano 20 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2006 Może to być spowodowane krzywą tarczą, docieraniem się klocków, zacinające się tłoczki, zużyte łożyska w przednim kole itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koniaczek Opublikowano 20 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2006 wg mnie szum podczas krecenia kola jest normalny, ale pod warunkiem ze kolem kreci sie lekko, bo jesli czuc opor to znaczy ze zapiekl sie zacisk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thefex Opublikowano 20 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2006 szum czyli szuranie, ocieranie z charakterystycznym metalicznym odglosem?jezeli nie ma oporow, to ten dzwiek to norma dla tarcz btw. widze ze jestes z mojego miasta.czym smigasz? Cytuj KTM LC4 400 SC '95Honda CB 1100 Bol D'or '83DKW KM 200 '35www.bikepics,com/members/thefex/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klocek Opublikowano 20 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2006 szum czyli szuranie, ocieranie z charakterystycznym metalicznym odglosem?jezeli nie ma oporow, to ten dzwiek to norma dla tarczbtw. widze ze jestes z mojego miasta.czym smigasz? no wlasnie tylko slychac ale jak motor sie pcha bez uruchomienia silnika to chyba norma mysle zresta sprawdze po kolei jak pisaliscie..p.s R1 2000 a jak z olsztyna jestes to zajrzyj takze tu...--- http://www.wheeliholix.go.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tuzmen Opublikowano 20 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2006 (edytowane) a tak z innej beczki to warto kupować używane klocki?mnie ten pomył sie srednio podoba.. Edytowane 20 Grudnia 2006 przez Tuzmen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klocek Opublikowano 20 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2006 a tak z innej beczki to warto kupować używane klocki?mnie ten pomył sie srednio podoba.. sory moto uzywane a klocki juz w nim byly..a wygladaja na malo uzywane.dlatego mysle ze sie docieraja.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mattir Opublikowano 20 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2006 Najpierw sprawdz czy tarcz jest prosta bo może być tak że koleś włożył nowe klocki i ta pogięta tarcz poprostu gdzieś tam trze o klocki.Raczej wykluczam łożysko, oraz docieranie klocków. a tak z innej beczki to warto kupować używane klocki?mnie ten pomył sie srednio podoba..To jest jakiś chory pomysł. Używane klocki?? A kto da Ci gwarancje że te klocki nie są np jakieś trefne i ścierają tarcz?? Lepiej kupić nowe i mieć pewność że wszystko będzie OK.A tak swoją drogą nie widziałem jeszcze żeby ktoś się ogłaszał że sprzedaje używane klocki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bajo Opublikowano 20 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2006 a tak z innej beczki to warto kupować używane klocki?mnie ten pomył sie srednio podoba..Sorry ale tu mnie zagiąłeś :flesje: :) Na takich rzeczach jak hamulce nie warto oszczędzać tym bardziej ,że klocki to element eksploatacyjny to tak jakby lać używany olej i wkręcać używane filtry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ventura Opublikowano 20 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2006 Szuranie podczas kręcenia kółkiem to chyba element nieodzowny. Przecież jak wiadomo to tłoczek się cofa a klocka przecież nic nie odciąga. Problem może być wówczas jak klocek blokuje nam cały czas koło a resztą chyba nie ma co sobie główki zakrzątać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi