PINOKIO Opublikowano 10 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2006 Kupiłem na aukcji Kask 2006 Chad Reed Replica Thor Force MX Helmet o rozmiarze L a wiem że mam M . Cena była okazyjna a wiem że kaski róznią się grubością wkładów a nie wielkością kasku , wobec tego czy jeśli napcham czegoś między wkład a wewnętrzną strone kasku to czy zda to egzamin? Może jakiś inny patent ktoś ma? Tylko mi nie piszcie żeby kupić odpowiedni wkład bo ta opcja nie wchodzi w gre. Dzieki Pozdro.Tak wygląda ten kask. możesz czapke zakładać przed włożeniem kasku :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baklazan Opublikowano 10 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2006 możesz czapke zakładać przed włożeniem kasku ;)moherowy berecik :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dembik Opublikowano 10 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2006 (edytowane) moj kumpel tez mial za duzy kask i wykleil go w sobie gabka,najlepsza rada to idz do jakiegos tapicera i pogadaj z nim jak umie kombinowac to ci podkleji gabke i bedzie ok! polecam bo sprawdzone! Edytowane 10 Grudnia 2006 przez dembik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomski_01 Opublikowano 10 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2006 A ja ci proponuje poczekac bo teraz to nic nie sprawdzisz, jezeli dobrze pamietam to L thora byla jak M w innych kaskach, tak samo bylo z foxem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BArt_X Opublikowano 10 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2006 Na razie jeszcze go nie przymierzył :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 10 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2006 nowy kask powinien być ciut przymały a konsekwencje zadużego to np wyłamana szczęka przy glebie Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechu Opublikowano 10 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2006 Niechcialby tu nikogo straszyc ale zle dobrany kaska moze zakonczyc sie nieszczesciem nie mowiac o tym jak bardzo Cie bedzie wkur***al podczas jazdy. Jesli roznica w rozmiarach nie jest duza to mozna sprobowac zakladac dwie kominiarki. Jak tego typu zabiegi nie przyniasa rezultatu to wydaje mi sie ze bedzie Cie czekala sprzedaz :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 10 Grudnia 2006 Administrator Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2006 acerbis robi takie jakby chusty czy coś takiego co zakłada się pod kask, żeby się w to pocić i w przypadku gdy kas jest za luźny. Stosowanie takich chust powoduje, że głowa jest mniejsza. Włosy są ściśle opięte i zbyt duży kask zaczyna latać. Moim zdaniem to nie jest dobry pomysł. Ten kask Myszon musisz wymienić i przestać szukać półśrodków. Możesz sobie wpuścić piankę do osadzania okien, ale wówczas zostań już w tym kasku na amen. pzdr nowy kask powinien być ciut przymały a konsekwencje zadużego to np wyłamana szczęka przy glebie Nie tylko, dochodzą wstrząśnienia mózgu, krwiaki na mózgu, urazy czaszkowe itd. Za duży kask to śmiertelne ryzyko. Kask pełnie dwie funkcje - raz - chroni zewnętrzną część głowy przed urazami. Dwa - chroni wnętrze głowy przed przemieszczaniem się. Im ciaśniejszy kask, tym wnętrze łepetyny mniej narażone na urazy. Właśnie dlatego kaski zmienia się (powinno) co 2-3 lata.pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati_mot Opublikowano 10 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2006 Ten kask Myszon musisz wymienić i przestać szukać półśrodków. Możesz sobie wpuścić piankę do osadzania okien, ale wówczas zostań już w tym kasku na amen. pzdr Albo zaczniesz wcinać OMKE, ponoć od tego łep rośnie :icon_question: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Myszon Opublikowano 11 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2006 moj kumpel tez mial za duzy kask i wykleil go w sobie gabka,najlepsza rada to idz do jakiegos tapicera i pogadaj z nim jak umie kombinowac to ci podkleji gabke i bedzie ok! polecam bo sprawdzone! Dzięki dmbik! O tym nie pomyslałem a to chyba najlepszy sposób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi