Maly-PMI Opublikowano 10 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2006 Siema.Orientuje sie ktos z Was jaka powinna byc kompresja w 125cc i 250cc z nowym tlokiem (tzw. remont) ? Chodzi mi typowo o crossy, nie enduro...Dzieki i pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
żubr Opublikowano 10 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2006 ok 8 dla sety i cwiary, roznia sie tymi drugimi wartosciami np: kompresja CR125 07' - 8.6:1 ; CR250 07' - 8.5:1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomski_01 Opublikowano 10 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2006 na stronie producentow jest wszystko podane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEAD Opublikowano 10 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2006 (edytowane) Autorowi tematu chodzi raczej o konkretne wartości ciśnienia a nie stopnie sprężania. Zawsze to sobie można jakoś obliczyć ze stopnia sprężania ale nie wiem jak to sie ma do rzeczywistych pomiarów manometrem wmiarę nowej lub po remoncie sztuki. Edytowane 10 Grudnia 2006 przez DEAD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maly-PMI Opublikowano 10 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2006 Autorowi tematu chodzi raczej o konkretne wartości ciśnienia a nie stopnie sprężania. Zawsze to sobie można jakoś obliczyć ze stopnia sprężania ale nie wiem jak to sie ma do rzeczywistych pomiarów manometrem wmiarę nowej lub po remoncie sztuki. Dokladnie :icon_razz: Mam manometr i chcialbym jakos przy kupnie okreslic czy tlok byk jednak wymieniany czy kwalifikuje sie do remontu. Jak wiadomo na allegro 99% motocykli jest po generalnym wiec na uczciwosc sprzedajacego wolalbym nie liczyc. Nikt nie mierzyl kompresji po remoncie ? Moze chociaz przed jak tlok byl na wykonczeniu ?Ustalenie tego w enduro nie stanowi problemu, a w crossach tak ? :buttrock: No nie chce mi sie wierzyc, ze kazdy rozbiera silnik i oglada srodek po pare razy w sezonie aby okreslic stan wnetrznosci ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 10 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2006 9-13 atm, zależy od pojemności. P.S.Ja jestem tym 1% sprzedających którzy nie blefują Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rajdowiec Opublikowano 13 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2006 9-13 atm, zależy od pojemności. P.S.Ja jestem tym 1% sprzedających którzy nie blefująA czy nie lepiej kupić motor do remontu bedzie tańszy a remont mozna samemu zrobić wtedy wiadomo ze jest remontbo nie raz sie mozna spotkać z :bigrazz: motocyklami niby po remoncie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wo09 Opublikowano 13 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2006 (edytowane) Ostatnio wymieniałem tłok w RM 125 mojego brata i po wymianie manometr wskazał 10,5 atm, ale przed wymianą niestety nie wiem ile było. Edytowane 13 Grudnia 2006 przez Wo09 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawron Opublikowano 13 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2006 No nie chce mi sie wierzyc, ze kazdy rozbiera silnik i oglada srodek po pare razy w sezonie aby okreslic stan wnetrznosci ...HEHEHE :icon_mrgreen: no ja tek robie conajmniej 2 razy w sezonie :clap: przy okazji zmiany tłoka. Kiedyś włansie jak bylem na kupinie pierwszego wyczyna tak sie zastaniawiałem jakie ma być to cisnienie itp i zaptytałem sie w serwisie a tam mi odpowiedzieli: "ooookooło 10 - 11 atm. ale po co CI to wiedzieć skoro i tak za 2-4 miesięcy bedziesz zmieniał tłok i kompresja bedzie ok :) Jak kupujesz crossa to posłuchaj czy silnik nie tłucze sie jak stary silnik diesla w polonezie truck i czy nie dzwoni przy puszczaniu z gazu bo te objawy oznaczają grubszą robote korby i wału itp itd" Pozatym wyszedłem z załozenia ze crossa najlepiej jak dla mnei kupić do remontu za małą kase i dołozyć do niego tyle kasy zeby wyrównała sie róznica do wartości rynkowej :D przykładowo moto z 2000r warte 11000 kupujesz za 8 do remontu i ładujesz w niego te 3000 i masz full remont i jesteś na 100% pewien ze wszystko jest na tip top :P Cytuj http://www.DywanSzop.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reminator Opublikowano 14 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2006 (edytowane) HEHEHE :icon_question: no ja tek robie conajmniej 2 razy w sezonie :evil: przy okazji zmiany tłoka. Kiedyś włansie jak bylem na kupinie pierwszego wyczyna tak sie zastaniawiałem jakie ma być to cisnienie itp i zaptytałem sie w serwisie a tam mi odpowiedzieli: "ooookooło 10 - 11 atm. ale po co CI to wiedzieć skoro i tak za 2-4 miesięcy bedziesz zmieniał tłok i kompresja bedzie ok :bigrazz: Jak kupujesz crossa to posłuchaj czy silnik nie tłucze sie jak stary silnik diesla w polonezie truck i czy nie dzwoni przy puszczaniu z gazu bo te objawy oznaczają grubszą robote korby i wału itp itd" Pozatym wyszedłem z załozenia ze crossa najlepiej jak dla mnei kupić do remontu za małą kase i dołozyć do niego tyle kasy zeby wyrównała sie róznica do wartości rynkowej :) przykładowo moto z 2000r warte 11000 kupujesz za 8 do remontu i ładujesz w niego te 3000 i masz full remont i jesteś na 100% pewien ze wszystko jest na tip top :flesje: hmmm jak mowil pawlak madrego to i przyjemnie posluchac ... uwazam ze gosc ma racje najwazniejsze zeby motor byl prosty po zadnym dzwonie i w miare zadbany reszte i tak trzeba remontowac przynajmniej raz w sezonie Edytowane 14 Grudnia 2006 przez reminator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid sx85 s51 Opublikowano 7 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2021 Wie ktoś jle powino być kompresji w Ktm sx 85 z 2014 Mi wyszło 8 dobrze czy żle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi