Loudner Opublikowano 9 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2006 tak jak w temacie. podszas jazdy gasnie najczesciej gdy jest juz rozgrzany. efekt jest taki jak by nie bylo nagle paliwa a bak jest pełny. co to moze byc jak usunac ta usterke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 9 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2006 sprawdz gaźnik i połaczenia raczej innych możliwości nie ma Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 9 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2006 tzn przed gasnieciem wchodzi sam na wyzsze obroty ?? Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hikor Opublikowano 9 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2006 Odpowietrzenie baku sprawdzałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas 78 Opublikowano 9 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2006 witamnie wiem jak w dr-ce ale w swojej miałem kiedyś taki problemi przyczyną był wypalony styk w pompie paliwa-jeśli dr-ka ma pompę to może być przyczynapozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ventura Opublikowano 9 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2006 W jakim momencie gaśnie Ci te moto. Podczas normalnej jazdy na obrotach czy podczas zatrzymywania w granicach biegu jałowego? Jeżeli na wolnych to czyszczonko gaźników nieuniknione. Jeżeli podczas jazdy to czyszczenie też nieuniknione a pozatym miałem kiedyś przygode z cewką zapłonową. Na zimno ładnie zapindalała a po rozgrzaniu robiła jakieś zwarcie i tyle z jazdy.Jak padnie Ci po rozgrzaniu to weź jakałś drugą świece żeby się z tamtą nie pindolić i obadaj czy jest iskra. (czyli świeca w fajke, kładziesz na niemalowanym elemencie silnika,żeby masowała, kręcisz rozrusznikiem i patrzysz czy iskra na świecy przeskakuje). Jeżeli tu będzie ok, to bierz się za gaźniki, ewentualnie jeszcze przeczyść kranik paliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deebo Opublikowano 9 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2006 spróbuj pojeździć z niedokręconym kurkiem może masz problem z odpowietrzaniem baku i dlatego gaśnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysy5g1 Opublikowano 9 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2006 Sprawdź też kabel wysokiego napięcia- może dotyka ożebrowania głowicy i jest przetopiony... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zoltecek Opublikowano 9 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2006 ja to bym sprawdził czujnik od stopki on czesto płata figle i przez to gasnie maszyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Loudner Opublikowano 10 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2006 hmm podaliscie tyle powodow ze nie wiem od czego zaczać. gasnie podczas normalnej jazdy.jak sie sprawdza sie odpowietrzanie bakuiskre ma na 100%kranik tez przeczyszczę. najelpiej go wykrecic i przdmuchac pod ciśnieniem prawda?wydaje mi sie moze byc cos z bakiem ponieważ zgubiłem kluczyk od baku i musilem rozwiercać prusza dostaly sie do srodka ale wydawalo mi sie ze wszytko przeczyściłem. teraz kapsel od baku mam nie orginalny plastikowy wkladany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deebo Opublikowano 10 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2006 tak jak pisałem przejedz się z odkręconym kurkiem wlewu paliwa, jak założyłeś nieoryginalny a odpowietrzanie miałeś przez kurek to na 100% to będzie to, w baku robi się podciśnienie i paliwo nie chce schodzić do gaziorów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi