bodek_o Opublikowano 22 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2007 (edytowane) mam pytanko jak rozróznic ze w gpz 600 jest silnik taki jak w gpx? GPZ dostawał silnik od GPX w roku modelowym 89. Pozdr. P.S. Numery ram od ZX600A-055801, numery silnika od ZX600AE69501. Oznaczenie fabryczne modelu ZX600 A5 lub A5A. Edytowane 22 Maja 2007 przez bodek_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ED manetka (KURCZAK) Opublikowano 22 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2007 (edytowane) a sa jakies róznice w wygladzie silnika.jakis maly detal który rózni te dwa silniki?dajmynato ze numery mogly byc walniete kiedys bo model gpz który chcem kupic jest z 88 roku i to jest troche dziwne, a kolo twierdzi ze moto ma juz silnik od gpx.czy jest mozliwosc sprawdzenia tego w inny sposob niz numery? Edytowane 22 Maja 2007 przez ED manetka (KURCZAK) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodek_o Opublikowano 23 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2007 (edytowane) a sa jakies róznice w wygladzie silnika.jakis maly detal który rózni te dwa silniki?dajmynato ze numery mogly byc walniete kiedys bo model gpz który chcem kupic jest z 88 roku i to jest troche dziwne, a kolo twierdzi ze moto ma juz silnik od gpx.czy jest mozliwosc sprawdzenia tego w inny sposob niz numery? Szczerze mówiąć nie wiem. Silnik GPX jest rozwinięciem wersji GPZ, ale zmiany dotyczą tylko gaźników, zaworów, układu korbowgo, czyli elementów wewnętrznych. Jedyne co zauważyłem oglądając GPZ na zdjęciach katalogowych, że na lewym deklu (od strony zębatki) jest napis KAWASAKI. W GPX czegoś takiego nie ma. Dekle w GPX z lewej i prawej strony mają coś w rodzaju użebrowania. Pozdr. Edytowane 23 Maja 2007 przez bodek_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ED manetka (KURCZAK) Opublikowano 23 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2007 Po lewej stronie silnika masz koło magnesowe. Zdejmujesz je i pod nim masz sprzęgło rozrusznika. Nie jestem do końca pewnien, ale raczej tak jest. no wlasnie tak nie jest!!!tobie pomylilo sie z gpz 500 chyba?dalej niewiem jak je wyjac najprawdopodobniej trzeba wyjac silnik i odkrecic miske olejowa, oraz pompe wtedy moze. moze ktos wie jak to sprzeglo wyjac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lukass Opublikowano 24 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2007 Spojrzałem na manuala, trzeba silnik raczej rozbierać cały, wiec dużo roboty jest. Przepraszma za pomyłke. Nie musisz krzyczeć. A jak nie wiesz, to masz tu manuala: Kawasaki GPZ600 R,GPX600 R,Ninja 600 R & RX,GPX750 R,Ninja 750 R 85-97 Haynes Service Manual ENG http://www.megaupload.com/pl/?d=AP826IOZ Sam odczytaj scheamty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ED manetka (KURCZAK) Opublikowano 24 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2007 ja nie krzycze wielkie dzieki Lukassznalazlem jeszcze cos takiegoserwisówka do gpz i gpxhttp://s007.wyslijto.pl/index.php?file_id=...down=&gk=kredyt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabaniero Opublikowano 25 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 W ZZR 1100 miałem walnięte sprzęgiełko rozrusznika...trzeba rozbierać cały silnik żeby się do niego dostać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lukass Opublikowano 25 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 ED manetka (KURCZAK) jesi masz brać taki motocykl to moim zdaniem nie bierz. Naprawa będzie drogo kosztować i to całe rozkręcanie silnika. Same minusy. Chyba że robisz moto dla siebie na kilka lat :biggrin: Jesli nie masz, to znalazłem artykuł z wydania specjalnego Śwaiata Motocykli odnośnie GPZ600 i GPX. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ED manetka (KURCZAK) Opublikowano 25 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 (edytowane) spoko silnik juz wyjety, miska sprzeglo i reszte zeczy które trzeba bylo wykrecic sa juz wyjete. jutro mam nadzieje zostanie wysiagniety walek na którym jest sprzęgiełko rozrusznika.jak narazie nie jest tak strasznie. teraz mam pytanie czy da sie jakos zregenerowac sprzegielko rozrusznika w kawie czy lepiej poszukac uzywki? Edytowane 25 Maja 2007 przez ED manetka (KURCZAK) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ED manetka (KURCZAK) Opublikowano 29 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2007 okazalo sie ze sprzegielko jest popekane. czy ktos sie orientuje czy sprzeglo rozrusznika pasuje do gpz 600 88r od gpx? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 29 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2007 Nie lepiej bylo poszukac GSX750E z lat 80tych ?O wiele prostsze od Kawy i lepiej jezdzi:) Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni22222 Opublikowano 29 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2007 motor ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ED manetka (KURCZAK) Opublikowano 30 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2007 kawe kupuje po kosztach od kolegi za bardzo rozsądna cene. jedynym mankametem jest wlasnie to sprzegielko.ale jutro biore tel w lape i obdzwonie wszystkich co maja cześci do gpz i gpx. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RudyXJ Opublikowano 1 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2007 jedynym mankametem jest wlasnie to sprzegielko.i lekki szlifffff :bigrazz: i wyrzuć tą nazwe sprzeta z danych , nie masz juz Dżi Es 550 :crossy:A kawka była naprawde bardzo ładna, wiec sie nie dziwie Kurakowi , ze ją bierze :icon_razz: Tylko sie pospieszcie bo z kim mam śmigać ... Cytuj http://www.bikepics.com/members/rudyfws/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jce Man Opublikowano 1 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2007 Witam ja mam Gipkiego od 6 miesięcy i jestem z niego bardzo zadowolony,przy czym mój jest troszeczkę odchudzony[stret], ale jak na początek to jest zajefajny moto.Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi