bartek_CBR Opublikowano 25 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2006 Witam !!!Jak w temacie. Jakie regulacje sa potrzebne po zalozeniu sportowego wydechu. Moto to honda CBR 900 RR Fireblade, model sc28. Wydech jest marki MIG, przelotowy, wydaje mi sie ze dedykowany do tego modelu. Moto po zmianie wydechu chodzi rowno, troche strzela podczas jazdy jak sie schodzi z wysokich obrotow. Pozdrawiam :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom_H Opublikowano 27 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2006 Hej Pozostaw fabryczne nastawy. Ewentualnie jak chcesz włazić w temat głębiej to załóż sportowy filtr powietrza - WKŁADKĘ ( nie pchaj jakichś tanich stożków po będziesz miał mega dziurę w obrotach). I jeszcze możesz wpakować zestaw DYNOJET stage 2. Po tym wszystkim ponownie wszystko przeregulować i zestroić. Jednak taka zabawa wraz z montażem i regulacją to koszt około 1200 zeta. Pozdro Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 28 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2006 jak kupiłeś nowy wydech to powinieneś miec opis jak to wyregulowac jakie dysze w gaznikach pozmieniac itp Cytuj Moto Psycho Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wowo Opublikowano 29 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2006 Jeśli założyłeś samą końcówkę, to raczej nic nie musisz regulować. Strzelanie z wydechu przy zchodzeniu z wysokich obrotów to w przelotówce normnalna sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andre-20 Opublikowano 29 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2006 Ja słyszałem ze wraz ze zmiana komina trzeba zrbic regulację gazników no i w razie czego dysze wymienic. Ja na zime oddaje swojego sprzetya na regulacje gaznikow bo mam za bogata mieszanke i przy wysokich obrotach czarny dymek leci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FredCBR Opublikowano 30 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2006 Ja słyszałem ze wraz ze zmiana komina trzeba zrbic regulację gazników no i w razie czego dysze wymienic. Ja na zime oddaje swojego sprzetya na regulacje gaznikow bo mam za bogata mieszanke i przy wysokich obrotach czarny dymek leci. Mam to samo z XJ Diversion. Moto dymi mi na czarno jak mocno przegazuje i świece są zakopcone. Miałem też taki problem że jak jest zagrzane moto to nie chce wkręcać sie na obroty. Ostatnio nie moge go w ogłle odpalić. Były dysze niefabryczne założone i zmieniłem w serwisie na oryginalne. Ogólnie motorek jest po synchro gaźnikó, wymianie świec i filtra powietrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 30 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2006 I dalej nie chodzi ? Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom_H Opublikowano 30 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2006 (edytowane) Mam to samo z XJ Diversion. Moto dymi mi na czarno jak mocno przegazuje i świece są zakopcone. Miałem też taki problem że jak jest zagrzane moto to nie chce wkręcać sie na obroty. Ostatnio nie moge go w ogłle odpalić. Były dysze niefabryczne założone i zmieniłem w serwisie na oryginalne. Ogólnie motorek jest po synchro gaźnikó, wymianie świec i filtra powietrza. Wal do tego serwisu jescze raz i zleć im przesypanie gaźników bo na bank któryś leje, lub mógł zawiesić się zaworek igliczny lub poszedł jakiś paproch pod niego i leje gażnik.Wydech nie ma nic wspólnego z dymieniem na czarno. Na przelotówce można sobie fajnie z wydechu postrzelać z niezłymi snopami ognia. Edytowane 30 Listopada 2006 przez Tom_H Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andre-20 Opublikowano 3 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2006 (edytowane) Ja nie mam zadnych problemow z odpalaniem czy praca silnika, poprostu przykpici na czarno prz przygazowce no i pali wiecej niz powinien. Wynika to ze zbyt bogatej mieszanki. Edytowane 3 Grudnia 2006 przez Andre-20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Puczy Opublikowano 29 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2007 tak ma być nic nie ruszaj. Ja mam sc33 i stretfigtera założonego, też przelotowy. Wali ogniem jak dureń. W nocy efekt zajebisty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi