michal_dh Opublikowano 25 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2006 Dzis zamontowalem nowa zebatke na przod 12 zebow wczesniej mialme 16 ale sie zajechala. Kupilem ja w larrsonie pod moj motocykl . Zalozylem, napielem lancuch, nasmarowalem a tu zonk :banghead: lancuch zamiast ladnie poruszac sie po niej przeskakuje :icon_eek: nie wiem czemu sprawdzalem tez co bedzie jak mocniej badz mniej napewne ale ciagle to samo ;/ i nie wiem czemu :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian-kmx Opublikowano 25 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2006 Dzis zamontowalem nowa zebatke na przod 12 zebow wczesniej mialme 16 ale sie zajechala. Kupilem ja w larrsonie pod moj motocykl . Zalozylem, napielem lancuch, nasmarowalem a tu zonk :banghead: lancuch zamiast ladnie poruszac sie po niej przeskakuje :icon_eek: nie wiem czemu sprawdzalem tez co bedzie jak mocniej badz mniej napewne ale ciagle to samo ;/ i nie wiem czemu :banghead: a ta zebatka napeno jest do mtx-a?? moze to jest inny rozmiar zebatki i ma wieksze zeby.....ta zebatka jest mniejsza od tej starej???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_dh Opublikowano 25 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2006 Jest mniejsza od starej o 4 zeby kupilem ja poto zeby moto mialo wieksza moc :banghead: w larrsonie wybralem dokladnie rok model mojego motorku i kupilem ja specjalnie do niego :banghead: jest podobna do starej tyle ze jest mniejsza wiec nei wiem czemu przeskakuje :icon_eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian-kmx Opublikowano 25 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2006 a zeby napewno sa takiej samej wielkosci???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_dh Opublikowano 25 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2006 (edytowane) no jedna ma mniej zebow i jest troszeczke mniejsza ale chyba tak ma byc :icon_eek: Tu jest fotka tej zebatki w momencie kiedy przeskakuje lancuch http://bikepics.com/pictures/731319/ Edytowane 25 Listopada 2006 przez michal_dh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzemyk90 Opublikowano 25 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2006 Mialem to samo w motorynce kiedy dawalem nowy lancuch i zebatki. Musialem bardzo mocno naciagnac lancuch, po kilku nastu km juz bylo lepiej, a teraz jest ok. Jak sie wymienia zuzyta zebatke to i lancuch tez. Dlatego ze to razem wspolpracuje. Nie wiem czy naciagniecie lancucha u Cieibe moze pomoc, nie raz moze peknac ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian-kmx Opublikowano 25 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2006 no jedna ma mniej zebow i jest troszeczke mniejsza ale chyba tak ma byc :smile: Tu jest fotka tej zebatki w momencie kiedy przeskakuje lancuch http://bikepics.com/pictures/731316/ chyba fotki ci sie pomylily to nie do tego tematu..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Litrus Opublikowano 25 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2006 kolego nie zmienia sie jednego elementu napedu tylko caly zestaw ... jak masz nowa z przodu i stary lancuch i stara z tylu to szybko sie zuzyja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_dh Opublikowano 25 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2006 Sorka pomylilem fotki ale juz zmienilem. Apropo zestawu to ja mam taki problem bo zebatke z tylu mam bdb stanie i lancuch tez i tylko mialem zebatke z przodu zajechana wiec nie oplacalo mi sie tego wszystkiego wymieniac :smile: wiec nie wiem co robic tu jeszcze raz fotke podaje http://bikepics.com/pictures/731319/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcpol Opublikowano 25 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2006 Sorka pomylilem fotki ale juz zmienilem. Apropo zestawu to ja mam taki problem bo zebatke z tylu mam bdb stanie i lancuch tez i tylko mialem zebatke z przodu zajechana wiec nie oplacalo mi sie tego wszystkiego wymieniac :smile: wiec nie wiem co robic tu jeszcze raz fotke podaje http://bikepics.com/pictures/731319/ Niestety, ale musisz wymienić cały zestaw, na jakiej podstawie twierdzisz, że łańcuch i tylna zębatka są w bdb stanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian-kmx Opublikowano 25 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2006 nie widzicie ze tam jak idzie zab to nie wchodzi idealnie w lancuch tylko ucieka.......zebatka jast chyba za duza.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andon13 Opublikowano 25 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2006 Wydaje mi sie że łańcuch jest wyciągnięty i dlatego zębatka nie trafia tam gdzie powinna...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_dh Opublikowano 25 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2006 Widze po stanie zebow w zebatce tylniej co do lancucha to nie ma luzow na zebatce :biggrin: ale jak troche popchalem motot na nasmarowanym lanuchu to jakby sie troszeczke rozjezdzilo i mysle ze jak troche pojezdze to moze bedzie dobrze jak myslicie?:biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 25 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2006 stara zębatka rozciągnęła łańcuch dlatego na nową nie pasuje koniec i kropka w środę wyślij totolotka może trafisz pointa i będziesz miał na nowy napęd Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BArt_X Opublikowano 25 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2006 A zmieniłeś zębatkę z tyłu? Bo jak nie, to raczej łańcucha porządnie nie naciągniesz. Z tyłu chyba powinieneś dać większą, tak żeby pasowało. Ja miałem podobnie w simsonie - z przodu była założona 13 (seryjnie 15) nie przeze mnie, z tyłu nominał i żeby naciągnąć łańcuch trzeba było naciągacze przykręcić prawie do oporu. Teraz mam 15 i jest jeszcze możliwość regulacji. Cztery zęby to chyba dość duża różnica, obwód zębatki się zmniejsza i masz po prostu luźny łańcuch. Wiesz o co mi chodzi myślę ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi