Skocz do zawartości

Moto z aukcji w USA

Rekomendowane odpowiedzi

Na 7 moich motocykli od powrotu do Ojczyzny, 5 bylo sprowadzonych z Ameryki, oprocz podwyzszonych kosztow rejestracji( oplata za ksiazke pojazdu- dla mnie haracz na rzecz panstwa- raz zaplacilem 50 zl, potem 1000, potem 500 zl), to nie mialem zadnych problemow, trzeba miec tylko odpowiednie dokumenty , tlumaczenia i oplaty celne.

Sprowadzalem przez 100% kolege, jak ktos chce namiar to prosze na priva.

Tylko nie myslcie ze tam w Ameryce nawet od firm ubezpieczeniowych dostaniecie cos za pol darmo, tam sa normalne procedury aukcyjne i sprzet tyle jest wart za ile wygra sie aukcje, dochodzi do tego koszt transportu w Stanach(od 350- do 2000$ nawet!!), oplaty aukcyjne, oplaty parkingowe przed zaladunkiem, potem koszt przewiezienia do Polski, koszt transportu na terenie Polski, oplaty celne, Sady, magazyn przyjal wydal, oplata Agencji Celnej no i potem koszty rejestracyjne, tlumaczenia, 1 przeglad itp. Jest tego od groma i raczej przestrzegam od proby sciagniecia sprzeta samemu, bowiem zabraknie jakiegos glupiego papierka i motocykl bedzie stal na parkingu celnym, a Wy dostaniecie wezwanie do oplaty kosztow ponownego zawiezienia sprzeta do hameryki. Lepiej poszukac sprzeta juz sprowadzonego i oclonego z kompletem papierkow, lub zamowic po wplaceniu jakiejs zaliczki( tu ostroznosc jest wskazana!)To chyba tyle. Pozdr.Janek Klekotek.P.S. Dla mnie sprzety z Ameryki sa najlepsze: nie dlawione(w Szwajcari dlawia GSXR 1000 do 75 KM), najczesciej male przebiegi i najczesciej maja dodatkowe wyposazenie.

siemka

a czy moze ktos podac jeszcze jakies sprawdzone firmy

bo ostatnio juz sie dogadalem i niby wygralem aukcje a tu klops :) :)

sprzeta nie bedzie bo cos nie tak z papierami :) :bigrazz: a szukam juz jakies 3 miechy :flesje: :lalag:

i jak to jest z tym wysylaniem calosci kwoty za sprzet nie majac zadnego dokumentu???

jakie dokumenty firma musi mi wydac na podstawie ktorych mam wyslac kase do USA i to calosc wlaczajac koszt sprzeta + wszelkie oplaty wysylkowe + prowizje

tak na gebe mam wyslac kase do USA???

jak to sie odbywa kto juz ma jakies doswiadczenia z tym wysylaniem od razu za calosc ??

generalnie jak ktos juz dostanie calosc to nawet sie dobrze nie bedzie krecic kolo tematu kiedy przyplynie to bedzie i tak mozna czekac ze 3 miechy na motor z USA

Ja mam rodzine w stanach i moze jak mnie w tym roku wujek odwiedzi to go poprosze zeby mi coś wysłał.. Chciałbym tylko wiedzieć jaka jest cena najtanszego ....i ..najszybszego przysłania motora bo nie wiem czy lepiej poczekac i oszczedzić czy zaplacic wiecej i mieć szybciej..

nie dajcie sie zrobic w wałka z fotkami, bo wiele uszkodzen nie jest przedstawianych na fotach.Zdjecia sa tak robione zeby było widac , ale nie za duzo.

pzdr

Prowda. Niech Wam moto wybierze ktoś zaufany, kto zobaczy i oceni czy warte jest to zachodu.

Niech Polak będzie mądry przed szkodą.

Witam,

tak na marginesie gadałem ostatnio ze znajmomym motonita z Litwy. tam duzo osob sciaga sprzety z USA.

Kupil ostatnio Fat Boya po crash tescie (przód do wymiany i lekko wbita rama). Calosc z dowozem, clami i remontem wysla go 12.000 USD. Moto z 2003 roku, 600 mil na budziku.

Sprowadzal przez jedna ze sprawdzonych firm.

Pozdro

Witam. Znowu mam pytanie, kiedyś was męczyłem odnośnie pierwszego moto. Teraz mam pytanie odnośnie sprowadzania z aukcji w Stanach. Znalazlem kilka stronek firm które niby się zajmują licytacją w twoim imieniu itd. Więc chciałbym wiedzieć czy ktoś korzystał z usług takich firm?? I czy warto zawracać, jak już coś, sobie glowe takim czymś??

Wszędzie jest napisane, że najpierw trzeba wplacić zaliczkę. Później w ciągu kilku dni całą kasę, jeżeli się wygrało aukcję.

Dzięki za każdą odpowiedź.

jesli nie masz kogos na miejscu(usa) odpusc sobie ten temat .pomijajac firmy kurierskie to cwaniakow i przekretasow jest tam proporcjonalnie wiecej. zaufany czlowiek to nie wszystko wazne zeby sie w tematach ogarnial. nie jest to latwe ale jesli zrobisz to z glowa to bedziesz sie cieszyl. pozdrawiam