dono Opublikowano 18 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2006 witam. w moim simsonie s51 enduro, instalacja 6V elektroniczny zapłon z tyrystorem jest taki problem że czasami (nie zawsze) jak się porządnie rozgrzeje to chodzi dobrze i wszytstko ok, ale jak go zgaszę i próbuję odpalić to nie ma iskry. musi postać z pół godziny, łapie iskrę i znowu jazda. poza tym to chodzi pięknie, żadnych negatywnych objawów. nie dzieje się tak w czasie jazdy, tylko po zgaszeniu. nie ma stałej reguły kiedy się tak dzieje ale najczęsciej jak się bardzo nagrzeje. na oryginalnym zestawie zrobiło mi się tak ze dwa razy, na tuningowej 60ccm 9KM i gaźnik archen 19mm dzieje się tak częściej. nawet w taki dzien jak dzis tak się stało. zaznaczam że to nie jest wina świecy. więc czego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malys Opublikowano 18 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2006 Cewka może się przegrzewać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dono Opublikowano 18 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2006 cewka? ta butelkowa czy może pierwotna? nie mam pojęcia. pierwszy raz się spotkałem z takim czymś że instalacja elektryczna się grzeje. a najdziwniejsze jest to że dopiero po zgaszeniu nie ma iskry. możliwe że cewka pierwotna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiND Opublikowano 19 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2006 ja mialem takie cos ze po okolo 10 km na 10 s brakowalo iskry:) potem chwile byla i znow jak sie zatrzymalem i troszke ostygl to moglem dalej. wiem ze wymienialem cewke butelkowa (spalila mi sie potem) i problem ustal :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malys Opublikowano 19 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2006 Tak, chodzi o cewkę butelkową oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dono Opublikowano 19 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2006 ok, zobaczę. akurat tak się składa że mam kilka sprawnych cewek, to sobie sprawdzę. dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yamahadt80lc2 Opublikowano 20 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2006 ja miałem tak w jawce.. chodziła jak sie rozgrzała to gasła szybko wykręcałem świece to iskry nie było po chwili wracała ale jak sie moto odpaliło to już coraz krócej chodziło. wymieniłem cewke (była pod bakiem) i looz:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernik17 Opublikowano 22 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2006 Ja mailem cos takiego w simku , prze pewiem czas , chodziło elegancko . Jakies 2 miesiace temu ( na wakacje ) zaczał mi przerywac , myslalem ze to zapłon moze sie przestawia . Wiec zawiozlem do kolegi znał sie na tym . powiedzial ze kable sie nie stykaja lub niełacza . od cewki .Wiec kupiłem nowe i gra . I jezdze bez problemu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi