gajoss Opublikowano 17 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2006 Pytanie jak w temacie. Pytałem na "wszystko o simsonie" ale nikt nie odpowiada. Mam wybity numer "036" na styku cylindra z głowica czy to świadczy o tym, że jest on produkcji niemieckiej? Proszę tylko o konkretne odpowiedzi.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scitro Opublikowano 17 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2006 Pojęcia nie mam o oznaczeniach, ale podejrzewam, że będzie dokładniej wykonana powierzchnia kanałów przelotowych mieszanki - znając dokładność Niemców... Heja Cytuj www.ducati-klub.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiboS60 Opublikowano 17 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2006 Nie swiadczy.niemieckie maja bite nr miedzy zebrami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikus91 Opublikowano 17 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2006 (edytowane) zaraz Ci podam chwilka dam Ci zdj http://bikepics.com/pictures/700224/ tutaj maja byc Takie nr miedzy zeberkamihttp://bikepics.com/pictures/700222/ i takie cos ma byc wybite na kruccu ssacym mam do sprzedania cylinder orginalny przerobiny. Kanal ssacy jest rozwiercony na 20mm i wypolerowany. Kanaly pluczace rozwiercony i wypolerowane. Simson lepiej wchodzi na obrty i jest bardziej zywy do tego jeszcze zalozyc gazniczek na mebranie 21mm i simson idzie z gazu na kolo:] http://bikepics.com/members/pikus910/90chartsr500/ jak ktos bedzie mial pytania to walcie na pw. Cylinder ma jedna wade nie zbyt dobry jest gwin na wydechu mozna zalozyc redukcje lub jak ktos ma dojscie to moze nagwinowac Edytowane 17 Listopada 2006 przez pikus91 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziele90 Opublikowano 17 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2006 (edytowane) sprostuje- cylinder =dwie NGK :cool: a gaźniczek na membrance fajny fajny moj nowy zakup napisze relacje jak to chodzi :icon_evil: Do tematu oryginalny cylinder od pikusia ma 036 wybite!pzdr:) Edytowane 17 Listopada 2006 przez Ziele90 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikus91 Opublikowano 19 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2006 (edytowane) zielu walnelo Cie za 2 ngk nie oddam tego cylindra Ty sie puknij w glowe:D tak czytalem to i sie zastanawiam o co Ci chodzi ;) nadodatek te 2ngk to Twojego brata;P a nie Twoje:D bo mu byly nie potrzebne:D Edytowane 19 Listopada 2006 przez pikus91 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziele90 Opublikowano 19 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2006 wiesz mi ze jednak co w rodzinie to w rodzinie :) a ja go biore masz dwie NGk i ci styka i tak ci niepotrzebny heh jeszcze pare razy umyjesz motor i kwita :biggrin: :) a NGk w cienko zawsze sioe przydadza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikus91 Opublikowano 20 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2006 (edytowane) oj chyba bedzie potrzebny:) moze bedzie simson na zimowe nudne wieczory Edytowane 20 Listopada 2006 przez pikus91 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajoss Opublikowano 1 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2006 Zrobiłem małe rozeznanie i już wiem czym się różnią. 1. Na styku cylindra z głowicą jest wybity numer "036"2. Między 1 a 2 żeberkiem licząc od dołu są napisy. U mnie z prawej "VMW M531"(przypuszczam że M531 oznacza rodzaj silnika M531 - 3biegowy M541 - 4 bigowy). Z lewej S1710 1826 - 33. Na krućcu dolotowym z lewej strony na takim kółeczku wybita jest cyfra "9" z prawej u kolegi jest rok produkcji. To tak jakby komuś było potrzebne :P Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi