tita Opublikowano 17 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2006 Czy ktos z was posiada moze motocykl napedzany pasem? Jak to się sprawdza na codzien? Czym to sie rozni w eksploatacji od wału i łańcucha? (czym sie rózni wał od łańcucha wiem :icon_mrgreen:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stifler Opublikowano 17 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2006 Nic skomplikowanego.. To jest o tyle fajne ze nie trzeba smarować tak jak łańcuch.. praca pasa jest nieporównywalnie cicha... Z tego co wiem to każdy buell i wiekszość HD jest w ten sposób napedzana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tita Opublikowano 17 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2006 Z tego co wiem to każdy buell i wiekszość HD jest w ten sposób napedzana a masz motocykl napedzany pasem? albo ktos z twoich znajomych moze ma? bo ten naped wydaje mi sie dosc egzotyczny i chcialabym wypytac kogos kto go zna z autopsjina pewno ma jakies plusy, jakies minusy. Pytanie tylko jakie :icon_rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stifler Opublikowano 17 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2006 (edytowane) Kumpel mial buella ale w tej chwili nie mam z nim kontaktu...Ale podstawowe plusy:-cichy-lekki-w miare bezobsługowy-często wytrzymuje duże przebiegi-fajnie wyglądai minusy:-podatny na uszkodzenia, np jesli dostaną sie jakies kamyki albo inne brudy z drogi-wysoka cena.. z tego co wiem to do HD z kolami pasowymi kosztuje ok 1200zlPozdrawiam Mikołaj Edytowane 17 Listopada 2006 przez Stifler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tita Opublikowano 17 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2006 Kumpel mial buella ale w tej chwili nie mam z nim kontaktu...Ale podstawowe plusy:-cichy-lekki-w miare bezobsługowy-często wytrzymuje duże przebiegi-fajnie wyglądai minusy:-podatny na uszkodzenia, np jesli dostaną sie jakies kamyki albo inne brudy z drogi-wysoka cena.. z tego co wiem to do HD z kolami pasowymi kosztuje ok 1200zlPozdrawiam Mikołaj :flesje: 1200... no faktycznie sporo, pytanie czy warto. Dzieki za rade :icon_rolleyes: takze pozdrawiam Edyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 17 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2006 zapomniałeś dodać jeszcze bosshossa :biggrin: http://www.bosshoss.net/view_bike.asp?x=BHC3502 502KM :biggrin: 2 biegi , automatyczne sprzęgło vmaks w okolicach 300 (nikt jeszcze nie dotarł do tej prędkości :buttrock: ) Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z3US Opublikowano 17 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2006 (nikt jeszcze nie dotarł do tej prędkości :clap: )Może nie tyle co niedotarł co nie dotrwał hehe :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 17 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2006 Może nie tyle co niedotarł co nie dotrwał hehe :rolleyes: nie dotrwał będzie lepszym określeniem :smile: Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stifler Opublikowano 17 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2006 Jak mi ktoś zasponsoruje to sie poświece i zobacze ile to wyciągnie... heh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebazaz Opublikowano 17 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2006 Witam.Z mniej egzotycznych sprzętów to jeszcze SUZUKI LS650 Savage.Taki niepozorny chopperek, w sam raz dla kobiety :icon_eek: Kumpel miał kiedyś takiego i jak wjechał w glinę, to zapaćkało cały pas.Pas został tak napięty, że aż trzeszczał.Pomogło mycie wodą i wydłubywanie kamyków śrubokrętem przy delikatnym przekręcaniu kołem.My mieliśmy ubaw ale koleś mało się nie rozpłakał.Bo co by było gdyby pas pękł 400 km od domu, a znitować nie idzie :evil: Poza tym to jest bardzo eleganckie rozwiązanie napędu.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lukass Opublikowano 17 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2006 Ja mam pas w swoim motocyklu, posiadają do też starsze wersje Kawy EN500.- cichutki- bezobsługowy- czysty Jedyna wada to to, że jeśli sie zerwie daleko od domu to jest wielki problem :icon_evil: a w dodatku cena... oryginał kosztuje do mojego moto ok.1200zł ;( Mało motocykli jest napędzanych pasem. Zreszta gdzies juz taki temat był, odnośnie co lepsze - pas, łańcuch czy wał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dex Opublikowano 18 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2006 Etita, a skad takie mniemanie, ze naped pasem, to cos egzotycznego??? Jak sie rozejrzec to sporo cruiserow ma takowy. Poza tym, no fakt, ze to cos lepsze od lancucha, ale jest jeden duuuzy minus, wymiana jest drozsza od zestawu napedowego w przypadku lancucha. W wiekszosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zbycho Opublikowano 18 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2006 Czasami trzeba smarować i pas. Pomaga woda z mydłem. Są oczywiście i bardziej profesjonalne i droższe szuwaksy tylko po co ...Czasami tzn. jak zaczyna popiskiwać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 18 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2006 chyba wiekszosc skutrow ma naped pasem ?? Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klamotolo Opublikowano 18 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2006 Pas super sprawa praktycznie bezobsługowy posiadam taki w moim savagu wytrzymuje zajebiste kilometry tylko o niego dbać odpowiedni naciąg, czystoś niestety poszarżowanie w terenie mu nie służy piach to udręka no i zajebisty koszt nowego Cichy od czasu do czasu popiskuje ale jak tu kolega poisywał woda mydlana starcza na jakiś czas nie wyżucając kasy na komponenty Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi