bozztom Opublikowano 9 Lipca 2003 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2003 mam mega problem, sciagnalem tylko filtr i zalozylem wszystko tak samo. Najpierw nie chcial odpalic, jak juz odpalil to szedl tylko do 6 tyś obr na kazdym biegu, co sie mogło stać? pomocy :((( To jest honda nsr125 98' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kac Opublikowano 10 Lipca 2003 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2003 Może gdzieś ciągnie lewe powietrze? Sprawdź czy wszystko jest szczelne na połączeniach.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bozztom Opublikowano 10 Lipca 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2003 no może jest troche nie szczelny airbox, dziurka byla ktora skleilem, ale nie dokladnie, mozliwe ze przez małą szparke w airboxie tak silnik szaleje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość godlimauz Opublikowano 10 Lipca 2003 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2003 Wygląda na zalaną świecę. w aprili (teżbyła 2T)mialem takie same objawy: wkręcała się ledwo na 8 tyś i dupa dalej nic. z nową świecą chodzi ślicznie do 11 tyś. Wykręć świece i zobacz czy jest czarna między elektrodami. Jak będziesz kupował nową może lepiej by było kupić taką o większej ciepłcocie. Świeca to tylko 10zł. Pozdrawiam,Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vx800 Opublikowano 10 Lipca 2003 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2003 a może gaźnik trzebaby wyczyścić i wyregulować? PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bozztom Opublikowano 10 Lipca 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2003 sprobuje skleic dokladnie szczeline w airboxie, mam klej taki w pistolecie (kauczyk chyba) znacie jakieś lepsze kleje? jakieś szczelniejsze? jak nie bedzie zmiany to zobacze świece. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vx800 Opublikowano 10 Lipca 2003 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2003 jak masz pecha, to mógł Ci moduł zapłonowy pierd**ć. Czasem tak się to objawia. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pipcyk Opublikowano 10 Lipca 2003 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2003 Ta dziurka w Air boxie to raczen nie to , ale dziurkę możesz zakleić. Przyczyny trzeba szukać gdzie indziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bozztom Opublikowano 10 Lipca 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2003 pojechalem do serwisu, koles powiedzial ze to nie świeca, tylko prawdopodobnie przez nieszczelny filtr. Spytalem sie czy moge wsadzic stożek, to mi powiedział że to takich motorów stożków sie nie wkłada absolutnie. :( a widzialem nieraz stożek w nsrce to jak, wsadza sie czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bozztom Opublikowano 10 Lipca 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2003 jak masz pecha' date=' to mógł Ci moduł zapłonowy pierd**ć. Czasem tak się to objawia. Pozdro[/quote'] Ale tak poprostu by pier**ąłł ? ja tylko zdjąłem i ząłożyłem filtr, nic nie ruszałem wiecej, a wczesniej hulał normalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAT Opublikowano 10 Lipca 2003 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2003 Modół mógł się spieprzyć przypadkowo, niezależnie od twojego majstrowania, ale to pewnie nie to. Z filtrem też wątpliwa sprawa, moja NSR kręci bez filtra tyle samo ile z filtrem, czyli to pewnie nie tu jest przyczyna, nawet gdyby ciągneła lewe powietrze. W tym momęcie przychodzą mi do głowy takie rzeczy:1 Mógł się sciągnąć gaźnik z króćca ssącego i tam ciągnie lewe powietrze, albo(wątpliwe bo 98 rok) guma z ktrórej wykonany jest króciec sparciała i pękłą2 Jak majstrowałeś mogły wyskoczyć linki(końcówki pancerzy) z gaźnika3 Ruszyłeś przewody(w tym kabelek od sensora obrotów wału) biegnące obok airboxaJak narazie nic mi lepszego nie przychodzi do głowy, jak coś wymyśle to napisze. Patrzyłes tą świecę?? Spróbuj zmniejszyć przerwę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bozztom Opublikowano 11 Lipca 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2003 no i wszystko hula :( skleilem dziurke w airboxie i chodzi normalnie, ale i tak kupiłem stożek założyłem działa. :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi