piwo Opublikowano 17 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2006 (edytowane) Xylo,oczywiście mógłbym ci odpowiedzieć, potem ty byś odpisał ... itd zaśmiecilibyśmy forum. Ja sobie odpuszczam. Zgodnie z podpisem pod moimi postami.Pozdrawiam Edytowane 17 Listopada 2006 przez piwo Cytuj Cycki - im większe za młodu, tym dłuższe na starość... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shipp Opublikowano 17 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2006 Moto wygląda faktycznie, jak nochal na kółkach :icon_mrgreen: Osobiście nie chciałbym mieć czegoś takiego w garażu, ale chętnie zaliczył bym kilka kilometrów. Gust jak gust, każdy może mieć inny. Do produkcji seryjnej zawsze będzie dopuszczany towar który się sprzeda, bo o to chodzi producentowi. Jednak każda firma prowadzi swoje własne studio w których poszukuje się nowych rozwiązań, zarówno technicznych jak i stylistycznych. Można takie wynalazki oglądać na wystawach jako ciekawostki. Część wchodzi do serii /np.kiedyś opel tigra, nie był planowany do serii ale wzbudził takie zainteresowanie, że producent zaryzykował i trafił w 10/. Dzięki temu można poznać, jakie są kierunki w motoryzacji i gusta użytkowników. Osobiście lubię popatrzeć na nowatorskie rozwiązania, ale nie zawsze chciałbym być szczęśliwym posiadaczem :) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikosław Opublikowano 17 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2006 Sam najlepiej powinienes wiedziec co na ciebie wpłynie tworczo. Ja juz jestem bezradny w twoim przypadku. Potrafisz dokladnie wyliczyc, ze czarny motor jest 9 razy lepszy od czerwonego. Pelen podziw, to juz wyzsza matematyka. Napisz jak to wyliczyłes, całki, pochodne, macierze? Z kiepskiej jakosci filmu oceniasz estetyke motoru. Sokole oko, gratuluje. Ja bym tylko mogl mowic o ogolnym ksztalcie ale nie estetyce bo do tego trzeba widziec detale. Po pierwsze sformułowanie "9 razy lepszy" to taka figura stylistyczna - rozumiem, że, będąc zdenerwowanym, mogłeś tego zabiegu nie rozpoznać. Generalnie chodziło mi o to że połączenie tego kształtu z kolorem czerwonym w tym odcieniu powoduje BEZNADZIEJNY - w moim osobistym przekonaniu - efekt.Czarny mat mógłby coś - w moim przekonaniu - poprawić. :clap: Po drugie, nie narzucaj mi swojej definicji "estetyki". :clap: Buziaczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezsek Opublikowano 18 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2006 (edytowane) Xylo,oczywiście mógłbym ci odpowiedzieć, potem ty byś odpisał ... itd zaśmiecilibyśmy forum. Ja sobie odpuszczam. Zgodnie z podpisem pod moimi postami.PozdrawiamNie to, żebym się wtrącał... Ale czemu zaraz: "z buta"?Pax, ludkowie, pax vobiscum! PS.Ferrari to ładne auta, ale podobnież trzeba wozić mechanika (nie wiem, nie mam - ani ferrari, ani mechanika). A moto - takie sobie... Gość wygląda, jak Sedlaczek na beczce wina. Piękne to nie jest, ale wiele obiecuje... i tyle. Edytowane 18 Listopada 2006 przez cezsek Cytuj Do czasu, kiedy skorzystałem z internetu, nie wiedziałem, że w kraju jest tylu idiotów. (by S. Lem) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piwo Opublikowano 18 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2006 No to ocenili ;) Cytuj Cycki - im większe za młodu, tym dłuższe na starość... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xylena Opublikowano 18 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2006 Oj faceci :) gorzej jak chłopcy na podwórku!!! jeden rzuci piaskiem a drugi jakby mógł toby pogryzł.... ;) ja bym chciała takie moto wszyscy by sie ogladali a oceny oczywiscie rózne i git, nie wszyscy muszą byc jednakowi.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikosław Opublikowano 18 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2006 Oj faceci :buttrock: gorzej jak chłopcy na podwórku!!! jeden rzuci piaskiem a drugi jakby mógł toby pogryzł.... :icon_biggrin: ja bym chciała takie moto wszyscy by sie ogladali a oceny oczywiscie rózne i git, nie wszyscy muszą byc jednakowi.... Wreszcie ktoś go wziął w obronę... :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabsei Opublikowano 18 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2006 Co ma ABS do moich horyzontów myślowych ? :biggrin: Widzisz Jabsei wydaje mi sie że każdy z Nas ma swoje upodobania .To tak jak z kobietami ,jedne mają "ABS" i" kontrole trakcji" a drugie nie i nie pisze to o prowadzeniu się :D Rzecz gustu .Ty np.bez ABS i 18 poduszek powietrznych źle sie czujesz prowadząc samochód :buttrock: Uogólniasz pisząc że wszyscy teraz jeżdżą z tymi wynalazkami,dla mnie osobiscie sztuka jest smigać samochodem nad ktorym panuje a nie zdaje się na elektornike. Dziwi mnie tylko jedno czemu smigasz VTX skoro pod niebiosa wychwalasz HD,zaprzeczasz sam sobie .Pozdrawiam. RAFAL,ja poprostu lubie miec wybor i czasem ta kontrole trakcji wlaczyc,a czasem wylaczyc :wink: a na razie nikt mi takiego wyboru nie daje :biggrin: co do ABS-u to ja nie widze jego slabych stron i poprostu sie dziwie dlaczego nie mozemy go miec w naszych Cruiserach :clap: co zas do HD, to nie wychwalam go pod niebiosa, bo gdyby Fat Boy lepiej przyspieszal, lepiej hamowal i lepiej brzmial od VTX to bym go kupil (nawet mimo 3x wyzszej ceny), ale tak nie bylo i niestety/naszczescie "Niebieska Ksiezniczka" okazala sie tych konkurencjach lepsza, HD podale tylko jako przyklad rozwoju firmy przeciez ultrakonserwatywnej, ktora potrafila zerwac ze stereotypami i i zrobila V-Roda, pozniej zdaje sie to samo zrobila Yamaha robiac WildStara i fajnie - mamy wybor mozemy nimi jezdzic lub niei dlamnie na tym to polega :biggrin: pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompka Opublikowano 19 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2006 Mi ten wynalazek średnio sie podoba - nie potrzebnie jest zasłonięty silnik. Ale zwróccie uwagę jak to przyśpiesza :icon_eek: Pewnie na 1/4 mili złoił by tyłki kilku sportowym motocyklom :icon_eek: Akurat co do hamulców Fat Boya i VTX 1300 to porównanie nie jest chyba trafione :icon_mrgreen: . Przyśpieszenia może VTX ma lepsze ale też trzebaby to sprawdzić (nowe HD z silnikiem 1600 i skrzynią 6-tką ponć całkiem ładnie się zbierają). Zresztą Dyna z silnkiem 88" lepiej ciągnie niż VTX 1300 (sprawdzone :biggrin: ) ale jest pewnei z 30-40 kg lżejsza od Fat Boya. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi