Skocz do zawartości

Strzelanie z wydechu

BArt_X
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj sprawdziłem zapłon. Iskra jest nawet jak sie obróci magneto ręką - taka ładna fioletowa :) Simson stał od dwóch dni i moją uwagę przykuło kapanie z wydechu. Jak odkręciłem świecę i kopnąłem, to paliwo z cylindra dosłownie wyleciało z cylindra. Wyałem też wszystko z wydechu. Kranika nie miałem na wajchę, tylko zamiast tego była śrubka, zgubiłem ją niedawno i nie zakręcałem kranika. Kranik jest nieszczelny, bo nawet otwary nie powinien puszczać, gdy silnik jest wyłączony. Przypuszczam, że gdy był zamknięty to też coś leciało do gaźnika. Jutro jak wrócę ze szkoły, to zaraz jade po nowy. Wężyk od paliwa miał też za dużą średnicę o 1 mm (6 zamiast 5), i założyłem go na ucięte końce starego. Gaźnik był czasem mokry. Zmienię też ten wężyk, ustawię do porządku gaźnik i napiszę co jak. Dzięki za sugestie.

Edytowane przez BArt_X

Pikus91 twoja wypowiedz jest poraz kolejny zenujaca ;/ Co ma gaznik do strzelania z wydechu skoro paliwo do cylindra dochodzi?? Skoro strzela to to paliwo jest tylko nie jest spalane - proste. Pomysl co piszesz bo radzisz wszystkim wszystko :

no wlasnie wina byla gaznika,

ja tez sie kiedys bawilem w kraniki ze ciekly i t p a ze nie maialem kasy to patenty robilem :D wreszcie kupilem dobry nowy i jest git

ps nie polecam tego z odstojnikiem poniewaz szybko mi gwint sie rozwalil a nie da sie tego dostac:D ja mam z sr50 i jest ok

Edytowane przez MiND

Założyłem kranik, nowy węzyk, wyregulowałem gaźnik, ale to jednak nie to. Już jest lepiej z zapalaniem, moc na oko też wzrosła, wolne obroty ładnie trzymie, podczas jazdy też ok. Zauważyłem, ze jak sie minimalnie zagrzeje to iskra jest jakby cieńsza - na świecy F70 zagrzanej i F80 zimnej. Możliwe, że trzeba minimalnie zapłon przestawić. Z wydechu też mi raz strzelił dzisiaj.... Jeszcze musze kupić świece, ale u mnie w mieście akurat NGK nie mają.

mi simson slabo palil jak mialem slaba kompresje, poprostu nie ma sily zaciagnac z gaznika ;D teraz mam pnad 8.5 at i jest git za 2 na zimnym, nie kopie 2 razy na wylaczonym zaplonie tyko 2 buty z ssaniem i jest ok, choc ten 1 to tak dla jaj zeby byl;) na cieplym to za 1 musi byc..

zeby simson dobrze pali musi byc.

zaplon ustawiony ok najlepiej zobaczec w kturym momecie prezrywacz nie prezwodzi pradu. (ja fabrycznie mialem zle wybite :icon_mrgreen: )

dobra kompresja

gaznik dobrze ustawiony.. poziom, iglica, mieszanka pali-pow.

swieca dobra.

brak lewego powietrza.

jezeli to bedize dobrze to nie ma bata musi dobrze palic.