lukikmx Opublikowano 14 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2006 Co to jest - na chwiile przed sprężaniem spalin do wydechu,z cylindra dochodzi metaliczne ,głośne PUk.Kumpel twierdzi żę to luzy na łożysku w korbowodzie czy tuleja na tłoku???? Robić czy jeżdzić,bo moto chodzi ale jest słabe???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikus91 Opublikowano 14 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2006 osobiscie bym to rozebral bo bal bym sie jezdzic i zobaczyl co to jestlozyska to by Ci non stop stukaly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malys Opublikowano 14 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2006 A nie wali czasami tłok w świecę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_dh Opublikowano 14 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2006 Co to jest - na chwiile przed sprężaniem spalin do wydechu,z cylindra dochodzi metaliczne ,głośne PUk.Kumpel twierdzi żę to luzy na łożysku w korbowodzie czy tuleja na tłoku???? Robić czy jeżdzić,bo moto chodzi ale jest słabe????Moze napisz od kiedy Ci tak PUKA i czy to sie samo z siebie stało czy cos ruszales i dopiero zaczeło PUKAC?tak jak kolega wyzej napisal moze tłok uderzać o świece :) Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
max264 Opublikowano 14 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2006 rozbierz silnik i zobacz czemu sie tak dzieje...moze byc kilka czynnikow...jak chlopaki pisali wyzej bicie o swiece...luz na sworzniu tloka lub luz na korbie...wiec nie ma bata..silnik na blat i rozbiorka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomason2 Opublikowano 14 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2006 (edytowane) Ja obstawiam wyrobione łozyskowanie stopki korbowodu, sprawdz tez tulejke/lożysko główki korby. Edytowane 14 Listopada 2006 przez tomason2 Cytuj Honda CBR F4 99 http://www.cbrf4.blogspot.com - moja przygoda z motocyklem Honda CBR F4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rajdowiec Opublikowano 17 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2006 rozbierz silnik i zobacz czemu sie tak dzieje...moze byc kilka czynnikow...jak chlopaki pisali wyzej bicie o swiece...luz na sworzniu tloka lub luz na korbie...wiec nie ma bata..silnik na blat i rozbiorkaJa bym radził ci abyś lepiej zają sie tym ponieważ potem moze tak mała usterka narobic niezłego bałaganu powinieneś zdjac głowice oraz cylinder i zobaczyć co sie mogło stać jesli łozysko to je wymienic a tak ja ci sie rozleci to póżniej bedziesz miał roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tm85 Opublikowano 17 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2006 Stukać może płaszcz tłoka, zwłaszcza gdy silnik ma juz trochę przebiegu. Jest to o tyle niebezpieczne bo może nawet doprowadzić do pęknięcia płaszcza.Luz możesz spróbować namierzyć poruszając wałem korbowym jednocześnie unieruchamiając tłok - np. dociskając go do cylindra kciukiem przez okno wydechowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziele90 Opublikowano 17 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2006 niechcem tu sie jarać ani być złym przykładem ale ja jeżdze od czerwca(zakup kolejnego simsona) i mam luzy na wale-brzeczy niemiłosiernie od ok 3-4 tys obrotow i zrobiłem nim juz praiwe 3000 km i nic sie niestało ale wiado niepiłuje go i srednio delikatnie jeżdze bo maam zamiar naprawić tą usterke dopiero podaczas ktoregoś z zimowych weekendów :biggrin: pzdr i czekam na relacjie co to było :evil: :icon_eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukikmx Opublikowano 20 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2006 Stwierzdziłem że nararazie nic nie grzebie tylko smigam a co do luzu na korbowodzie to sprzwdziłem,dociskajac tlok srubokrętem od gury i niby luzu niema. :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi