spili gonzales Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2009 osobiście mi się dobrze kupowało w sklepie MOTOREX jakoś nigdy nie było problemów z obsługą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszyzfr1 Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2009 (edytowane) Do Piaseczna kawał drogi... Najgorsze jest to, że ja mam raczej szczupłą twarz (XS ewentualnie S) i w mniejszych sklepach jest mało takich rozmiarów. Kiedyś w telewizji widziałem program dotyczący właśnie kasków i podczas wypowiedzi sprzedawcy był pokazywany sklep, pełno półek z kaskami niczym w wypożyczalni płyt DVD.. Gdzie można tego typu sklep tylko z kaskami znaleźć (oczywiście poza Warszawą)? I jak jest w tym MotoRexie? Jest duży wybór czy tylko parę modeli z roku 2009? Szukałem we Wrocławiu ale duża część sklepów, które znalazłem w internecie była już zlikwidowana a tam gdzie było parę kasków były głównie rozmiary M, L, czasami S (które i tak okazywały się jednak odrobinę za luźne). Co do wyciszenia.. myślę, że tu nie chodzi już tylko o to czy to kask sportowy czy nie bo właśnie poszukałem trochę opinii o tym kasku i w każdej była właśnie wzmianka na temat tego, że jest za głośny :wink: Dzięki wielkie za odpowiedzi :notworthy: Edytowane 25 Sierpnia 2009 przez mariuszyzfr1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spili gonzales Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2009 w motorexie może 15 -20 kasków będzie na wystawie a co do rozmiarów to nie wiem czy przeważają małe rozmiary czy duże :) http://moto-rex.pl/szablon.php?ids=201,Suomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrSebas Opublikowano 12 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2013 Szkoda Shoei'a na tor ?? :banghead: gdzie sportowe modele są strikte torowe, mega głośne i właśnie na torze jest największe ryzyko zrobienia sobie kuku przy dużych prędkościach, a Ty chcesz zamienić go na kask z innej półki, szczerze bez sensu no ale każdy ma swoje. Ja bym zrobił odwrotnie. no chyba że chodzi o LANS na ulicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrSebas Opublikowano 12 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2013 Każdy ma swoje, Twoja rzecz Twój wybór.Też mam shoei'a tyle że nie limitowanego, używam go głównie na torze bądź na winklach, tak jak resztę ubiory o takim przeznaczeniu, a do jazdy z punktu A do B mam inny ubiór:] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregor600rr Opublikowano 12 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2013 (edytowane) Ja mam suomy extreme. To jest wyższy trochę model od spec1r. Generalnie skorupa jest ta sama. Różni się środkiem (czyli rodzajem materiału i uprofilowaniem wnętrza i ma dodany górny kanał wentylacyjny) Zajebisty kask tylko na tor. Ściśle przylega no i wentylacja taka że leb urywa. Pozycja wizjera (kąt widzenia ) tylko na tor.Yuby, jak masz okazje kupić Spec1r w dobrej cenie to kupuj...Jest to z całą pewnością wyczynowy kask który może poza Polską gdzie sprzedają się legendy marketingowe w stylu Shoei XR 1100 jest naprawdę popularny.Minusem jesst to , że w Polszy nie ma w tej chwili importera suomy z prawdziwego zdarzenia więc jest problem z częściami zamiennymi. Edytowane 12 Lutego 2013 przez gregor600rr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J E L I T O Opublikowano 13 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 hej. Też mam suomy extreme. Kask bardzo lekki, idealnie dopasowany druga twarz. Jednak bardzo ciężko ściąga się go i zakłada, no i ta wymiana szybki upierdliwa.Bardzo dobra aerodynamika i wentylacja, mega szybka która poprostu nigdy nie paruje (nie wiem jak to zrobili) szyba podnosi się i opuszcza bezstopniowo, jest tam gdzie chcesz.Jak kupowałem to ledwo na głowę wcisnąłem a teraz tak się ułożył że go nie czuje, kupiłem rozm S. jak mierzyłem to Mka wydawała się idealna. Pamiętaj że się dopasuje i ma się trzymać głowy jak "Obcy" z filmu :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregor600rr Opublikowano 13 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 Nie od dzis wiadomo, że Amerykanie to nie jest naród intelektualnie wysokich lotów:) W swoim kasku wymieniam bez wkrętaka (po ch*j tam wkrętak potrzebny?)w góra 20 sekund. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregor600rr Opublikowano 13 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 Jaka teraz cena za speca?. No i gdzie nabywasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregor600rr Opublikowano 13 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 Czyli koło 500pln?Kurde a ludzie kupuja HJC:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J E L I T O Opublikowano 13 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 Ok 150Euro plus przesyłka do Polski.Zajebiście tanio ja za Extreme płaciłem 299e Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregor600rr Opublikowano 13 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 Ja miałem fart i kupilem w piasecznie w suzuki z niecały 1000pln Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Michał_ Opublikowano 17 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2013 Osobiście użytkowałem Suomy Vandala przez blisko 2 sezony (właściwie nadal go mam ale pożyczyłem :P) Kask kupiłem za śmieszne pieniądze... Uważam, że jakość Suomy jest naprawdę wysoka. Bardzo dobre dopasowanie kasku, wielki plus za wyjmowaną w całości wyściółkę (czego nie można powiedzieć o XR1000 którego mam obecnie). Wentylacja OK, aczkolwiek trochę denerwujące są nawiewy na czoło (w przypadku Vandala oczywiście, ponieważ przekręca się je a nie przesuwa i ciężko to zrobić w rękawicy). Kask jest lekki (ok 1300 g.) dobrze wykonany :) Szkoda, że w opcji nie ma podbródka, i deflektor na nos mógłby być większy ;) Zapięcie DD :) Ogólnie kask naprawdę na PLUS! Czy jest głośny? To ocena subiektywna, moim zdaniem porównywalnie z XR1000. Zresztą to kask sportowy więc nie może być super cicho :P Jedyny, moim zdaniem duży minus to anti-fog. Jest kiepski, po jakimś czasie sam się odrywa i łuszczy. Z tego co wiem, to w wyższych modelach też był ten problem (kolega miał bodajże SPEC 1R) Aha, nie ma problemu z dostaniem części (a przynajmniej nie było :P ) Kiedyś zgubiłem "klips" mocujący szybę. Bezproblemowo zamówiłem w POLandPosition i po kilku dniach otrzymałem przesyłką :) Myślę YUBY że się nie zawiedziesz :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregor600rr Opublikowano 17 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2013 Excel z tego co widzę to jest dokladnie to samo co mój Extreme.Więc tylko zmiana nazwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
derbixxx Opublikowano 17 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2013 Ok 150Euro plus przesyłka do Polski.W jakim sklepie w DE? fc-moto? Cytuj www.bikepics.com/members/filipski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi