konse Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2007 (edytowane) Michał, jaki wlałeś płyn ??? Pewnie taki super że wytrzymuje aż 115 stopni ? I to był twój błąd jeśli taki zastosowałeś. Jedź do stacji paliw i zakup wode destylowaną i koncentrat na glikolu. Wymieszaj to w stosunku 50 do 50 % a otrzymasz płyn o temperaturze wrzenia 129 stopni i ten ci się nie wygotuje.Podejrzewam że zalałeś jakiś lipny płyn i się troszkę gotuje.Stawiam na to że nie masz żadnych wycieków ani zapowietrzonego układu jak tu niektórzy sugerują. Edytowane 9 Sierpnia 2007 przez konse Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzemyk90 Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2007 konse - wiesz jakim trzeba byc kozakiem zeby zagotowac exc 300?? Normalna temperatura dla tego silnika to pewnie jest 60-70 stopni, i zeby doszlo chociaz do 90 to naprawde trzeba miec moccne lapy( no chyba ze bedziemy gume palic, albo jezdzic non stop na jednym biegu i na wysokich obrotoch ) Ja mam problem zeby HM 50 cc zagotowac bo ma bardzo dobre chlodzenie, a co dopiero exc 300 :biggrin: michal dh - jesli sprawdzales olej w skrzyni, i mowisz ze nie ma wody to mozesz sie mylic, bo woda sie wymiesza z olejem i powstania mleko lub kakao - takiego koloru spodziewaj sie , jezeli woda przedostaje sie do skrzyni biegow. Na tomiast plyn chlodniczy sie nie wymiesza z olejem, i po odkreceniu korka wyleci najpierw plyn albo olej juz nie pamietam dokladnie czy olej wypiera plyn do gory czy odworotnie ale w kazdym badz razie te dwie subkstancje sie nie mieszaja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Administrator Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Kto chce ostrzeżenie za wyciąganie archiwalnych tematów sprzed roku??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.