lechu Opublikowano 9 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2006 Widzial ktos kiedys noze przy honowaniu ? :)Noze jako fotma scierajaca. Wiem ze slowo noz moze niektorym kojarzyc sie z przedmiontem do ciecia, ale nie w tym sessie chcialem uzyc tego slowa. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malys Opublikowano 9 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2006 Chciałem to samo napisać. Przecież to jest jakby papier ścierny. a te ryski po honowaniu się właśnie po nim. Tuleja zeliwna: szlif i dobor nadwymiarowego tloka.Jeszcze honowanie. :PFajny temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurer Opublikowano 9 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2006 No to dorzuce jeszcze jedno pytanko, gdy cylinder jest nowy z nicasilem to na niemieckim ebay'u pisze aby poddac go piaskowaniu, co wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawron Opublikowano 9 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2006 soku 11 co ty wogule mowisz w swojej dr masz nicasil ze tak sie wymadrzasz , cylindra na nicasilu nie "powinno" sie dawac do honowania poniewaz grozi to jego uszkodzeniem (ukruszeniem) a na dodatek honowanie to idealne wygladzenie scianek cylindra z mickro rysek wielkosci rzedu 0,0X mm , i przez takie osoby jak TY ludzie moga spiepszyc sobie caly cylinder a nie go naprawic najlepiej oddac ten sylinderek do jakiegos dobrego zakladu i niech ocenia co da sie zrobic , jakich dokladnie sa wielkosci te ryski ? moze podasz jakies zdjecia ?pozdrawiam i bez urazy soku11 ale najpierw sie doucz a potem cos pisz ;p :D nicasil normalnie sie honuje i nic sie nie dzeje ;) Pozatym skad Ci sie wzioł nicasil który ma kolor lustra i powłoki wody :biggrin: :) :) Widziałes kiedys zdjety cyliner?? :) Nicasil ma zółtawe zabarwienie i jest poprostu gładki. Jak są ryski to do honowania a jak sa zbyt głebokie toniestety trzeba wysłać zeby nałożyli nowy nicasil. Jak by bła taka potrzeba to wal na PW to dam CI namiary na kolesia który jest serwisantem u przedstawiciela KTM i on wysyłkowo załatwia sprawe i wysyła cylinder do anglii. Z usług tego kolesia skorzystało juz kilka osób z forum i są bardzo zadowoleni ;) Cytuj http://www.DywanSzop.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiceTree Opublikowano 9 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2006 Nikasil jest za twardy żeby go uszkodzić poprzez honowanie (na odpowiedniej maszynie)Honowanie nikasilu nie wygładzi głębokich rys tylko usunie wszelki syf z gładzi cylindra (wydaje że są rysy i smugi a po honowaniu większość znika i cylinder jest jak lustro, ale to właśnie przez to że ten przyklejony syf jest zebrany przez honownicę) Żeby nie było, nie ja doszedłem do takich wniosków, tylko dowiadywałem się w zakładzie gdzie robią to profesjonalnie. O ile pamiętam mój cylinder był szlifowany kamieniem 500 albo 600. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiboS60 Opublikowano 10 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2006 nie wiem po co wogole ten temat sie toczy jak ktos nie wie na czym polega szlif cylindra zeliwnego a honowanie nicasilu to niech idzie do dobrego zalkadu i sie dowie.Temat do zamkniecia po za tym ta sprawa byla poruszana.Opcja szukaj sie klania :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi