Pablo2x Opublikowano 7 Lipca 2003 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2003 Pablo' date=' kazdy doswiadczony i dobry motocyklista ktorego znam przechodzil przez taki okres w jakim ty teraz jestes. Wbrew temu co myslisz nie jestes niczym nadzwyczajnym. Pomysl teraz przez chwile, jakie sa mozliwosci dalszego rozwoju. Trzecia natomiast mozliwosc jest ze posluchasz mojej rady i za wszelka cene sprobujesz jazdy w kontrolowanych warunkach, z prawdziwym instruktorem ktory umie ci to czy owo pokazac. Wtedy dopiero zobaczysz co to znaczy prawdziwa adrenalina i satysfakcja. Wyglada dla mnie na to ze jestes czlowiekiem inteligentnym; skorzystaj z mojej rady i osiagniesz to do czego 95% motocyklistow nigdy nie dojdzie.[/quote'] Janusz wydaje mi sie ze dawno temu musiałes wyemigrowac z Polski bo nieznasz kompletnie naszych realiów - po pierwsze skad ja wezme doświadczonego instruktora a po drugie i najważniejsze skad wezme kase zeby mu zapłacic - wiekszość motocyklistów w Polsce ciuła kase zeby wkońcu kupic sobie upragniony motocykl a jak juz go kupi to jeździ na uzywanych oponach bo np nowa 190 kosztuje kilkaset zł . Ja naszczeście zarabiam przyzwoicie - jak na Polske oczywiscie - ale za moja pensje musze utrzymac rodzine spłacać kredyt za mieszkanie - wiec na motocykl nie zostanie mi zawiele kasy - a juz napewno nie zapłace 100 euro za instruktora bo mi poprostu szkoda kasy . Jeżdze od 10 roku zycia - wiec opanowałem jazde na motocyklu dosyc dobrze - jak na amatora oczywiscie - chetnie podszkolił bym swoje umiejetnosci ale nie za taką cene . Niestety ale w polsce pozostaje mi jazda po dziurawych drogach - a uczyc moge sie jedynie obserwujac wyscigi GP na eurosporcie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemas Opublikowano 7 Lipca 2003 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2003 pan janusz moze i ma w jakiejs tam kwestii racje ale z jednym przegina - jak juz zaczyna pisac normalnie to wskakuje mu haslo "MY, u NAS ... " to tylko Wy jestescie debiesciaki ? my tutaj to takich debisciakow ktorzy na nas leja tez olewamy cieplym moczem..ze niby jestes z kanady to jestes lepszy ? moze my w polsce jestesmy od was gorsi bo nie mamy tyle kasy i taki9ch drog? a swoja droga czy udzielasz sie na jakichs innych stronach w kanadzie ? czy tam to moze ty jestes ricer? moze nadrabiasz tutaj bo tam juz nie mozesz ? jestes daleko wiec nikt cie nie sprawdzi ale wypowiadaj sie z szacunkiem do nas bo nie tylko ty masz patent na jezdzenie motocyklem .... aha - co do pewnej ankiety - nie lubie cie jednak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sfinx Opublikowano 7 Lipca 2003 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2003 Bo wiecie, Janusz i MY (po tej stronie oceanu) mamy jakies 20 minut to torow (dwa tory w obrebie 50 km od domu) dobre motory (nie jakies tam Jawy, Junaki, Mz) i tak prawde mowiac to MY jestesmy madrzejsi niz WY. Wiec WY w przeciwienstwie do MY nie powinniscie jezdzic na motorach czy nawet o nich myslec, bo przeciez tylko MY mamy warunki i sprzet do tego, a WY mozecie nam tylko pozazdroscic. Jak nie masz toru, czy scigacza to nie mozesz jezdzic bo nigdy nie bedziesz uzywal tylko 70% swojej wiedzy bo WY nie macie torow i nie macie gdzie sie uczyc, nie tak jak MY! :twisted: Poza tym to majac dwa tory kolo domu i tak je pierdo*e i jade 100 km na trase Tail of the Dragon - Ogon Smoka. :twisted: NIE MA NIC LEPSZEGO! MY Rules!!!! Viva la MY!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 7 Lipca 2003 Administrator Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2003 Poza tym to majac dwa tory kolo domu i tak je pierdo*e i jade 100 km na trase Tail of the Dragon - Ogon Smoka. :twisted: NIE MA NIC LEPSZEGO! MY Rules!!!! Viva la MY!!! Kolejny squid... I to rodowity, bo z Hameryki... :lol: Szkoda gadać. Ja tam się wylogowują z tego forum, bo mnie to do reszty zespsują :twisted: :arrow: :lol: Pozdrówka Arek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malina Opublikowano 7 Lipca 2003 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2003 Ten tekst Aregata4x4 to jakis zart czy koles jest naprawde jakis po&$%^*bany. Jezeli uwaza sie za kogos lepszego to nierowno ma pod sufitem. Cud wogole ze nie zapomnial polskiego jezyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jagdtiger Opublikowano 7 Lipca 2003 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2003 Malina - nie wiem czy zauważyłeś, ale w kontekście wypowiedzi z całego tematu post Aregata był ironiczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malina Opublikowano 7 Lipca 2003 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2003 Chcialem sie upewnic. Rzadko pisze na forum ale to co sie dzieje w tym temacie sledze na biezaco i jak ktos wrzucil taka wypowiedz to nie wytrzymalem. No wiec przepraszam kolege Aregata4x4 za moje wrzuty. Myslalem ze to kolejny pajac zza oceanu. Jeszcze raz sorki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jagdtiger Opublikowano 7 Lipca 2003 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2003 W imieniu Aregata przyjmuję przeprosiny....hehehehe.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sfinx Opublikowano 7 Lipca 2003 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2003 Ja tez je w swoim imieniu przyjmuje :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malina Opublikowano 7 Lipca 2003 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2003 Bardzo sie ciesze ze grzechy zostale odpuszczone. Pozdrowienia i jak mawia moj historyk chwalcie pana. :wink: :D :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vx800 Opublikowano 8 Lipca 2003 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2003 Ja się cieszę, że Janusz jest u Nas:- mamy zwykle ożywione dyskusje w tematach, w których się wypowie.- mamy temat na ewentualne spotkanie (nie Michał?)- najważniejsze - czegoś się może nauczymy odsuwając emocje na bok (nie zawsze łatwo to przychodzi, nie?) PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek_7 Opublikowano 8 Lipca 2003 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2003 Panowie, Wszystko jest OK ale... co na to Janusz? Czy nie odezwie się i nie wprowadzi ożywienia w dyskusji...? Bo przyznaję, że staje się ona bardzo monotematyczna.... :? Cytuj Mózg elektroniczny będzie za nas tak myślał, jak krzesło elektryczne za nas umiera... (S.J. Lec) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lobijabi Opublikowano 26 Lipca 2003 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2003 Cześć!! Moze nie czesto pisze posty na forum ale jestem tu bardzo czesto i wiem że dużo osób lubi sie kłócić :> Moim zdaniem to co Janusz pisał jest sensowne, a wasze docinki na temat tego, że on mieszka w Kanadzie i tam są lepsze drogii są bezsensowne, bo taksamo ja mogę naprzykład w innym temacie sie kłócić o to że jest inaczej bo koles ma nowa hayabuse i jest gamoniem, a mnie tylko było stać na starą cb i on niezna realii jazdy na starym motorze.Druga sprawa to Janusz jeszcze nie nazwał nikogo z forumowiczów "squids" ani "ricers" tylko powiedział kogo tak nazywają, a sprawa instruktorów "a jesli go na to stac bierze lekcje jazdy wyscigowej" Ja staram się czytać wszystkie posty Janusza i wiem ze nie tylko ja je czytam bo wiele mozna sie od niego nauczyć (zaliczam sie do tych których niestać na lekcje jazdy wyścigowej) ale korzystam z sytuacji że jest na forum ktoś kto ma w tym doświadczenie i chce takim jak np. Ja pomóż i doradzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avalon Opublikowano 26 Lipca 2003 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2003 Jeśli Janusz chce sie dzielic z NAMI swoimi doswiadczeniami niech robi to jak kumpel, a nie jak zarozumiały dupekHOWK! Cytuj Czarny, ciężki, szybki... Olympus E-3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 26 Lipca 2003 Administrator Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2003 Druga sprawa to Janusz jeszcze nie nazwał nikogo z forumowiczów "squids" ani "ricers" tylko powiedział kogo tak nazywają Kolego! Masz chyba problemy ze wzrokiem. Przeczytaj dokładnie tekst Janusza:Z rozbawieniem czytam wypowiedzi niektorych forumowiczow chwalacych sie swoimi "umiejetnosciami" na publicznych drogach. Wszystko co tylko udowadniaja to ze sa kompletnymi neofitami i w glupi sposob narazaja siebie i innych. Wielu z nich predzej czy pozniej (raczej predzej) slono za to zaplaci. My takich durni nazywamy "squids". To MY' date=' wg Janusza właśnie, jesteśmy squids, po polsku - DURNIE, kolego drogi. Jeśli Janusz chce sie dzielic z NAMI swoimi doswiadczeniami niech robi to jak kumpel, a nie jak zarozumiały dupek HOWK! Haha Grzesiek! Nie poznaję Cię brutalu jeden! Dobrze gadasz, wódki Ci nalać! Pozdrówka! HOWGH! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi