Frem Opublikowano 4 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2008 Z tą przygazówką mi nie wychodzi... przy rdukcji biegu, jak dodam gazu na sprzegle.. to potem mi szarpie motocyklem :/ I nie bawie się w redukcje biegów powyżej 5k obr bo mi szarpie tylne koło. Narazie nawet ładnie wchodzą mi po cichu biegi do góry, ale redukcja.... nie potrafie za żadne skarby :c Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finalcell Opublikowano 5 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 a ja sie zapytam jak wrzucam jedynke ze sprzęgłem of course bo jest taki trzask i moto delikatnie nurkuje, a na innych biegach słychać taki klik przy ruchu dźwignią to normalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motoboy Opublikowano 5 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 kiedy silnik nie jest dobrze rozgrzany to normalny jest ten trzask, przynajmniej u mnie we wszystkich moto tak było.bo krótkiej przejażdżce powinno być okpozdrawiam Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrekRR Opublikowano 5 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 kiedy silnik nie jest dobrze rozgrzany to normalny jest ten trzask, przynajmniej u mnie we wszystkich moto tak było.bo krótkiej przejażdżce powinno być okpozdrawiam Łukasz To wiecej ma do rzeczy fakt, ze skrzynia biegow w motocyklu nie jest synchronizowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finalcell Opublikowano 5 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 czyli nic nie jestem wstanie poradzić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motoboy Opublikowano 5 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 czyli nic nie jestem wstanie poradzić ?taki już urok dwóch kółek :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Kulik Opublikowano 18 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2009 (edytowane) Na klamce hamulca powinien spoczywać jedynie opuszek palca wskazującego, który przy zamknietym gazie powinien być wyraźnie zgięty w drugim stawie (licząc od paznokcia). Wierzch dłoni, nadgarstek i przedramie, muszą leżeć w jednej płaszczyźnie - w momencie gdy gaz jest zamknięty. Wsio. Powodzenia. Poprawka: opuszki tych palców, które będa używane do hamowania. Czyli jadąc z dwoma palcami na klamce - co wielu Kolegów doceniło już podczas jazd po mieście - opuszki lub wyprostowane palce dotykają klamkę. Hamowanie wiąże się z odjęciem gazu, co wysuwa palce do przodu, lecz nie powinny być one zaczepiane "hakiem" na klamce między pierwszym a drugim stawem palca (licząc od paznokcia), ino nacisk na klamkę powinien być wywoływany miejscem między środkiem opuszka a pierwszym stawem. Chodzi o to, by drugi staw palca miał swobodę do zginania się i prostowania gdy operujemy gazem podczas hamowania. Palce zaczepione "hakiem" nie pozwalają odseparować hamowania od gazu i prowadzić obu czynności niezależnie. Odkopałem temat, gdyż wiele osób pyta o przegazówkę/międzygaz. Skłaniam się ku drugiej nazwie, jako starszej i właściwszej. Ponieważ temat o hamowaniu przednim hamulcem zszedł na temat redukcji, można tu podjąć wątek o zmianie biegów podczas hamowania. Pozdrawiam. Najspokojniejszy Instruktor We Wsi :smile: Edytowane 18 Stycznia 2009 przez Tomek Kulik Cytuj kulikowisko.pl www.facebook.com/KULIKOWISKOUwaga!!! Nowa lokalizacja kursów prawa jazdy: teoria: Mokotów-Służewpraktyka: Ursus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enZo Opublikowano 18 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2009 Poprawka: opuszki tych palców, które będa używane do hamowania. Czyli jadąc z dwoma palcami na klamce - co wielu Kolegów doceniło już podczas jazd po mieście - opuszki lub wyprostowane palce dotykają klamkę. Hamowanie wiąże się z odjęciem gazu, co wysuwa palce do przodu, lecz nie powinny być one zaczepiane "hakiem" na klamce między pierwszym a drugim stawem palca (licząc od paznokcia), ino nacisk na klamkę powinien być wywoływany miejscem między środkiem opuszka a pierwszym stawem. Chodzi o to, by drugi staw palca miał swobodę do zginania się i prostowania gdy operujemy gazem podczas hamowania. Palce zaczepione "hakiem" nie pozwalają odseparować hamowania od gazu i prowadzić obu czynności niezależnie. Odkopałem temat, gdyż wiele osób pyta o przegazówkę/międzygaz. Skłaniam się ku drugiej nazwie, jako starszej i właściwszej. Ponieważ temat o hamowaniu przednim hamulcem zszedł na temat redukcji, można tu podjąć wątek o zmianie biegów podczas hamowania. Pozdrawiam. Najspokojniejszy Instruktor We Wsi :smile: W zupełności się zgadzam i popieram. Prośba do moda, może temat da się z mienić w sondę i dowiemy się ile osób używa "międzygazu" świadomie, ilu nie itd. ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tiger666 Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Przegazówka fajna sprawa. Na kursie nie uczono mnie tego, ale sam sobie radze z tym po przeczytaniu kilku art. Na poczatku szarpalo dziesiąt razy, ale juz wychodzi mi to coraz lepiej, bardziej spontanicznie. Nieliczni robią taką redukcje i fajnie jest umiec takie coś :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy.wroc Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2010 (edytowane) czyli nic nie jestem wstanie poradzić ? - możesz wachlować parę razy klamką sprzęgła żeby rozkleić tarcze - możesz pchnąć motocykl do przodu i w trakcie wrzucić 1wszy bieg - możesz zmienić olej na inny ...i przede wszystkim możesz się do tego przyzwyczaić ;) Edytowane 30 Kwietnia 2010 przez cichy.wroc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niwy Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Cichy.wroc - myślisz że przez 2 lata ten gość nie rozwiązał problemu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy.wroc Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Cichy.wroc - myślisz że przez 2 lata ten gość nie rozwiązał problemu? Ech... to się w archeologa zabawiłem. :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi