Ahmed Opublikowano 2 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2006 Witam,wiem ze był podobny temat odośnie pociągu pkp,a próbował ktoś zlecać przewóz moto jakiejś firmie kurierskiej,jest to możliwe,warto się w to pchać??Jak to wygląda w praktyce?? Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz-aprilia Opublikowano 2 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2006 Z tego co mi wiadomo to wymagaja zapakowania na palecie + usuniecie wszelkich plynow z motocykla. Nawet akumulator trzeba osuszyc :) . Cytuj Potrzebujesz bezpłatnej pomocy prawnej? - Forum Prawnicze zaprasza - ]http://forumprawnicze.info/wykroczenia-i-prawo-drogowe-f10/] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czaju3 Opublikowano 7 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2006 z osuszaniem nic mi nie wiadomo, ale pzresylka Gdansk - Warzszawa skutera 85kg wyliczyli mi okolo 150zl dhlem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson13 Opublikowano 7 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2006 firma 7- siodemka, MZ etz 150,trasa w-konin-200zl 400km poltory palety, z paliwem w baku z akumlatorem z olejem z plynem hamulcowym/ znajomy pracuje w tej firmie i tak mi poslal dodam ze umowa byla podpisywana przy kurierze i wrocila do mnie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zanshin Opublikowano 7 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2006 Ja próbowałem żeby mi dogadany moto z Anglii dostarczyli UPS-em ale odmówili bo towar z możliwością wycieku czy coś w tym stylu zakwalifikowali jako towar niebezpieczny i cene zaspiewali ponad 1500zł, po polsce się przemieszczam sam :) jak chcesz z Anglii moto mam namiar na człowieka który za 150funtów pod dom postawi moto na które dasz namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mierzwa2 Opublikowano 7 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2006 (edytowane) Mi robili problemy z tym że paleta jest za krótka jak na moto itp.... o płynach tez mówili że trzeba usunąć w końcu nic z tego nie wyszło!!!! Edytowane 7 Listopada 2006 przez mierzwa2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość japko Opublikowano 7 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2006 Ja wysyłałem moto firma OPEK. Koszt wysyłki zależał nie od odległości ale od wagi, wychodził przelicznik mniej więcej 1zł za kilogram(moto 130kg zapłaciłem 134zł+15zł za ubezpieczenie i coś tam jeszcze). Umocowane musiało być na palecie pasami. Do płynów sie nie doczepiali. Moto wysłane z nad morza koło godziny 14 na drugi dzień rano stało w Tarnobrzegu :) Wiem że jeżeli moto na palecie dostarczy sie do oddziału firmy i odbierze w oddziale wychodzi taniej dosc sporo. DHL dosc sporo chce za wysylke w porownaniu do innych firm, przynajmniej tak było rok temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepper Opublikowano 8 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2006 Raz widziałem jak Stolica wiozła KTMa na paletach. Po tym jak już nasamochodzie dostał parę razy z obu stron i stracił lusterko, wszyscy musieli sobie usiaść na niego i zobaczyć jaki jest fajny.Innym razem DHL wiózł samobiezną kosiarkę. Chłopcy na magazynie w Wałbrzychu urządzili sobie jazdę (spięli na krótko) i rozjebali ją o słup podtrzymujący dach.To tak ku przstrodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malys Opublikowano 8 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2006 Ja dostałem swoją kozę UPS-em, w euro-palecie, waga palety 100-200kg i zapłaciłem jakieś 120zł, z tym, że moto musiało być rozłożone, bo by się nie zmieściło. Koszt wysyłki jest u Nich niezależny od trasy, bynajmniej tak mi się wydaje, a moto przejechało 500km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcpol Opublikowano 8 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2006 (edytowane) Kiedys kupiłem Charta na allegro, koszt transportu chyba DHL-em wyniósł mnie 100 zł, innym razem kupiłem zwłoki Rysia, transport kosztował 50 zł. Pozdro Edytowane 8 Listopada 2006 przez marcpol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kris2000 Opublikowano 1 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2021 Witam serdecznie mam taki problem klient w angli zapewnią mnie ze mogę zakupić od niego motocykl przez firme dell cargo i umowa jest tak skonstruowana ze wpłacam pieniądze do firmy dell i mam Ok 5dni na sprawdzenie moto po dostawie tzw bezpieczna transakcja czy faktycznie tak to działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonaszko Opublikowano 1 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2021 Jak chcesz się pozbyć kasy to kupuj. Nie będziesz miał ani kasy ani moto. Stary numer zwany przekretem nigeryjskim Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi