reminator Opublikowano 2 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2006 witam, mam problem ostatniopostanowilem wyczyscic lańcuch w oleju napędowym,więc rozpielem go zamoczylem w napedzie wymylem wyczyscilem i zalozylem z powrotem, teraz jest naprżony i nie ma luzu który byl przed zdjeciem cos popieprzylem czy to norma ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek1 Opublikowano 2 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2006 Jaki to łańcuch, czy O-RING ? Jeżeli tak, to wymiana po takiej kąpieli, bo gumeczki szlak trafił. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reminator Opublikowano 2 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2006 no wlasnie po czym poznam ze o-ring ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek1 Opublikowano 2 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2006 Napisz jaki moto i czy kiedyś już wymieniałeś łańcuch? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reminator Opublikowano 2 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2006 kawasaki kx 65 z 2000 r, ja nie wymienialm nie wiem jak poprzedni wlasciciele ale raczej tez nie bo moto smierdzi jeszcze salonem jest tam opis z-400 albo cos takiego ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek1 Opublikowano 2 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2006 Jeżeli wymoczyłeś w ropie to gumeczki trafiło i łańcuch do d....( to nie WSK) dlatego jest bardziej naciągnięty. Niestety czeka cię wymiana łańcucha. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reminator Opublikowano 2 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2006 no to fest a tak na przyszlosc to czym czyscic taki lancuszek .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robak Opublikowano 2 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2006 troche watpie że do takiej małej pojemnosci ktos dał oringamoże poprostu przestawił się na elementach regulacji łańcucha? Reanimator, wiesz jak sie ustawia napiecie łańcucha w Twoim moto? to kombinuj i poluznijjakby nie patrzec kx to cross wiec nie może byc za bardzo napiety ze względu na duzy skok zawieszenia Cytuj SPRZEDAM CZĘŚĆI HONDA XR XL NX 600 650, kontakt 600031499 lub [email protected] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reminator Opublikowano 2 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2006 nie mozliwe zeby sie przestawil tam wczystko jest podokrecane na maksa i nic przy tym nie robilem ... a po czym poznam ze to akurat o-ring Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrusgsx Opublikowano 2 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2006 nie mozliwe zeby sie przestawil tam wczystko jest podokrecane na maksa i nic przy tym nie robilem ... a po czym poznam ze to akurat o-ring Jak spojrzysz pomiędzy płytki łańcucha (np stojąc z tyłu motocykla i patrząc na zębatkę) to pomiędzy płytkami będzie widać uszczelnienie (malutka gumka). Co do "skracania się" łańcucha po gruntownym czysczeniu to już drugi raz się spotkałem z taką sytuacją ale nie mam racjonalnego wytłumaczenia :icon_biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reminator Opublikowano 2 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2006 ok no to luz nie jest napewno o-ring, a co do skrocenia lancucha mysle ze moze to byc to ze zeby wlozyc go do naczynia trzeba strasznie poskrecac .... i moze gdzies niweluje luze teraz trzeba trochego przewiesc i moze bedzie git .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 2 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2006 jacek1 co ty za glupoty opowiadasz ze od oleju napedowego o - ringi szlak trafia ?? w ksiazce do KLR 600 jest wyraznie napisane " czyscisc Nafta techniczna albo Olejem Napedowym lancuch w tym motocyklu jest O-Ringowy Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Asmodan Opublikowano 2 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2006 hmm dla mnie to normalne, ja u siebie w klxie jak posmaruje lancuch t ciagnie sie jak stare gacie, gdy w trakcie eksploatacji wysycha tzn traci smar to sie naciaga, zauwazylem to u mnie i u kumpla w drce, nie byla to wina lancucha bo dzialo sie tak w drce na oringu jak i zwyczajnym bezoringowym. Dlaczego tak sie dzieje to nie wiem ale jak nasmaruje to sie robi jakis taki luzniejszy :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reminator Opublikowano 2 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2006 ok tylko u mnie jest dokladnie odwrotnie po nasmarowaniu i wyczyszczeniu skorczyl sie .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 2 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2006 Tematów o smarowaniu łańcuchów było już wiele. O myciu też. Nie wiem z czego robisz problem. nasmaruj go dobrze teraz, załóż, ustaw odpowiedni luz i w drogę. Zobaczysz co się będzie działo, może faktycznie jakoś go "poskręcałeś". Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi