skoal Opublikowano 1 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2006 Wczesniej nie mialem do czynienia z cebra a chcialbym wymienic swiece w swojej maszynie, ale nie chce sie zabierac do tego bez otrzymania odpowiedzi na moje pytanie...-jaki klucz do swiec nalezy uzyc? (nie umiem tego znalesc...w serwisowce nie znalazlem)-czy moge napotkac na jakies problemy przy wymianie?Z gory dziekuje za pomoc...:biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolot Opublikowano 2 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2006 Przy wymianie musisz uwazac zeby nic nie wpadlo o wnetrza cylindrow przez otwor o swiecy. Jak cos tam wpadnie i tego nie zauwazysz to z gladzia cynindrow bedzie nieciekawie...... Cytuj Komar 2320 > WSK 125 > CBR 600F2 > CBR F4I SPORT > Kymco Active > YBR 125 > CBR 600RR PC 40 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redline Opublikowano 2 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2006 (edytowane) Klucz do świec ma rozmiar 16.Generalnie sprawa jest prosta tylko musisz pamiętać żeby dmuchnąć kompresorem w zanim wyjmiesz świece żeby syf nie wpadł do silnika. Jeśli świeca nie zostanie Ci w kluczu to znajdź sobie kawałek gumowego węża który najdzie na świece i pozowoli Ci ją wyciągnąć. No i uważaj żeby nie spieprzyć gwintu w głowicy przy wkręcaniu. PS. Serwisówka mówi że świece wymienia się demontując chłodnicę choć wydaje mi się że łatwiej jest to zrobić zdejmująć bak i airbox (ja miałem przez zime bak ściągnięty a moto w pokoju :wink: więc miałem mniej roboty) Edytowane 2 Listopada 2006 przez redline Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skoal Opublikowano 2 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2006 Klucz do świec ma rozmiar 16Chce wmontowac swiece NGK CR9EH-9 (standardowe)... czyli klucz 16mm...? Bedzie gites?Upewniam sie bo chce dokonac zakupu takiego klucza a nie chce wyrzucac kasy w bloto jakby nie pasowal...:icon_biggrin:Przepraszam ze pytam sie dwa razy ale taki juz jestem...wole sie upewnic :icon_biggrin: Juz wszystko wiem odnosnie tego tematu...wydaje mi sie ze mozna go zakonczyc :wink:...Kolega Lolek mi pomogl odpowiadajac na moje upierdliwe i bannalne pytania...Dziekuje...zeby nie bylo zem cham :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redline Opublikowano 2 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2006 Na pewno 16mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miaziu Opublikowano 2 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2006 w F2 jest tak samo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 3 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2006 ciasnawo tam jest cos zrobic i cewki ciezko wychodza tzeba troche parya klucz to w kazdym wiekszym komplecie nasadowych znajdziesz tylko z czuciem dokrecaj jak nie masz dynamometryka Cytuj Moto Psycho Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi