aiwa Opublikowano 30 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2006 :) zdałam wczoraj za 1 razem :notworthy: , nie wytrzymam do wiosny, wyjmę moto wcześniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wochu Opublikowano 3 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2006 Też się pochwale :icon_razz:) egzamin zdany 17.11 w poniedzialek ide po prawko :buttrock:))Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homman Opublikowano 3 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2006 a ja ni kija i mi smutno jak można na testach za@#@$ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Musti_RS Opublikowano 5 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2006 (edytowane) Witam!!!! Ja mialem egzamin A + B 23 września... Czesc teoretyczną zdalem bez błedów, placyk podobnie A i B...Miasto na B, wsiadłem, objechelam, egzaminator dwa male bledy zakreślil (kierunkowskaz i za mala odleglosc od rowerzysty) i pisze P- pozytywne :icon_biggrin: Jeee za pierwszym na B w dzisiejszych czasach (fakt ze autem bylem troche objezdzony) ale nie mniej jednak... - super, pomyślalem na motor jest duża zdawalnośc tymbardziej ze motorem jezdze 6 lat :buttrock: nooo motorowerem 80ccm :lalag: więc pewnie bede mial dobry dzionek. czekalem 3H na motorek na miasto... wkońcu :) kask z czarna szybką, glośnik w kasku, pomarańczowy kondomik na plecy z logiem L, Yamaha Classic 125 i rura na miasto :lapad: Troche zdezolowany motorek, kiera krzywa, biegi ciezko chodzą ale jade :cool: 10min jazdy i dojechałem do skrzyżowania równorzędnego, z prawej mam rowrzyste, zatrzymalem sie a ten zsiadl z rowera, przyglądam się, gość stoi z rowerem, to jade, przejechalem a pan egzaminator "prosze zatrzymac sie na poboczu", wiec zatrzymuje sie i slucham: "no niestety panie Łukaszu wymusil pan pierwszeńśtwo, rowerzysta w pelnym strachu az zsiadl z rowera, niestety wracamy do ośrodka egz..." "Kur**" - pomyślalem, bylem w lekkim szoku... no ale cóż na B zdałem, wiec musial widocznie oblać mnie na A...No i znajomi się śmieją że na motorze 6 lat jeździł a nie zdal hehe... Termin nastepny mam na 14 grudnia, mam nadzieje z nie bedzie jeszcze sniegu i ze zdam bez problemów... Trzymajcie kciuki! Dam znac czy zdalem :biggrin: pozdrawiam i gratuluje tym którzy już zdali Edytowane 5 Grudnia 2006 przez Musti_RS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pozdro600 Opublikowano 5 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2006 sory za offtopa, ale ile sie tera w warszawie czeka na odbior prawka(srednio)?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Kulik Opublikowano 6 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2006 (...) kask z czarna szybką, glośnik w kasku, pomarańczowy kondomik na plecy z logiem L, Yamaha Classic 125 i rura na miasto :lalag: Troche zdezolowany motorek, kiera krzywa, biegi ciezko chodzą ale jade :) 10min jazdy i dojechałem do skrzyżowania równorzędnego, z prawej mam rowrzyste, zatrzymalem sie a ten zsiadl z rowera, przyglądam się, gość stoi z rowerem, to jade, przejechalem a pan egzaminator "prosze zatrzymac sie na poboczu", wiec zatrzymuje sie i slucham: "no niestety panie Łukaszu wymusil pan pierwszeńśtwo, rowerzysta w pelnym strachu az zsiadl z rowera, niestety wracamy do ośrodka egz..." "Kur**" - pomyślalem, bylem w lekkim szoku... no ale cóż na B zdałem, wiec musial widocznie oblać mnie na A... (...)Kolejny pedał egzaminuje w sposób urągający zasadom oceniania kandydata na kierowcę. Po pierwsze, jechałes na motocyklu niewłaściwym dla kategorii A, bo o pojemności właściwej dla A1. Powinni podstawić Ci maszynę o pojemności powyżej 125 cm. Po drugie, nie wymusiłeś pierwszeństwa na rowerzyście, bo sam się zatrzymał i zszedł z roweru. Nieustąpienie pierwszeństwa jest zachowaniem które zmusza uczestnika ruchu (tego z pierwszeństwem), do zmiany prędkości lub toru jazdy. Skoro rowerzysta sam z siebie stał i gapił się jak sroka w gnat, to jego problem. Ty też się zatrzymałeś, lecz nie będziesz tamował ruchu z powodu gamonia z rowerem. Ustąpiłeś mu, poczekałeś na rozwój sytuacji, pojechałes dalej. Gdzie popełniłeś wykroczenie? Chyba tylko ten pedał z uprawnieniami egzaminatora wie...Wcale nie musiał Cię oblewać, wręcz nie powinien. Za co? Bo zdałeś B? Tak dla zasady? Pedał egzaminator :) Zaraz mi przejdzie... Cytuj kulikowisko.pl www.facebook.com/KULIKOWISKOUwaga!!! Nowa lokalizacja kursów prawa jazdy: teoria: Mokotów-Służewpraktyka: Ursus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siurniety krolik Opublikowano 7 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2006 Witaj Tomku :icon_mrgreen: Nie złość się tak na pedała egzaminatora bo złość piękności szkodzi ;) Gamonie są wszędzie i jakby człowiek miał sie przejmować każdym z nich to dawno byłby siwy :banghead: P.S. Dzięki za maila z informacją odnosnie zblizającej sie wyprawy na wschód :biggrin: Pozdrawiam, Wasz najszybszy :icon_mrgreen: kursant :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pozdro600 Opublikowano 7 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2006 sory za offtopa, ale ile sie tera w warszawie czeka na odbior prawka(srednio)??odpowie kto?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Galford Opublikowano 9 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2006 Ja czekałem 2 tygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
galar Opublikowano 9 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2006 Kolejny pedał egzaminuje w sposób urągający zasadom oceniania kandydata na kierowcę. Po pierwsze, jechałes na motocyklu niewłaściwym dla kategorii A, bo o pojemności właściwej dla A1. Powinni podstawić Ci maszynę o pojemności powyżej 125 cm. Po drugie, nie wymusiłeś pierwszeństwa na rowerzyście, bo sam się zatrzymał i zszedł z roweru. Nieustąpienie pierwszeństwa jest zachowaniem które zmusza uczestnika ruchu (tego z pierwszeństwem), do zmiany prędkości lub toru jazdy. Skoro rowerzysta sam z siebie stał i gapił się jak sroka w gnat, to jego problem. Ty też się zatrzymałeś, lecz nie będziesz tamował ruchu z powodu gamonia z rowerem. Ustąpiłeś mu, poczekałeś na rozwój sytuacji, pojechałes dalej. Gdzie popełniłeś wykroczenie? Chyba tylko ten pedał z uprawnieniami egzaminatora wie...Wcale nie musiał Cię oblewać, wręcz nie powinien. Za co? Bo zdałeś B? Tak dla zasady? Pedał egzaminator :) Zaraz mi przejdzie... TomekCo do pojemności motocykla przy egzaminie na kat.A maprzekraczać 120 cm3 i prędkość min. 100 km/h.Więc pojemnością się łapal nie wiem tylko czy prędkością.Teoretycznie można byłoby złożyć skargę do dyrektora Wordulub organu nadzorującego czyli starostwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homman Opublikowano 9 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2006 to dopowiem tyle że można napisać skarge że robiłeś prawko na nietrzezwo. Za to egzaminator ma przej......... że cie dopuścił bez sprawdzenia trzezwości. Ale wątpie czy byś później w tym ośrodku zdal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interlokutorka Opublikowano 9 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2006 [/i] Ja cierpliwie czekam na uprawnienia a póki co ćwicze mimo spadku temperatury ( ha ! nie ma to jak hart ducha! :biggrin: ) i uczę się na błędach. Oj przeleciałam dzisiaj przez motor i zestrachałam instruktora :icon_mrgreen: Pozdrawiam cieputko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pawelmoto2 Opublikowano 9 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2006 Kolejny pedał egzaminuje w sposób urągający zasadom oceniania kandydata na kierowcę. Po pierwsze, jechałes na motocyklu niewłaściwym dla kategorii A, bo o pojemności właściwej dla A1. Powinni podstawić Ci maszynę o pojemności powyżej 125 cm. Po drugie, nie wymusiłeś pierwszeństwa na rowerzyście, bo sam się zatrzymał i zszedł z roweru. Nieustąpienie pierwszeństwa jest zachowaniem które zmusza uczestnika ruchu (tego z pierwszeństwem), do zmiany prędkości lub toru jazdy. Skoro rowerzysta sam z siebie stał i gapił się jak sroka w gnat, to jego problem. Ty też się zatrzymałeś, lecz nie będziesz tamował ruchu z powodu gamonia z rowerem. Ustąpiłeś mu, poczekałeś na rozwój sytuacji, pojechałes dalej. Gdzie popełniłeś wykroczenie? Chyba tylko ten pedał z uprawnieniami egzaminatora wie...Wcale nie musiał Cię oblewać, wręcz nie powinien. Za co? Bo zdałeś B? Tak dla zasady? Pedał egzaminator :icon_mrgreen: Zaraz mi przejdzie... widzisz z ta 125 na A to jest tak ze wymogi na A1 sa pojemnosc i moc mniejsza niz iles a na A pojemnosc powyzej 125 i moc powyzej iles(nie pamietam) i WORD wykorzystuja to ze ta ichnia 125 ma wiecej mocy niz na A1 i dlatego jest dopuszczona do zdawania na A(tak bylo 2 lata temu we wroclawiu - nie wiem jak jest w innych miastach) a poza tym wydaje mi sie ze na mniejszym moto chyba latwiej jest zdawac niz na duzym( jak ja zdawalem to niektorzy z kursu zdawali w walbrzychu na moto 250-identyczny jak na kursiei we wrocku nikt nie oblal natomiast w walbrzychu kilka osob) co by potwierdzalo moja teorie, co do pedalow i rowerzysty sie nie wypowiadam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ks-rider Opublikowano 9 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2006 Siemka ! Klasa 1 do 125 ccm i do 11 kW - 15 koni. Jezeli jeden z warunkow jest przekroczony do gory to juz nie jest A1 tylko klasa A. :icon_mrgreen: Cytuj <p><a href="https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos">https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos</a></p> <p> </p> <p><a href="http://picasaweb.google.com/ksrider/">http://picasaweb.google.com/ksrider/</a>[/url]</p> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
galar Opublikowano 10 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2006 Żeby nie gdybać albo mówić co było 2 lata temuproponuję zajrzeć do par. 45 ust.4 pkt 1 i 2Rozp. Min. Infrastruktury z dnia 31.12.2002 r.w sprawie warunków technicznych pojazdów ...i skończy się jałowa dyskusja co do pojemnościmocy (w A nie jest określona) i prędkości (która w A jest określona) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi