Skocz do zawartości

URAL POWER!!!

granat
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam prosbe, prosze o jak najwiecj informacji na temat tego Urala, wszystko co dostrzerzecie nieoryginalnego (przede wszystkim) i jaki jest to (moze byc?) model Urala. Fakt zdjecia nie sa najlepsze, ale narazie tylko takie posiadam. Mam mozliwosc stac sie posiadaczem otoz tego Urala. Moja wiedza na temat ruskich boxerow nie jest jeszcze az tak bogata, dlatego kieruje sie do Was z ta prosba.

http://img444.imageshack.us/img444/5277/ural1kp7.jpg

http://img471.imageshack.us/img471/6091/ural2sl2.jpg

Pozdrawiam!

Jeżeli rama Jest uralowska, to jest to M63 lub M66. Lampy są takie, jak w oryginalnym M63. Koła są Dniepr/Kaśka. Łódka kosza resorowana na piórach ćwierć eliptycznych, ma też klapę otwieraną - Ural :cool: . Kierownica z Kaśki (podobno... ja mam taką, jest bardziej wygięta od oryginalnej i ludzie mówio, że od Kaśki), bak z Emki. No i fotel z Malucha w koszu :)

Tylny błotnik jest oryginalny, uralowski.

przypatruje sie temu ruskowi i widze ze ma pradnice (czyli ktorys z dolniaka K-750 lub m-72), a nie alternator. rama kosza i wozek na piorze... przedni blotnik ural, kierownica dnieprowska ( sugeruje sie klamkami i smiesznym profilem -student kaska ma ladniejsza :)) rama od urala (m-63) lampki kasiowskie..

niezly skladak..

Edytowane przez wild

Dzika, tak jak natura chciała

wieczny student Napisano Dzisiaj, 18:16

Jeżeli rama Jest uralowska, to jest to M63 lub M66. Lampy są takie, jak w oryginalnym M63. Koła są Dniepr/Kaśka. Łódka kosza resorowana na piórach ćwierć eliptycznych, ma też klapę otwieraną - Ural . Kierownica z Kaśki (podobno... ja mam taką, jest bardziej wygięta od oryginalnej i ludzie mówio, że od Kaśki), bak z Emki. No i fotel z Malucha w koszu

Tylny błotnik jest oryginalny, uralowski.

Student z Twojej wypowiedzi rozumiem ze oswietlenie (lampa przod) jest oryginalne uralowskie. Co do kol to powinny byc na falbanach ? Te od gondoli sa z K-750 lub Dniepra to wiem. Gondola- przypuszczalem ze jest nieoryginalna, a jednak uralowska tym lepiej. Bak M-72 tez tak uwazalem i teraz jestem juz upewniony. Fotel jak najbardziej maluszek :banghead:

wild Napisano 57 minut temu

przypatruje sie temu ruskowi i widze ze ma pradnice (czyli ktorys z dolniaka K-750 lub m-72), a nie alternator. rama kosza i wozek na piorze... przedni blotnik ural, kierownica dnieprowska ( sugeruje sie klamkami i smiesznym profilem -student kaska ma ladniejsza ) rama od urala (m-63) lampki kasiowskie..

niezly skladak..

Wild czyli oryginalnie Urale mialy alternator a w tym siedzi pradnica (K-750 lub M-72).

Osobiscie jeszcze nie bylem go ogladac, wiem ze Ural jest sprawny i uzytkowany rzadko, latem na male przejazdzki (wlasciciel za granica). Kupil go podobno kiedys takiego od ruskich i tak go odremontowal, odrestaurowaniem nie mozna tego nazwac. Brak papierow (duzy minus). Na ile wyceniacie tego Urala "skladaka" ? Czy w ogole warto nim zawracac sobie glowe?