mati_mot Opublikowano 22 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2006 bez paragonu nie ale zawsze mozna cos wynegocjowac :icon_razz: rejstrator tez sie kasuje :bigrazz: i nikt tego komisyjnie nieoglada :icon_razz: wszelkie okolicznosci podlegaja wolnej ocenie naszych dzielnych panow policjantowJednym słowem u nas w Polsce wszystko jest możliwe :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majusz Opublikowano 22 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2006 Jednym słowem u nas w Polsce wszystko jest możliwe :icon_razz: Bo Polak potrafi, nawet przypadkowo skasować zarejestrowane nagranie zza miasta za odpowiednią opłatą :icon_razz: mati jeszcze nie śpisz :buttrock: ?? hehe zdrówko za nery i kolana :bigrazz: Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz-aprilia Opublikowano 23 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2006 Ostatnio zauwazam wlasnie bardzo niebezpieczna tradycje lapania na trasie. Mowie tu nie tylko o nieoznakowanych pojazdach z wideorejestratorem, ale rowniez radiowoz z reczna suszarka zaczajony gdzies na trasie przy podwojnej ciaglej. Jak brak pacjentow wyprzedzajacych na ciaglej to w ruch idzie radar. Przeciez jakby nie patrzec nawet wiekszosc katamaranow na w miare szerokiej drodze trzyma okolo 120km/h. W miescie slaby zarobek to ida na trase :bigrazz: Cytuj Potrzebujesz bezpłatnej pomocy prawnej? - Forum Prawnicze zaprasza - ]http://forumprawnicze.info/wykroczenia-i-prawo-drogowe-f10/] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marlew Opublikowano 23 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2006 Wczoraj odwożę katamaranem dziecko do matki do Białegostoku, Radzymińska tuż przed obwodnicą Radzymina... dwa pasy w każdą stronę, 18.00 mały ruch, z daleka widzę oświetlony jak choinka radiowóz, zwalniam grzecznie do 60 (ograniczenie 50 :icon_razz:) mijam i przyśpieszam... 200 m dalej stał nieoświetlny następny :buttrock:Miałem już 81 więc oczywiście panowie zaprosili na rozmowę. Żeby było śmieszniej to miałem stare prawko :):):) efekt - wyszliśmy z 6 punktów i 500 a skończyło się na 250 i 4 p. I tutaj duży szacuneczek dla obydwu Panów - pełen profesjonalizm, nie dali się skusić na nic :icon_razz: po prostu niereagowali a na koniec sami obniżyli o połowę wymiar kary. Przy okazji w czasie spisywania odezwało się ich radio że na Radzymińskiej szaleje dwóch motocyklistów na jednym kole :eek: no to mówię żeby mnie puścili i pojechali to sobie obejrzą coś ciekawszego ode mnie a gość na to (nie wiedział że też jezdżę) że już mu starczy bo dzisiaj miał dwie kolizje z udziałem jednośladów i co ciekawe (popatrzył znacząco na mnie :bigrazz: ) w obydwu zawinili kierowcy samochodów.Więc duży szacunek dla patrolu z Radzymińskiej - kara boli ale po to jest, ale aż miło się gadało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowy011 Opublikowano 23 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2006 Tiaa znam te Meganke jasny zilony kolorek . też mnei kosztował 10 pkt. i 500 zeta :bigrazz: Rozmowa zaczynała sie od 15 pkt !!! i kwoty 1000.. na co powiedziałem. ,,No bardzo śmieszne ale możne porozmawiamy poważnie ? i zapadła cisza w samochodzie" Hmm smigałe Puszka punciawka i zaliczyli mi maxa 146 km.. na 70 no i podciagneli mi wyprzedzanie na skrzyżowaniu..ale no konczyłem manewr na skrzyżowaniu.... jakos nie szło sie z nimi dogadac... no mi wystawili 10 pkt. i 500 minimalnei za dubla.. aaa Powiedzieli ze bardzo miły kierwca jestem bo za każdym razem wszystkim dziekowałem awaryjnymi , jak ktoś mi zjechał na pobocze i bardzo płynnie robiłem manewry wyprzedzania... Qr...a im tez podziekowałem , ale nie spodzeiwałem sie kobiety i faceta POLICJANTA....hmmm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TUREK Opublikowano 23 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2006 i po raz kolejny okazuje się, że lepiej jest zapie....w okolicach 2 zł i więcej... niż turlać się -sprawdzone empirycznie wiele razy :bigrazz:Albo jeździć w miarę spokojnie, 110-120 km/h (wiem, na motocyklu sportowym może być ciężko). :icon_razz: a na to rozwiązanie, to w ogóle nie wpadłem :buttrock: pees. ale tak cały czas na jedynce to niezdrowe dla silnika chyba... :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazzzi Opublikowano 23 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2006 (edytowane) dwa, czy trzy lata temu 'pedzac' swoim Junaczkiem wyprzedzalem goscia na skuterku, tak sie zlozylo ze droga prosta, przede mna jakies 200-300m przejazd z rogatka. dobrze nie przejechalem przez przejazd, juz widze rozmyte w lusterku mrugajace na niebiesko swiatelko...zjechalem, a niemily Pan policjant wyskoczyl jak wsciekniety i z ryjem 'jak jezdze'? zabral mi prawko i kazal jechac za soba na komisariat. tam najpierw dowiedzialem sie, ze wyprzedzalem na przejezdzie kolejowym, pozniej ze jechalem obok drugiego motocykla, pozniej ze wyprzedzalem na podwujnej ciaglej... wersje zmienialy sie w zaleznosci od tego, co mu odpowiedzialem. z 500zl i bodajze 5pktow wsadzil mi 50zl, ale ile mial dupek radosci... a ile wtedy moglem tym junakiem pocinac, 80-90? pomijajac juz, ze te wszystkie oskarzenia byly wyssane z palca, bo wyprzedzilem daleko przed przejazdem, tylko jak z tylu jechal to moglo to tak wygladac, ze cialem obok tamtego skuterowca... takze jak sie trafi na swinie, to i szybko jechac nie trzeba :bigrazz: Edytowane 23 Października 2006 przez Mazzzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość centymetr_sześcienny Opublikowano 23 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2006 Ja rozumiem, żeby smerfy zakładały czujkę przed szkołami, tam gdzie są niebezpieczne sytuacje, gdzie jeżdżą często świry, gdzie można spotkać pijanego kierowcę. Ale w większości sytuacji łapią oni zwykłych zjadaczy chleba, którzy spieszą się do roboty, do szkoły, czy muszą odebrać dziecko z przedszkola, dla których kara w wysokości 5 stów to naprawdę nie przelewki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaleSatan Opublikowano 23 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2006 Ostatnio zauwazam wlasnie bardzo niebezpieczna tradycje lapania na trasie. Mowie tu nie tylko o nieoznakowanych pojazdach z wideorejestratorem, ale rowniez radiowoz z reczna suszarka zaczajony gdzies na trasie przy podwojnej ciaglej. Jak brak pacjentow wyprzedzajacych na ciaglej to w ruch idzie radar. Przeciez jakby nie patrzec nawet wiekszosc katamaranow na w miare szerokiej drodze trzyma okolo 120km/h.W miescie slaby zarobek to ida na trase :icon_razz:Ja rozumiem, żeby smerfy zakładały czujkę przed szkołami, tam gdzie są niebezpieczne sytuacje, gdzie jeżdżą często świry, gdzie można spotkać pijanego kierowcę. Ale w większości sytuacji łapią oni zwykłych zjadaczy chleba, którzy spieszą się do roboty, do szkoły, czy muszą odebrać dziecko z przedszkola, dla których kara w wysokości 5 stów to naprawdę nie przelewki. Przeciez to oczywiste ze to najlatwiejszy dla nich, ze tak powiem, "utarg". Co on bedzie lapal bardziej "finezyjne" wykroczenia jak przekaracza predkosc niemal kazdy. Trzeba znalezc tylko dobre miejsce.To tak samo jak z patrolowymi daja mandaty za picie w miejscach publicznych, zasmiecanie itp. a jak kogos leja to mozna ich ze swieca szukac.Jak ktos juz wyzej napisal to jest Polska :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulka Opublikowano 23 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2006 eh ... Koniec października, piękna pogoda, grzechem byłoby nie polatać jeszcze trochę w tym roku. Więc sobotnim popołudniem wyciągam sprzęt nawijam ok. 100 km po okolicznych trasam i wracając do domu spokojne 150 km/h widzę w lustarku zielnego Megane siedzącego mi na ogonie, a że nie trzeba mi dwa razy powtarzać to odkręcem mocniej i lecę 200 - 220 km/h, Megane znika z pola widzenia. Po kilkudziesięciu sekundach zwalniam i dalej lecę sobie spokojne 150km/h, po jakimś czasie Megane mnie dogania i dopiero wtedy zauważam migające niebieskie światełko. Panowie policjanici zarejestrowali na swoim video 183 km/h więc otrzymałem zasłużone 500 PLN ( taka promocja na koniec sezonu ). Panów policjantów pozdrawiam a wszytkich przestrzegam przed zielonym Renault Megane na trasie Radom - Wa-wa. dzisiaj na tvn turbo pokazywali .jak ulal pasuje do ciebie :icon_razz: .czy to nie ty przypadkiem zostales tak ladnie sfilmowany? :buttrock: szkoda tych punktow :icon_razz: ale coz taka ich psia mac praca hehe :bigrazz: Cytuj dr750big ,hd evo 1340 ratrost ,gsxr 1100 91' , ram hemi 5.7http://www.bikepics.com/members/kulka/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olsen Opublikowano 23 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2006 a na to rozwiązanie, to w ogóle nie wpadłem :buttrock: pees. ale tak cały czas na jedynce to niezdrowe dla silnika chyba... :icon_razz:U mnie to jest piąty-szósty bieg i jedzie się całkiem przyjemnie. :icon_razz: Ja rozumiem, żeby smerfy zakładały czujkę przed szkołami, tam gdzie są niebezpieczne sytuacje, gdzie jeżdżą często świry, gdzie można spotkać pijanego kierowcę. Ale w większości sytuacji łapią oni zwykłych zjadaczy chleba, którzy spieszą się do roboty, do szkoły, czy muszą odebrać dziecko z przedszkola, dla których kara w wysokości 5 stów to naprawdę nie przelewki. Przeciez to oczywiste ze to najlatwiejszy dla nich, ze tak powiem, "utarg". Co on bedzie lapal bardziej "finezyjne" wykroczenia jak przekaracza predkosc niemal kazdy. Trzeba znalezc tylko dobre miejsce.To tak samo jak z patrolowymi daja mandaty za picie w miejscach publicznych, zasmiecanie itp. a jak kogos leja to mozna ich ze swieca szukac.Jak ktos juz wyzej napisal to jest Polska :bigrazz:Nie uogólniajmy może, aczkolwiek trzeba przyznać, iż często właśnie tak jest, że panowie władzowie – zamiast napiętnować dresów od pseudotuningu itp. – nękają szarych obywateli, którzy jechali 75 km/h, tam gdzie wolno 50. Cytuj Romet Pony > Romet Ogar 205 > MZ ETZ 251 > Suzuki GSF 600 S Bandit i Peugeot SV 50 > Yamaha YP 250 R X-Max > Merida Freeway 9300 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gamber Opublikowano 24 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Października 2006 dzisiaj na tvn turbo pokazywali .jak ulal pasuje do ciebie :bigrazz: .czy to nie ty przypadkiem zostales tak ladnie sfilmowany? hmm... nie oglądałem programu, ale nie widziałem w radiowozie reporterów z TVN. Jaki to był motocykl ? Moja Yamaha wygląda tak: Yamaha FZ1 N Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buła Opublikowano 24 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2006 (edytowane) witam,jak by ktos pokonywał trase Skarzysko -Kam.-Kielce,na moto czy samochodem to uwarzajcie na zielonego Forda Mondeo,panowie sobie jezdza z fotoradarkiem. Edytowane 24 Października 2006 przez Buła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulka Opublikowano 24 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2006 hmm... nie oglądałem programu, ale nie widziałem w radiowozie reporterów z TVN. Jaki to był motocykl ? Moja Yamaha wygląda tak: Yamaha FZ1 N niee, to byl inny sprzet.ale ten twoj szerszen prezentuje sie znakomicie.lakierek pasuje do pgulnego wygladu zajebiscie :) :P prawdziwy szerszen :) Cytuj dr750big ,hd evo 1340 ratrost ,gsxr 1100 91' , ram hemi 5.7http://www.bikepics.com/members/kulka/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaleSatan Opublikowano 24 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2006 Nie uogólniajmy może, aczkolwiek trzeba przyznać, iż często właśnie tak jest, że panowie władzowie – zamiast napiętnować dresów od pseudotuningu itp. – nękają szarych obywateli, którzy jechali 75 km/h, tam gdzie wolno 50.Wlasnie o to mi chodzi ze oni dzialaja tam gdzie najlatwiej sie wykazac ze sie jest panem wladza. Takich dresow to juz ryzyko zatrzymac bo kto wie co tacy moga zrobic. A taki szarak jadacy troche szybciej niz mozna popelnia wykroczenie to nalezy mu sie w koncu mandat a ryzyko w zwiazku z zatrzymaniem nikle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi