Skocz do zawartości

Podpinanie spodni do kurtki

lonek22
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam juz na oku chyba niezła kurtke na moto Hain Gericke. Ma to i tamto itp itd i jest opis mowiacy ze posiada mozliwosc podpiecia spodni. Co to jest to podpięcie? Zamkiem błyskawicznym spodnie moto sie podczepia czy jak.... Nigdy tego nie widzialem. Czy muszą byc tej samej firmy spodnie zeby je dobrze podpiac czy moga byc inne. Czy to dobra cena? 250 zł - nówka. Pozdr

Jezeli kurtka jest faktycznie HG i jest nówka to warto (chyba ze to jest przeciwdeszczówka :buttrock: ), a co do spiecia , to wiekszosć spodni ma wszyty na górze spodni zamek i tym je spinasz. Jest to wygodne, bo kurtka nie lata. Ja jak kupowałem kurtke to miałem cały zamek i mogę go wszyć do dowolnych spodni, ale nie ma takiej potrzeby, bo pasuja ze spodniami. To sa raczej uniwersalne zamki, a w razie czego kazdy krawiec ci przerobi w kurtce, czy spodniach - zalerzy gdzie łatwiej zamek.

<p>była mz - była xj600s - była vn800 - była vl 800 - był Road King 1550 - był Fat Boy TC 96 - była Electra TC - był Night Rod - był Heritage Softail TC jest Electra i Softail Springer - malina. :wub:

Kurtkę z portkami spina się przede wszystkim, żeby jej nie podwinęło w przypadku szlifu plecami po asfalcie. Są dwa rodzaje spinania. Jedno krótkim zamkiem z tyłu. Spełnia swoją rolę. Drugie, to długi zamek na całym prawie obwodzie tyłka. Ten spełnia jeszcze lepiej, gdyż wiatr nie hula po grzbiecie, co ma znaczenie w zimniejsze dni.

Pozdrówka

Jezeli kurtka jest faktycznie HG i jest nówka to warto (chyba ze to jest przeciwdeszczówka :buttrock: ), a co do spiecia , to wiekszosć spodni ma wszyty na górze spodni zamek i tym je spinasz. Jest to wygodne, bo kurtka nie lata. Ja jak kupowałem kurtke to miałem cały zamek i mogę go wszyć do dowolnych spodni, ale nie ma takiej potrzeby, bo pasuja ze spodniami. To sa raczej uniwersalne zamki, a w razie czego kazdy krawiec ci przerobi w kurtce, czy spodniach - zalerzy gdzie łatwiej zamek.

Kurcze, ale jak to poznac czy kurtka ok, czy "przeciwdeszczówka"? Ma te wszystkie protektory, podpinke - ocieplacz. itd

• Administrator

Wiekszosc markowych kurtek ma dwa zamki w standardzie - jeden wszyty w kurtkę, drugi do wszycia w spodnie, gdyby akurat nie był to komplet i nie pasowało. Niemniej to super sprawa, spiąć się, nie czuć wiszących spodni, bez podwiewania itd... Polecam.

pzdr