motorzeszow Opublikowano 16 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2006 problem jest taki, ze czasem moto ma iskre a czesem nie, czasme jak ją ma i hgdzie spojade to nagle ja zgubi i koniec, iskre mozna przywrocic ruszajac stacyjka w rozne polozenia, wydziela sie wtedy iskrzenie na stacyjce i na iskrze. napewno nie jest to wina stacyjki, bo uz probowalismy na ostro, swieca juz wystesowana na 100 innych albo i wiecej, jak ruszam ta stacyjka to w pewnym momencie przeskakuje iskra i juz zostaje, albo tylko rzpeskoczy jedne raz i znika, a ostatnio przesakkuje i znika i nie moge go wogle odpalic, na popych przy kreceniu stacyjka, to wali w wydech ze az plomieniami bije,. co to moze byc?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawik Opublikowano 16 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2006 Cos z zaplonem lub masz poprostu walniety modul ja tk mialem w nsr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikus91 Opublikowano 16 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2006 wyglada na to ze cos Ci nie laczy bo jak ruszysz stacyjka to nagle iskra jest wiec na to wychodzi ale jak sie w to bawiles to nie mam pojecia dla mnie to cos nie laczy w stacyjce albo juz stacyjka do wymiany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malys Opublikowano 16 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2006 A może poprostu masz zwarcie na kabelkach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutek_rapier Opublikowano 16 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2006 pewnie impulsator w zapłonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motorzeszow Opublikowano 16 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2006 słuchajcie, :buttrock: stacyjka jest dobra bo probowlaismy kable na ostro spinac co nic nie dało, dalej ten sam efekt, dzis własnie wrocilem z piwnicy i sprawdzilem troche tego, zauwalylem ze do cewki wysokiego napiecia wchodza dwa kable, daja one impulsy i z cewki wychodiz jedn ekabel wysokiego napiecia z fajka do swiecy. odpiołem te dwa małe kabelki, i postanowilem ze sprawdze je probowka, włozyłem jeden biegon do tego konektora i drugo do masy, kopnołem i lampka bardzo ladnie zaswiecała sie impulsyyjnie, włozyłem do drugiego konektora i tak smao, ładnie impulsyjnie sie zaswieca, co znaczy ze prad do cewki dostaje z kabli. aha i zapomnialem dodac, iskra wrocila, i teraz jest normalnie, po tym testowaniu z probowka jest ładna iskierka, wyszyscilem wszytkie styki cewki z masą zeby wszytko było dobrze i zobaczymy jutro gdzies przejade maszyne i zobacze co si ebedzi edziało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalloKS Opublikowano 17 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2006 motorzeszow,mam podobny problem,nieraz moto ma iskre,a raz nie ma.nawet nieraz jak chodzi sobie na wolnych obrotach i nagle traci iskre!dodam że ja nie mam stacyjki..ale jak nie ma iskry to podpinam baterie 9v pod cewke i iskra jest,bo to jest jakaś prądnica wzbudzeniowa czy cuś,i nieraz sie potrzebuje wzbudzenia(służy do tego taka czarna puszka,,ULO_BOX",a ja mam pokopane w elkektryce i tak robię.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motorzeszow Opublikowano 17 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2006 w schowku sa dwie czarne puszki, taka duza tam głebiej, i taka mała, do tej małej wchodzi bodajze 7 kabli, jak to rozruchujesz? :buttrock: :biggrin: jak podpinasz ta baterie? zawsze to skutkuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalloKS Opublikowano 17 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2006 ta puszka ,,ULO BOX'' ida do niej 3 lub 4 kabelki. w tej puszce są akumlatorki o poj. 1Ah.może one już siedzą i nie masz czasami iskry.sprawdz te aku czy trzymaja napięcie.prawdopodobnie ci padły.za z tą bateria to skutkuje zawsze.podpinam baterie pod mase i niebieski kabel od cewki ,podlanczam na na 3-4s, i kopne raz i iskra jest! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motorzeszow Opublikowano 18 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2006 wyjolem ta puszke, rozkrecilem, parawie kazdy akumulatorek jest wylany, wszystkie styki sa szielone a w srodku to tak jak by obrosniete styki zieloną śniedzą, płytka z elektornika wyglada na sprawna, ale tez jest w niektorych miejscach zielona, jutor sie tym zajme, teraz pytanie cyz bez tej puszki bedzie iskra?? i jeszcze pytanko, czym najlpeiej czyscic zasniedziale styki, takie bardoz ale to bardoz zasniedziałe?? spirytus? jakis płyn specjalny? wogle musze wymyc cała płytke regulatora a nei wiem bnardoz czym?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michałek Opublikowano 19 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2006 płytke wymyj denaturatem i zostaw do porządnego wysuszenia tak samo styki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majsters51 Opublikowano 21 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2006 Morzesz miec spalona stacyjke bo orginalne stacyjki simsona sa poje...ne ja musiałem załorzyć inna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motorzeszow Opublikowano 22 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Października 2006 heheehheehh nie posiadam simsona, moja stacyjka jest wporzadku, a co do płykti to nie mam pojecia czy cos z niej bedzie, sciezki przezarło doszczetnie, nie moge zdrapac niczym tego syfu z nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zoltecek Opublikowano 24 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2006 prawdopodobie masz kondensator do wymiany jak moto jest zimne to chodzi ładnie jak sie konensator nagrzeje to traci iskre proste jak drut jasne jak słonce pozdroo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MłodyVFR Opublikowano 24 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2006 he he dobre niektore posty :) a tak do rzeczy: jezeli silnik ustawi sie w momencie zaplonu, mowa o wylaczonym silniku, to jakiekolwiek rozpinanie/podpinanie kabli do cewki zaowocuje przeskokiem iskry. to samo dotyczy kabli w stacyjce, jezeli leca one na cewke lub/i modul. mam nadzieje, ze tlumaczyc nie musze i uwierzycie na slowo. dlatego jakichkolwiek uszkodzen, niedomagan nalezy szukac albo na wylaczonym zaplonie, albo przynajmniej w miejscu "neutralnym" zaplonu. prawdopodbnie masz gdzies styk zasniedzialy, lub cos nie styka za dobrze. styki najlepiej czyscic mechanicznie (pilnik, papier scierny) a potem chemicznie. mozna tylko chemicznie, jezeli sa prawie ok :) chemia do tego w kazdym elektronicznym, np cala seria "kontakt". pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi