stopowicz Opublikowano 12 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2006 moja yz 125 99 jest mocniejsza na brudnym filtrze dlaczego?coz z gaznikiem czy co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Maciek Opublikowano 12 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2006 Brudny filtr = mniej powietrza.Wniosek: za dużo dostaje powietrzaPomoc: Regulacja gaźnika Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawron Opublikowano 12 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2006 w momencie jak masz zatkany filtr moto nie ciagnie powietrza bo nie bqardzo ma jak (ciagnie tylko mniej niz powinno) a wtedy zgadaza sie proporcja paliwa do własnie tej mniejszej ilosci powietrza. Jednym słowem jest tak jak napisał kolega wyzej :buttrock: albo masz za mało paliwa na codzien do ilosci powietrza albo za duzo powietrza w stosunku do paliwa :bigrazz: Cytuj http://www.DywanSzop.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEAD Opublikowano 12 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2006 w momencie jak masz zatkany filtr moto nie ciagnie powietrza bo nie bqardzo ma jak (ciagnie tylko mniej niz powinno) a wtedy zgadaza sie proporcja paliwa do własnie tej mniejszej ilosci powietrza. Jednym słowem jest tak jak napisał kolega wyzej :buttrock: albo masz za mało paliwa na codzien do ilosci powietrza albo za duzo powietrza w stosunku do paliwa :bigrazz:Czyli działa to trochę jak prymitywne ssanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati_mot Opublikowano 12 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2006 (edytowane) Czyli działa to trochę jak prymitywne ssanie.no cos w tym stylu;) o ile Ci się nie zalewa na ciepłym silniku;]No to czyść filtr, reguluj gaźnik i jazda :buttrock: Edytowane 12 Października 2006 przez mati_mot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eloelo Opublikowano 13 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2006 (edytowane) a moze to byc spowodowane zle wyczyszczony filtrem? ze np. jest mokry? Edytowane 13 Października 2006 przez eloelo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lon_91 Opublikowano 13 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2006 przeciez mokrego filtra sie nei zaklada... :flesje: umyj go dobrze poczekaj jak wyschnie i dopiero zakladaj.... nawet do tego jest specjany sprej czy cos takeigo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piasektt Opublikowano 13 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2006 dobrze wyczyść fitr, poczekaj aż będzie suchy nasącz go olejem i wyreguluj gaźnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stopowicz Opublikowano 13 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2006 ok dzisiaj jade do kumpla i bedziemy regulowac gaznik:D dzieki za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian-kmx Opublikowano 13 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2006 mam pytanko: czy filtr mozna naszaczac jakims innym olejem niz tym specjalnym do filtrow?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TIJO Opublikowano 13 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2006 Napewno można , ale nie spełni on swojego zadania !! I nieraz woda moze się przez filtr dostac jak bedzie slabo nasaczony filtr.... ja bym nie ryzykowal ... wole wydac 45zl i byc pewnym ze nic z moto sie nie stanie jak wjade w jakas glebsza kaluze :flesje: (np. na torze w Mirocinie <hahah>:flesje::D) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 13 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2006 45zł na rok czasu to nie jest duży wydatek, polecam olej silkolene (do filtrów) Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian-kmx Opublikowano 13 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2006 to jak sie go nasaczy to sie woda nie dostaje przez filtr tak?aha to sobie zainwestuje http://moto.allegro.pl/item131723274_olej_...50ml_spray.html a taki bedzie dobry?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Myszon Opublikowano 13 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2006 (edytowane) Z tymi gaźnikami w YZ 125 to są jaja - delikatne są jak cnotka :flesje: Regulacja co kilka jazd to norma. Sam borykam się z tym problemem od roku czasu , co ustawie to źle :flesje: Doszedłem do wniosku właśnie takiego jak stopowicz ma problem - filtr powietrza musi być regularnie czyszczony i nasączany w identyczny sposób bo inaczej to regulacja. Właśnie teraz miałem problem bo mi smarkał znowu z rury - wymyłem filtr ale nie tak jak zwykle w benzynie , potem wodzie z płynem tylko w samej wodzie z płynem wydawał się czysty i nadal był na nim putoline do filtrów więc założyłem a tu smarka i dławi go na wysokich ...orzesz ty! Musze wymyć filtr tak jak trzeba i regulka - zawsze daje 2-3 obrotów powietrza z pozycji wkreconej dyszy na max i jest dobrze - oczywiście działa to tylko przy czystym i nasączonym filtrze. Mam nadzieje ze ci sie to przyda stopowicz. Pozdro. Używam Putoline olej do filtrów - taki http://www.ridemx.co.uk/MotoCross/Shop/Put...luid_1_Ltr.html Edytowane 13 Października 2006 przez Myszon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomski_01 Opublikowano 13 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2006 Z tymi gaźnikami w YZ 125 to są jaja - delikatne są jak cnotka smile.gif Regulacja co kilka jazd to norma. Sam borykam się z tym problemem od roku czasu , co ustawie to źle smile.gif Doszedłem do wniosku właśnie takiego jak stopowicz ma problem - filtr powietrza musi być regularnie czyszczony i nasączany w identyczny sposób bo inaczej to regulacja. Właśnie teraz miałem problem bo mi smarkał znowu z rury - wymyłem filtr ale nie tak jak zwykle w benzynie , potem wodzie z płynem tylko w samej wodzie z płynem wydawał się czysty i nadal był na nim putoline do filtrów więc założyłem a tu smarka i dławi go na wysokich ...orzesz ty! Musze wymyć filtr tak jak trzeba i regulka - zawsze daje 2-3 obrotów powietrza z pozycji wkreconej dyszy na max i jest dobrze - oczywiście działa to tylko przy czystym i nasączonym filtrze. Mam nadzieje ze ci sie to przyda stopowicz. Pozdro. Używam Putoline olej do filtrów - taki http://www.ridemx.co.uk/MotoCross/Shop/Put...luid_1_Ltr.html Ten post edytował Myszon Minutę temu -------------------- sorry za brutalnosc ale ja jakos nic nie musze regulowac czy brudne czy czyste, masz cos posranego, tak samo bylo w temacie ze smarka z tlumika, mi nic nie smarka. Macie cos posrane w moto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi