Golas Opublikowano 12 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2006 (edytowane) Przeczesałem internet wzdłuż i wszerz i znalazłem takie oto informacje ze zaleca sie takie świece, zatem ile jest w tym prawdy ?? Ruskie A14BIskra F 55 PSNGK BP7HS lub BP5HS A teraz najlepsze, w junaku kiedys podejrzalem ze ziomek mial taka specjalną podkladke pod świece ze mogł wkrećcić długą swiece w krótki gwint i teraz mam pytanie gdzie coś takowego zdobyc bo świece krotkim gwintem powoli się robią towarem deficytowym u mnie w mieście... Lub jak to samemu skonstruowac ?? Edytowane 12 Października 2006 przez Golas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anretam Opublikowano 12 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2006 Ja po przerobieniu kilku producentów powróciłem do iskier z krótkim gwintem , co również Tobie polecamAle pewnie ilu właścicieli tyle doświadczeń :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mareczek804 Opublikowano 12 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2006 Witam! do ruska najlepsze świece są oryginalne ruskie, woda, zima, one wszystko wytrzymają, NGK wkładałem i szybciej padały. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietroni Opublikowano 12 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2006 Tylko poco to konstruowac tam już nie ma co kombinowac a świece z kr. gwintem są dostępne bez problemowoto można nazwac przekombinowaniem :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojt@s Opublikowano 12 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2006 A ja jezdze na Briskach czeskich bodajże i świece mają juz 2000km i zero problemów oczywiście z krótkim gwintem. Ciepłota bodajże 70 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Golas Opublikowano 12 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Października 2006 A ja jezdze na Briskach czeskich bodajże i świece mają juz 2000km i zero problemów oczywiście z krótkim gwintem. Ciepłota bodajże 70 Brisk ?? No ja mam narazie wstawione Brisk Y15C i szecze mowiac to wiem tylko ze mi dziala na tych swiecach a jaka ich cieplota to niewiem :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ural_zgora Opublikowano 12 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2006 w junaku kiedys podejrzalem ze ziomek mial taka specjalną podkladke pod świece ze mogł wkrećcić długą swiece w krótki gwint i teraz mam pytanie gdzie coś takowego zdobyc bo świece krotkim gwintem powoli się robią towarem deficytowym u mnie w mieście... Zwykla tulejka (material - np miedz, braz) o wysokosci - dobrze nie pamietam- ale cos 8mm. (najlepiej zmierz swiece z dlugim gwintem, zmierz z krotkim - odejmij wyniki i juz).Gdzie zdobyc - kieruj sie na jakiegos tokarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Golas Opublikowano 12 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Października 2006 miedz, braz em a miedz sie chyba nie stopi na głowicy albo nie wypali lub coś takiego ?? bo mam troche miedzi co by sie do tego idealnie nadawała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ural_zgora Opublikowano 12 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2006 em a miedz sie chyba nie stopi na głowicy albo nie wypali lub coś takiego ?? Golas, nie zartuj sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojt@s Opublikowano 13 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2006 cieplota jest na opakowaniu wybita np. 0,7 . Golas briski mają swoje oznaczenia więc musisz znaleźć opakowanie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ural_zgora Opublikowano 13 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2006 (edytowane) jezeli ktos ma swiece (np brisk, bosch, ...) i chce zobaczyc jaki to ma odpowiednik iskry to proponuje wejsc na ta stronke i sprawdzic:http://www.iskra-kielce.pl/main.php Wg mnie bardzo fajna sprawa. np ruski katek A11 to odpowiednik iskry F50 - czyli sie zgadza. Oczywiscie mozna tez posrednio probowac w druga strone. Przeczesałem internet wzdłuż i wszerz i znalazłem takie oto informacje ze zaleca sie takie świece, zatem ile jest w tym prawdy ?? Ruskie A14BIskra F 55 PSNGK BP7HS lub BP5HS Wg tej strony to Ruskie A14B=Iskra F55PS= NGK BP5HS NGK BP7HS = Iskra F85PS PS. W ruskich oznaczeniach oczywiscie B=W. Edytowane 13 Października 2006 przez ural_zgora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi