slaczek Opublikowano 21 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zrób fotki jestem ciekawy jak toto wygląda!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Belgu Opublikowano 21 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2006 Fajnie ;) A mozesz pokazac jak to cudenko wyglada?Jaki jest maksymalny udzwig tego podnosnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Byko Opublikowano 21 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2006 Tez jestem ciekaw jak mozesz to zrob jakies foty ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxshadow Opublikowano 21 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2006 zrobie fotki jak pomaluje :icon_eek: a zreszta zrobie teraz natomiast co do udźwigu to tyle ile mają 2 podnośniki ja kupiłem takie które mają zapisane , że do 1 tony :) wiec moim skromnym zdaniem podniesie nawet "kredens" albo tesciową na gold wingu pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Belgu Opublikowano 21 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2006 moim skromnym zdaniem podniesie nawet "kredens" albo tesciową na gold wingu kredens czy GoldWinga to rozumiem ale tesciowej nikt ani nic nie da rady :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxshadow Opublikowano 22 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2006 miałem zrobic fotki ;) ale... motor zawiozłem do rodziców ( większy garaż ;)) i podniosłem motor a potem.... padł mi telefon :( i tyle z fotek natomiast troszke wyobraźni i bedziecie wszystko widzieć płaskownik (kątownik ) zespawany w kwadrat o wymiarach 50x50 cmna bokach kwadratu naspawane dwa podnosniki trapezowena górze podnośników naspawany kolejny kwadrat z płaskownikagóra pokryta gumą ( u mnie stary dywanik samochodowy )wjeżdzamy ( wpychamy ) cudaka pod motocykl i windujemy kręcąc korbami od podnosników , wbre moim wcześniejszym twierdzeniom da sie samemu :) u mnie idelanie ( vt 755) rozstaw 50 pasuje pod ramę z przodu pod wzmocnienie poprzeczne i z tyłu zaraz za zbiornikiem płynumotor mocna podwindowac na dowolną ( ograniczoną podnośnikiem ) wysokość , ja dalem kola na ok 1 cm na podłoże a dla "bezpieczeństwa" bo podnosniki za tą sumę jakoś mnie nie przekonują w 100 % podłożyłem po 2 kostki brukowe pod każdy rógi tyle roboty generalnie cała zabawa trwa do 1 minuty pozdrawiamz kolegą który mi to spawał wypiliśmy przy tym kilka piw wiec trwało dłużej ale.. to chyba rozumiecie :) jako anegdote przytocze , że jeden znajomy ;) powiedział żonie ze idzie do kolegi spawac cybanty , nie było go dłuuugo tzn wrócił rano i byłoby ok gdyby zona za jakis czas nie dowiedziala sie co to cybanty ..... bo brzmailo bardzo fachowo :)hahaha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Belgu Opublikowano 22 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2006 płaskownik (kątownik ) zespawany w kwadrat o wymiarach 50x50 cmna bokach kwadratu naspawane dwa podnosniki trapezowena górze podnośników naspawany kolejny kwadrat z płaskownikagóra pokryta gumą ( u mnie stary dywanik samochodowy )wjeżdzamy ( wpychamy ) cudaka pod motocykl i windujemy kręcąc korbami od podnosników , wbre moim wcześniejszym twierdzeniom da sie samemu :)u mnie idelanie ( vt 755) rozstaw 50 pasuje pod ramę z przodu pod wzmocnienie poprzeczne i z tyłu zaraz zazbiornikiem płynumotor mocna podwindowac na dowolną ( ograniczoną podnośnikiem ) wysokość , ja dalem kola na ok 1 cm na podłoże a dla "bezpieczeństwa" bo podnosniki za tą sumę jakoś mnie nie przekonują w 100 % podłożyłem po 2 kostki brukowe pod każdy róg i tyle roboty generalnie cała zabawa trwa do 1 minuty No no.. .faktycznie ciekawie brzmi ale mimo to postaraj sie o te fotki.Fantazja jest ale to co widac da lepszy obraz calowsci. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_FZS Opublikowano 3 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2008 Witam wszytskich !! co sadzicie o tym podnosniku http://www.allegro.pl/item291452088_podnos...tyl_od_m_j.html moze ktos jest jego uzytkownikiem jesli tak to prosze o opinie;) Czy jest wart zakupu?? Pozdrawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LENAR Opublikowano 3 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2008 (edytowane) Witam wszytskich !! co sadzicie o tym podnosniku http://www.allegro.pl/item291452088_podnos...tyl_od_m_j.html moze ktos jest jego uzytkownikiem jesli tak to prosze o opinie;) Czy jest wart zakupu?? Pozdrawiam!!! mam bardzo podobny podnosnik, ktory rowniez kupiłem na allegro i za taka sama kase. Stawiałem na nim RF900R ale cbr1000rr juz sie boję, pomimo tego ze jest sporo lzejsza :buttrock: Jakbym teraz kupował to wybrałbym coś porządniejszego tzn solidniejszy stojak i inne uchwyty (nie gumowane "łapki" tylko koniecznie widełki które łapią wahacz za specjalnie wyfrezowane wkręcane uchwyty). Koledze z takich "łapek" ześliznęła się zx9r :icon_mrgreen: .... PS: za dobry stojak trzeba dac co najmniej dwa-trzy razy tyle wiec za 100zeta cudów (tzn sztywnosci i pewności podparcia) sie nie spodziewaj, jak dla mnie to moto stoi na takim stojaku ale tak na "słowo honoru" :icon_mrgreen: pozdrawiam :icon_mrgreen: Edytowane 3 Stycznia 2008 przez LENAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqruku Opublikowano 3 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2008 mam bardzo podobny podnosnik, ktory rowniez kupiłem na allegro i za taka sama kase. Stawiałem na nim RF900R ale cbr1000rr juz sie boję, pomimo tego ze jest sporo lzejsza :bigrazz: Jakbym teraz kupował to wybrałbym coś porządniejszego tzn solidniejszy stojak i inne uchwyty (nie gumowane "łapki" tylko koniecznie widełki które łapią wahacz za specjalnie wyfrezowane wkręcane uchwyty). Koledze z takich "łapek" ześliznęła się zx9r :lapad: .... PS: za dobry stojak trzeba dac co najmniej dwa-trzy razy tyle wiec za 100zeta cudów (tzn sztywnosci i pewności podparcia) sie nie spodziewaj, jak dla mnie to moto stoi na takim stojaku ale tak na "słowo honoru" :wink: pozdrawiam :crossy: A możesz zaproponować coś konkretnego ?? Też się rozglądam za solidnym stojakiem. :flesje: :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol1001 Opublikowano 3 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2008 http://sklep.scigacz.pl/podnosnik-motocykl...lo-p-14246.html W Larssonie też sprzedają fajne stojaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
legut7 Opublikowano 3 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2008 Ja mam ten: http://www.allegro.pl/item278559458_278559458.html i niczym nie odbiega od tych na scigaczu czy w larssonie. Solidne wykonanie i dobra stabilnosc. Polecam! Cytuj www.legato-motocykle.plOdzież, części i akcesoria do motocykli, skuterów i ATVWszystkie marki w jednym miejscu! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LENAR Opublikowano 3 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2008 (edytowane) http://sklep.scigacz.pl/podnosnik-motocykl...lo-p-14246.html W Larssonie też sprzedają fajne stojaki. te na scigacz.pl i w larssonie to są te same :crossy: (bike-lift) , ja teraz właśnie takie bym kupił, jakis czas temu komplet (stojak na przód i tył) kosztował w larssonie 350 zeta, ile teraz to nie wiem, tylko tak jak pisałem wczesniej-stojaki koniecznie z widełkami. pozdro :biggrin: Edytowane 3 Stycznia 2008 przez LENAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqruku Opublikowano 4 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2008 Ja mam ten: http://www.allegro.pl/item278559458_278559458.html i niczym nie odbiega od tych na scigaczu czy w larssonie. Solidne wykonanie i dobra stabilnosc. Polecam! Cena dobra, wyglądają też na dosyć solidne tylko to mocowanie widełek mogłoby być trochę bardziej zabezpieczone. Chyba że samemu jakiś patent się obmyśli na to. ;) ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
legut7 Opublikowano 4 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2008 Nie trzeba nic dodatkowo zabezpieczac, wystarczy poprostu mocno dokrecic sruby... Cytuj www.legato-motocykle.plOdzież, części i akcesoria do motocykli, skuterów i ATVWszystkie marki w jednym miejscu! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi