Browarny Opublikowano 12 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2006 fachowcy od łątania felg potrafią napawać nawet bardzo duże ubytki (spawanie w osłonie i takie tam). Trochę tych zakładów jest, proponuję zapytać w większym zakładzie oponiarsko-wulkanizacyjnym powinni mieć namiary do zakładów regeneracji felg. Cytuj SPOKOJNIE, POZWÓLMY DZIAŁAĆ NATURZE... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 22 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Października 2006 Metal Bond nie zdał egzaminu. Odpadł po rozgrzaniu silnika i probie oszlifowania. Przetestuje ten alumweld i jesli to rowniez nie da efektów to pojade do spawacza. Jedno pytanie - żeberko mozna podgrzac do 400 st. C czy sie stopi? Jaki material jest uzywany do takich czesci jak bloki silnika i żeberka? Duraluminium? Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cubamen Opublikowano 22 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2006 w 3 miescie spawaja felgi bez problemu nawe z kawalkow zas jesli niemozesz znalesc w gdyni to w wejherowie robia cuda z alminium na tzw targowisku u markowskich jest zalkadzik w ktorym spawaja alu nadspawuja uzupelniaja ubytki itd zadne kleje ani inne patenty nieastapia uzupelnienia ubytku poprzez naspawanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ural_zgora Opublikowano 22 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2006 Jaki material jest uzywany do takich czesci jak bloki silnika i żeberka? Duraluminium? najprawdopodobniej bedzie to jakis silumin. Tak czy inaczej jezeli nie przekroczysz 500st C to nie powinno sie nic dziac. Ja kleilem zeberka tym klejem "plynny metal" i jak narazie nic nie odpadlo (po sklejeniu rownalem pilnikiem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 24 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Października 2006 najprawdopodobniej bedzie to jakis silumin. Tak czy inaczej jezeli nie przekroczysz 500st C to nie powinno sie nic dziac. Ja kleilem zeberka tym klejem "plynny metal" i jak narazie nic nie odpadlo (po sklejeniu rownalem pilnikiem). Masz nazwe tego kleju ew pokazać zdjęcia efektów? Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirek-b12 Opublikowano 24 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2006 Masz nazwe tego kleju ew pokazać zdjęcia efektów? ja rowniez bylbym zainteresowany... ewentulanie Greedo jak przetestujesz top daj znac co i jak...gdyby specyfik byl drogi to moze jakos na spolke kupimy :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietroni Opublikowano 24 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2006 Panowie, powiem tak: klejenie alu to można sobie stosowac przy łyżkach do zupy i jeszcze jeden warunek co by zupa nie była za gorąca rozszerzalnośc i wibracje są tak duża że w zasadzie żaden klej nie wytrzyma ( dotyczy silnika) zastanawiam się po co takie eksperymenty jak w dzisiejszych czasach spawanie alu nie stanowi żadnego problemu dobry warsztat spawalniczy i po zaszlifowaniu i zapolerowaniu niema śladu.A tu mamy przykład:http://www.motoweteranbazar.pl/index.php?show=58Oczywiście to nie jedyny zakład który tak potrafi pospawac alu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirek-b12 Opublikowano 24 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2006 Panowie, powiem tak: klejenie alu to można sobie stosowac przy łyżkach do zupy i jeszcze jeden warunek co by zupa nie była za gorąca rozszerzalnośc i wibracje są tak duża że w zasadzie żaden klej nie wytrzyma ( dotyczy silnika) zastanawiam się po co takie eksperymenty jak w dzisiejszych czasach spawanie alu nie stanowi żadnego problemu dobry warsztat spawalniczy i po zaszlifowaniu i zapolerowaniu niema śladu.A tu mamy przykład:http://www.motoweteranbazar.pl/index.php?show=58Oczywiście to nie jedyny zakład który tak potrafi pospawac alu no niezle....a znasz jakis zaklad tego typu z pomorskiego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MYCIOR Opublikowano 24 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2006 hej ja posklejałem chłodniczke olejową dwu składnikowym klejem Techikolor. Temp niby 105 stopni i trzyma juz 2 lata, ale jak to kleiłem to wygrzewałem w piekarniku domowym. Najpierw na kilka minut na 70C potem ostygło obrobiłem troszke i znowu do piekarnika na 90 C na kilka minut , znowu obrobiłem i potem zowu do piekarnika na 100C i tak doszedłem do 130 C i potem obrobiłem i pomalowałem śprajem i sie trzyma juz 2 lata. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 25 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Października 2006 No dobra, mam juz palniczek do 1100 st. C i niedlugo ma przyjsc ten AlumWeld. Powiedzcie mi kiedy bede wiedział ze temperatura jest 400 st. i jak podgrzewac zeby nie stopic i nie przepalic? Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietroni Opublikowano 26 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2006 (edytowane) Greedo czy ty kiedyś widziałeś jak alu odbiera ciepło, temperatura palnika o niczym nie świadczy jest coś takiego jak wydajnośc palnka i to jest najważniejsze daje sobie głowe uciąc że będziesz grzał i grzał aż ci gazu zabraknie bo wszystko poleci w całą głowice a 400 st.C będzie nie osiągalna.Odpowiadam na Twoje pytanie grzej ile wlezie a i tak nie podgrzejesz do 400 st.C , nie stopisz i nie przepalisz( zakładam że masz zwykły palniczek butanowy dostępny w sklepach dla majsterkowiczów za ok 50 zł taki co to bajerują że ma 1100st.C) Edytowane 26 Października 2006 przez pietroni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 26 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Października 2006 ( zakładam że masz zwykły palniczek butanowy dostępny w sklepach dla majsterkowiczów za ok 50 zł taki co to bajerują że ma 1100st.C) Trafiłeś w sedno, tyle ze za 6,50 :biggrin: Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirek-b12 Opublikowano 30 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2006 greedo i ja tam efekty podgrzewania itd ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi