Zboro Opublikowano 4 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2006 (edytowane) Cześc. Mam okazje kupic własnie taki motocykl, więc mam kilka pytań: - czy ma ktoś taki motocyl, może powiedziec jak sie sprawuje ?- jak z częściami do takiego motorku ? - no i w ogóle co o nim sądzice ? Mam jeszcze jedno pytanie odnośnie rejestracji: czy moge zarejestrowac i ubezpieczyc go na siebie nie mając ukończonych 18 lat i jakie będa tego koszty. Edytowane 4 Października 2006 przez Zboro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozek Opublikowano 4 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2006 http://forum.motocyklistow.pl/Yamaha-Rd-350-t58488.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zboro Opublikowano 5 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Października 2006 Chodziło mi o YPVS czyli ten nowszy model, może jakies dane tecniczne. Pytam tez o zdanie forumowiczów jak ten motocykl oceniacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niagara Opublikowano 5 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2006 (edytowane) mozesz zarejestrowac na siebie Edytowane 5 Października 2006 przez niagara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prog Opublikowano 5 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2006 Za ubezpieczenie będziesz płacił nadwyżkę wiekową. W PZU OC wyniesie cię chyba coś ok 180 zł na cały rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..:maniek:.. Opublikowano 5 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2006 wersja YPVS od zwyklej rozni sie glowne obecnoscia obrotowych zaworow wydechowych...PS>przed zakupem sprawdz jak te zawory pracuja bo przy zapieczeniu oski lub zlej regulacji te zawory bardzo szybko ulegaja wypaleniu a zdobycie nowych/uzywek graniczy z cudem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zboro Opublikowano 5 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Października 2006 wersja YPVS od zwyklej rozni sie glowne obecnoscia obrotowych zaworow wydechowych...PS>przed zakupem sprawdz jak te zawory pracuja bo przy zapieczeniu oski lub zlej regulacji te zawory bardzo szybko ulegaja wypaleniu a zdobycie nowych/uzywek graniczy z cudem! Jak sprawdzić czy poprawnie działaja ? I w jaki sposób je wyregulować ? Przydała by się jakaś serwisówka. . . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M a D a F a K a Opublikowano 5 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2006 Model ma coś w rodzaju samokontroli, po przekręceniu kluczyka silnik maksymalnie otwiera po czym zamyka zawór. To jest główny test kontrolujący stan tego układu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..:maniek:.. Opublikowano 6 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2006 >Model ma coś w rodzaju samokontroli, po przekręceniu kluczyka silnik maksymalnie otwiera po czym zamyka zawór. no tego neistety nei wiem...wiem tylko ze jak zawor jest padniety to motocykl bedzie dosc dziwnie oddawal moc...jesli zawor bedzie otwarty na maxa to motocylowi bedzie brakowalo mocy w dolnym zakresie...jesli zamkniety to w gornym...w kazdym razie jesli nie jezdziles na sprawnym RD to tego nei poznasz...jedynym wyjsciem bedzie wtedy chyba tylko odkrecenie wydechu i lookniecie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zboro Opublikowano 6 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Października 2006 Dziś własnie kupiłem ten motor narazie jeździ dobrze - jest co odkręcić. Teraz formalności papierowe. Nie mam kompletnego pojęcia jak to zarejestrować, mam jakąś katke a4 popisane coś na niej, duzy dowód rejestracyjny jakiś rozbódowany i umowe kupna z gościem. Od czego zacząc jak po koleji postępować ? Dzięki za odpowiedzi :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..:maniek:.. Opublikowano 6 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2006 ehm..jesli moto zarejestrowane w PL to potrzebna ci umowa,dowod rejestracyjny i ew.ksiazka pojazdu...jesli przywiezione z UE to potrzebujesz dowod rejestracyjny,ksiazke pojazdu(np.z niemiec to Brief),umowe kupna sprzedazy z ostatnim figurantem w Briefie...wtedy kolejnosc rejestracji wyglada tak:-tlumaczenia(ok.100zl/kpl)-przeglad(115zl)-urzad skarbowy i formularz VAT24(lub VAT25-niepamietam) zwolneinia z VAT-u(150zl)-urzad komunikacji - suma oplat 190zl-ubeizpieczalnia.... i tyle :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zboro Opublikowano 7 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października 2006 Troche duże koszty. . . Przejdźmy dalej, dziś wykręcając świece z obydwu cylindrów zobaczyłem że nie są takie sme. Chciałbym wymienić je na nowe i najlepiej żeby wartość cieplna była odpowiednio dobrana wiec prosze o podanie czegoś co będzie ładnie grało z motorkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozek Opublikowano 8 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2006 NGK BR9ES, Champion RN3C lub Bosch WR4CC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomason2 Opublikowano 15 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2006 (edytowane) NGK BR8ES http://www.ngkpartfinder.co.uk/mc_search.p...2529&engine=350 Edytowane 15 Października 2006 przez tomason2 Cytuj Honda CBR F4 99 http://www.cbrf4.blogspot.com - moja przygoda z motocyklem Honda CBR F4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi