tarkin Opublikowano 3 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2006 Witam,jak jest z jazda mocniejsza maszyna, niz ta, do ktorej ma sie uprawnienia?Rozumiem, ze olej w glowie i wszystko gra, tylko czy policja to zrozumie? :)Dokladniej chodziloby mi o np. MZ 125< na karcie motorowerowej. Jakie dzialania podejmuje policja zatrzymujac 'motorowerzyste'? Czy mozna im sciemnic cos o krociotkim wyjezdzie w teren? I czy jadac te przepisowe 40km/h sa w stanie wykryc, ze cos jednak nie gra? :clap:z gory dzieki i pozdrawiam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malys Opublikowano 3 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2006 No napewno nie można jeździć bez uprawnień, np jeżeli masz A1, a jedziesz jakąś 500 to 300zł mandatu jak się patrzy.To zależy od policjanta, jeden machnie ręką, mówiąc przy tym, żeby było to ostatni raz, a drugi od razu wypisze mandacik.Ogólnie nie polecam, chyba, że jeździć polami.A jadąc 40km/h wygląda się baardzo podejrzanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbiak Opublikowano 3 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2006 Według mnie jak widzimy lodówe lub inny police van to zredukować bieg i jechaz na wysokich obrotach 50hw końcu motorower moze jechac 45/h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gremlas Opublikowano 3 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2006 Głupie jest to co mówi robbiak.Jesli nie masz uprawnien nie masz prawa jezdzic proste. Masz kategorie B czyli osobówka to czemu nie wsiądziesz do autobusu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiboS60 Opublikowano 3 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2006 od 300-500 zl za brak uprawnien.jezeli masz karte to jest jakis dowod ze nzasz przepisy i umiesz jezdzic wiec mysle ze 300 zl bys dostal jezeli po prostuk ontrola bez zadnych wykroczen.aa moooze jak mądry policjant i widzi ze spokojnie jedziesz to cie pusci:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pimpek Opublikowano 3 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2006 panowie! panowie! pierdolicie bez sensu! Proste rozumowanie nie masz prawa jazdy nie jeździsz. Policjanta nie interesuje ze jedziesz 45km/h jak cie złapie to nie bedzie takiego tlumaczenia tylko wlepi porządny mandat i da jeszcze odroczenie ze nie bedziesz mógł prawka zrobic przez ileś lat i w tym przypadku nie sciemniam bo znam osobiscie takiego śmiagłka co tłumaczył sie podobnie i policjanta nie interesowało to ze ma karte motorowerową! To jest tak samo Gremlas mówił to jest tak jakbys z prawkiem na B jezdzil autobusem i prosze nie ośmieszajcie sie ze swoimi postami! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tarkin Opublikowano 3 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Października 2006 ech, no w sumie mandatu nie dadza mi jeszcze przez 2-3 lata, ale mimo to reszta mozliwych do zaliczenia atrakcji mnie odstrasza - dzieki :)trzeba jednak troche pojezdzic 50 ccm :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cycu Opublikowano 3 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2006 Sama kontrola policyjna to pikuś, prawdziwe konsekwencje zaczęły by sie dopiero w razie ew. wypadku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 3 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2006 panowie! panowie! pierdolicie bez sensu! Proste rozumowanie nie masz prawa jazdy nie jeździsz. Policjanta nie interesuje ze jedziesz 45km/h jak cie złapie to nie bedzie takiego tlumaczenia tylko wlepi porządny mandat i da jeszcze odroczenie ze nie bedziesz mógł prawka zrobic przez ileś lat i w tym przypadku nie sciemniam bo znam osobiscie takiego śmiagłka co tłumaczył sie podobnie i policjanta nie interesowało to ze ma karte motorowerową! To jest tak samo Gremlas mówił to jest tak jakbys z prawkiem na B jezdzil autobusem i prosze nie ośmieszajcie sie ze swoimi postami! Nie no stary pierwsze trzy słowa wymiatają masz u mnie oskara za to :) A do tematu, jazda czymś większym niż można na wsi to jedno a w miejscach gdzie się nie uczysz tylko jeździsz a policja stoi to głupota. O ile na polnej drodze jeździsz żeby wiedzieć jak to luz, pod warunkiem że nie stwarzasz zagrożenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tarkin Opublikowano 4 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Października 2006 A ciekawi mnie jeszcze jedna rzecz.Na karcie motorowerowej mozna jezdzic maszyna, ktorej hmm budowa techniczna nie pozwala jezdzic szybciej niz 45km/h. Byle simson wyciagnie ok. 60km/h. Motorowerowcy maja jezdzic na romecie na pedaly? ;E Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 4 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2006 A ciekawi mnie jeszcze jedna rzecz.Na karcie motorowerowej mozna jezdzic maszyna, ktorej hmm budowa techniczna nie pozwala jezdzic szybciej niz 45km/h. Byle simson wyciagnie ok. 60km/h. Motorowerowcy maja jezdzic na romecie na pedaly? ;E Dla prawa to w takim razie nie motorower :) Ale jeśli jak mówi prawo przysosujesz jego konstrukcje do jazdy z v-max 45km/h to luz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tarkin Opublikowano 4 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Października 2006 A czy mozecie skierowac mnie na jakas droge odnosnie wybrania wlasciwego motocykla? :)do ok. 2500zl, 50ccm, sluzylby do pojezdzenia rekreacyjnego :( aczkolwiek jesli znalazlby sie przyzwoity enduro czy cos - to okdzieki i pozdrawiam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 4 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2006 A czy mozecie skierowac mnie na jakas droge odnosnie wybrania wlasciwego motocykla? :)do ok. 2500zl, 50ccm, sluzylby do pojezdzenia rekreacyjnego :( aczkolwiek jesli znalazlby sie przyzwoity enduro czy cos - to okdzieki i pozdrawiam :) No stary teraz to już zwykłe lenistwo, na TEJ stronie są przynajmniej 3 takie tematy a ty się jeszcze głupio tutaj pytasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pimpek Opublikowano 4 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2006 A czy mozecie skierowac mnie na jakas droge odnosnie wybrania wlasciwego motocykla? do ok. 2500zl, 50ccm, sluzylby do pojezdzenia rekreacyjnego aczkolwiek jesli znalazlby sie przyzwoity enduro czy cos - to okdzieki i pozdrawiam No stary wpierw wyskakujesz z postem bez sensu a teraz pytasz o moto stary przeciez jest tyle postów o tej tematyce nie odpi*rdalaj maniany oki?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiboS60 Opublikowano 5 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2006 Tak odroczyc to ci mogą zupe na stolowce za to ze kolege pobiles :biggrin: Jezeli nie jestes pod wplywem alkocholu to nic nie odraczają :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi