bodman Opublikowano 3 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2006 Witam, Dziś zdałem prawo jazdy na kat.A, a od tygodnia w garażu stoi VS 800.zdjęcia motoTeraz czekam na prawko i w droge.... Mam jeszcze takie pytanie, ponieważ niedługo moto odstawie w sen zimowy...czy mam wyciągnąc z niego akumlator na zime...jak tak to jak to zdrobić w intruderze VS 800. Dzięki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cerb Opublikowano 3 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2006 moto odstawie w sen zimowy...czy mam wyciągnąc z niego akumlator na zime...Jezeli motocykl bedzie stal w ogrzewanym pomieszczeniu i bedzie odpalany co jakis czas to nie musisz wyciagac aku, wystarczy odlaczyc klemy a pozniej podlaczac i odpalac moto. Ale jezeli garaz masz nieogrzewany to wyciagasz aku i co jakis czas ladujesz (co dwa-trzy tygodnie). A jak wyjac aku z intrudera to nie mam pojecia :icon_mrgreen: . Cytuj http://www.bikepics.com/members/cerb/ - moja stajnia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompka Opublikowano 3 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2006 Akumulator wyjmuje się bajecznie prosto :icon_mrgreen: .Odkręcasz klemy, odkręcasz dwie śrubki na dole puszki z akumulatorem. Otwierasz klapkę i wyciągasz akumulator. Całość nie potrwa wiecej niż godzinę :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prałat Opublikowano 3 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2006 Gratuluję! Fajne frędzle... tylko jeśli jeździsz powyżej stówy, te na klamce mogą Ci delikatnie wysprzęglać i tarcze szybciej się zuzywają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narek23 Opublikowano 3 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2006 Gratuluje zdania egzaminu no i wyboru motocykla :) .Ja ze swojego Intrudera jestem bardzo zadowolony i ty na pewno tez bedziesz.Szerokiej Drogia co do aku to nie powinienes miec zadnego problemu z odkreceniem, wyciaga sie go spod ramy,mozliwe ze bedziesz musial go delikatnie podniesc zeby wysunac aku ze skrzynki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek Opublikowano 5 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2006 1. Najpierw odkręcasz klemy.... 2. ...i mrużysz oczy bo pomyliłeś kolejność klem i pospawałeś ramę (zacznij od "minusowej", po lewej stronie motocykla).2. Potem przyglądasz się złamanemu kluczowi i dziwisz się, kto do cholery umieścił akumulator przed tylnym kołem, z którego na rdzewiejące śruby ciągle sypie się syf i leje się woda (WD40). 3. Potem polewasz wodą rozlany po podłodze kwas, bo przy odkręcaniu drugiej śruby akumulator znienacka pokazał swoje bogate wnętrze (przytrzymaj podłogę boksu odkręcając drugą śrubę).4. Jeżeli nie zaszło 3. to:5. Zupełnie bez wysiłku podnosisz tył intruza, bo okazuje się, że prześwit pod boksem akumulatora jest 5 mm mniejszy niż wysokość akumulatora (podnieś bez wysiłku).6. Nie przejmuj się jeżeli wszystko poszło gładko i bezboleśnie. Na wiosnę już tak łatwo nie będzie (którą klemę wtedy najpierw przykręcisz?). pozdrowienia, witamy w gronie intruderowców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wodar Opublikowano 5 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2006 Również przyłączam się do gratulacji. A co do frędzli to rzeczywiście trochę długie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość centymetr_sześcienny Opublikowano 5 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2006 Kiedyś ktoś grzmiał, że odpalanie motocykla w zimie to morderstwo, że niby jakiś syf się w silniku zbiera od tego etc. etc.Czy to prawda nie wiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
66jarek Opublikowano 7 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2006 Gratuluję prawka :clap: i oczywiście wyboru motocykla. Będziesz zadowolony :icon_mrgreen: jak my wszyscy, którzy jeździmy Intruderami :offtopic: .Witamy w naszym gronie :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodman Opublikowano 7 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października 2006 tak, tak jestem bardzo zadowolony z moto. pewno szybko się z nim nie rozstane... tylko strasznie trudno wyczymać w oczekiwaniu na prawko:) 66jarek byłem właśnie na twojej stronie i widze że wyprówałeś wydechy z VSa. i mam pytanie: czy ten nowy wkład co zakładałeś to robiłeś sam, czy gdzieś kupiłeś oraz czy bardzo głośny jest teraz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
66jarek Opublikowano 7 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2006 Wkłady kupiłem gotowe na eBay. Teraz kosztują około 40 euro (2 szt) :icon_mrgreen: ale zimą można je wyrwać dużo taniej (moje kosztowały połowę ceny) :buttrock: . Są trochę głośniejsze i bardziej zbasowane ale nie są dokuczliwe dla otoczenia :offtopic:. Można je skracać, wtedy są jeszcze głośniejsze. Producent napisał, że nie trzeba po wymianie synchronizować gaźników. Mam nadzieję, że to prawda :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwypfk Opublikowano 9 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2006 Bodman Gratuluje zaczynasz identycznie jak ja zaczynałem ... no prawie ja miałem gołego sam ubierałem co do wydechów , ja przerabiałem w łatwy sposób a efekt bdb. wal na priv jezeli chcesz Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi