Kuba 89 Opublikowano 24 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2006 Przy aktualnych zimowych promocjach i nie tylko ;) jakie są w Inter Motors to różnica nie jest aż tak wielka..... Mam więc temat do przemysleń... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bandzior Opublikowano 25 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2006 (edytowane) jestem nieco bardziej przekonany do AGV, ale słyszałem, że Shoei jest lepiej wykonany, staranniej - mechanizm szyby (lepiej pracuje szyba), jej parowanie, jest przede wszystkim dużo cichszy !!! Jestem w kropce.....Majac bezposrednie porownanie Agv (Demon Top Vent) do Shoei (Raid, Raid II -kolejny z rzedu), zdecydowanie doradzam wybor tego drugiego :smile: Polka cenowa i materialowa w/w kaskow podobna, jednak shoei wygrywa trwaloscia, duuuzo lepszym wizjerem (parowanie, zarysowania, szczelnosc) i wg mnie komfortem :icon_razz: Testujac na Grandysach poszczegolne modele kaskow firmy "S" stwierdzilem, ze superdrogi X-Spirit nosi sie na mej glowie gorzej niz podstawowy, polowe tanszy model (nie moglem wyczuc wentylacji, ciezej bylo "trafic" okularami, jakis taki zle wyprofilowany), zas XR-1000 niewiele sie nie rozni (wiec po co przeplacac?). Podnoszace dopasowanie i bezpieczenstwo cztery rozmiary skorupy w moim przypadku nie maja znaczenia, gdyz nosze rozm. M (odpowiadajacy rozmiarowi jednej ze skorup w Raid'zie) :flesje: Tylny deflektor, przy moim niesportowym wizjerze, nie zmienil stabilnosci, za to mam wrazenie, ze w codziennej eksploatacji, zostalby szybko unieszkodliwiony kaskiem pasazera :wink: Edytowane 25 Grudnia 2006 przez Bandzior Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fat Opublikowano 25 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2006 Masz moze jakąś kopię tego testu chętnie bym sie przyjrzał może by mi to pomogło w wyborze kaskuDopiero teraz doczytałem...http://img404.imageshack.us/img404/1989/pict28348ucyd7.jpghttp://img404.imageshack.us/img404/2266/pict28334alxj3.jpghttp://img404.imageshack.us/img404/6153/pict28326begb5.jpghttp://img404.imageshack.us/img404/3299/pict28315jota3.jpghttp://img404.imageshack.us/my.php?image=pict28309dumv1.jpg Cytuj https://www.instagram.com/fat_fabio/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foks Opublikowano 25 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2006 Ja mam caly czas problem czy kupic AGVGP PRO, SHOEI RAID II czy SHOEI XR 1000 :) Wiadomo, ze ucieszlbym sie jakbym wydal na kask mniej niz wiecej :) Cytuj Kawasaki GPZ500S 1991 -> Honda CBR 600 F3 1998 -> Suzuki GSX-R 750 K7 -> Suzuki DRZ 400 SM K5 -> Triumph Street Triple R 2014 & Vespa ET4 125 2004 -> BMW R NineT 2017 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart_b Opublikowano 25 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2006 tak jak ci juz napisano. polka ta sama tak wiec pozostaja tylko twoje subiektywne odczucia po zalozeniu kazdego z nich na glowe. nikt za ciebie decyzji nie podejmie tak wiec wydaje mi sie ze takie pytania jak to ostatnie sa troche zbedne. Cytuj MOTOPROJEKT - Warsztat motocyklowy serwis, naprawa, diagnostyka komputerowa, materiały eksploatacyjne Sławek - 604 635 069 Bart - 695 880 500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golmar Opublikowano 29 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2006 Witam.Moglby mi ktos cos powiedziec na temat kasku Uvex Boss 530 Sport.Przygotowuje sie do zakupu i chcilbym wiedziec jak sie sprawdza ta skorupa.Prosze niech wypowie sie ktos kto mial dczynienia z tym kaskiem.Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart3z Opublikowano 29 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2006 Witam.Moglby mi ktos cos powiedziec na temat kasku Uvex Boss 530 Sport.Przygotowuje sie do zakupu i chcilbym wiedziec jak sie sprawdza ta skorupa.Prosze niech wypowie sie ktos kto mial dczynienia z tym kaskiem.DziekiDostałeś odpowiedź już tutaj:http://forum.motocyklistow.pl/index.php?sh...pic=61566&st=20 :lalag: Cytuj https://www.bikepics.com/members/Bart3z/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniek6r Opublikowano 30 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2006 Warto zajrzec do intermotors na Jagiellonska w Wawie bo bylem wczoraj i mieli sporo kaskow AGV w dobrych cenach, na oko niezle modele po 300-500 zl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikitl Opublikowano 30 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2006 Witam.Moglby mi ktos cos powiedziec na temat kasku Uvex Boss 530 Sport.Przygotowuje sie do zakupu i chcilbym wiedziec jak sie sprawdza ta skorupa.Prosze niech wypowie sie ktos kto mial dczynienia z tym kaskiem.Dzieki Witam! Jako sprzedający te i inne kaski, mogę się wypowiadać o Boss 530 w samych superlatywach. Kask jest wykonany solidnie, ma dobrze spasowana szybę, sztywno pracujące wloty i wizjer, antifoga, komfortowe zapięcie oraz otwierana osłone brody. Poza tym jest w tej chwili dostępny za pół ceny, dlatego uważam że warto go kupic - jest to jedna z najlepszych ofert tej jesieni.A o uzytkowanie mozesz jeszcze zapytac kolezanke Madrianę , ale z tego co wiem jest z niego bardzo zadowolona. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 30 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2006 Ja mam caly czas problem czy kupic AGVGP PRO, SHOEI RAID II czy SHOEI XR 1000 :crossy: Wiadomo, ze ucieszlbym sie jakbym wydal na kask mniej niz wiecej :icon_mrgreen:Raid II, a XR1000 to zupelnie inna sprawa. Roznica jest podobna kolosalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tasiek Opublikowano 30 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2006 Witam.Moglby mi ktos cos powiedziec na temat kasku Uvex Boss 530 Sport.Przygotowuje sie do zakupu i chcilbym wiedziec jak sie sprawdza ta skorupa.Prosze niech wypowie sie ktos kto mial dczynienia z tym kaskiem.Dzieki Witam Moja Kobietka ma juz ten kask wlasnie od Mikiego ( tutaj wielkie podziekowania :buttrock: :icon_mrgreen: ).Dzisiaj wzialem taki sam drugi dla siebie tak mi sie spodobal.Naprawde w tej cenie chyba nie dostaniesz nic z tej polki. Jeszcze nie testowalem tego kasku bo nie bylo okazji ale wizualnie spodobala mi sie odrazu szyba ( nie jest czysto jasna ani tez nie jest czarna tylko lekko przydymiona. Mam nadzieje ze bedzie to dobry kompromis). Takze polecam. :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikitl Opublikowano 30 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2006 Raid II, a XR1000 to zupelnie inna sprawa. Roznica jest podobna kolosalna. Tu się mylisz : ja mam XR 1000 , kolega ma Raid II i różnice nie są wielkie. Ograniczają się głównie do wyglądu (spojlerek w XR) i wagi na minimalną korzyść XR. Poza tym ta sama klasa... Witam Moja Kobietka ma juz ten kask wlasnie od Mikiego ( tutaj wielkie podziekowania :flesje: :D ).Dzisiaj wzialem taki sam drugi dla siebie tak mi sie spodobal.Naprawde w tej cenie chyba nie dostaniesz nic z tej polki. Jeszcze nie testowalem tego kasku bo nie bylo okazji ale wizualnie spodobala mi sie odrazu szyba ( nie jest czysto jasna ani tez nie jest czarna tylko lekko przydymiona. Mam nadzieje ze bedzie to dobry kompromis). Takze polecam. :) A dzięki za reklamę :wink: By the way - kask juz do Ciebie idzie :wink: Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golmar Opublikowano 30 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2006 wielkie dzieki za opinie w sprawie uvex boss 530Chcialbym sie jeszcze dowiedziec o co dokladnie chodzi z tym wizjerem supravision, oraz jak sprawuje sie wentylacja i czy nie jest glosny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 30 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2006 Tu się mylisz : ja mam XR 1000 , kolega ma Raid II i różnice nie są wielkie. Ograniczają się głównie do wyglądu (spojlerek w XR) i wagi na minimalną korzyść XR. Poza tym ta sama klasa...Nie, to nie jest ta sama klasa. Oceniasz roznice po tym, jak miales kask przez chwile w reku? Myslisz, ze mi chodzi o wyglad? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikitl Opublikowano 30 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2006 Ty rozumiem jezdziles w jednym i drugim ze wiesz lepiej ?? Ja znam opinie uzytkownikow Raida a sam wiem jak jest w XR 1000, dlatego uwazam ze jest to porownywalna klasa. Inne zdanie maja glownie Ci ktorzy widzieli te kaski tylko w gazecie :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi