bolepl Opublikowano 29 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2006 moge zalozyc opone 170 na felge 160ke??? jak to jest prawnie?? czy przy wypadku moga mnie za to wrobic ze mialem 170 a nie 160 ?? Pozdrawiam Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 29 Września 2006 Administrator Udostępnij Opublikowano 29 Września 2006 ? Co ma szerokość opony do przepisów? Zajmij się odpowiednim stanem bieżnika, a nie szerokością. Ta ma wpłyn tylko na jazdę. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaleSatan Opublikowano 29 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2006 Przeciez szerokosc opony to wartosc zalecana przez producenta a nie narzucana przez przepisy.Raczej nie mozliwa jest sytuacja w stylu: "Pan ma za szeroka opone z tylu bedzie mandacik"Mwoei raczej bo to Polska tu sie wszystko moze zdarzyc :icon_twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolepl Opublikowano 29 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Września 2006 hehe.. nie no kumpel z Berlina mnie nastraszyl.. ze przynajmniej u nich tak jest... ze wolno tylko opony miec jednego typu i wogule masakra.. no i chce teraz zalozyc 170 bo nie mam innej... i dlatego pytam co sie stanie jak bym mial np. wypadek.. bo podobno daje policja motory badania technicznym.. i jak by zauwazyli ze np mam zla opone to by moglo byc zle... ale jak mowicie ze tak nie jest.. :icon_twisted: to fajnie.. :icon_exclaim: pozdrawiam.. Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dariusz L Opublikowano 29 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2006 U mnie w Briefie są wyszczególnione rozmiary opon i rodzaj . Czyli Avon taka , Michelin taka a Dunlop siaka i Bridgestone owaka . Nie ma felgi 160 . Na sportowym motocyklu 160 wchodzi na felgę 4.5'' , a w turystycznym 150 na 4. 5'' .Sportowa 180 na 5,5'' a turystyczna 170 na 5.5'' . Ducati zakłada niekiedy na felgę 5,5'' opony 190 . A ęduro to już znowu inaczej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mwichan Opublikowano 8 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2006 (edytowane) u nas to moze wejsc ustawa jakiego producenta opony a nie jaki rozmiar... :banghead: lobby robi swoje kurfka nie popatrzylem na daty... MEA CULPA Edytowane 8 Października 2006 przez mwichan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cenderr Opublikowano 8 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2006 Widzę że kolega tez ma RF :banghead: . Co to opony to ja z tyłu używam właśnie 170 i wszystko gra :banghead: . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi