simsonkr Opublikowano 27 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2006 WItam. Jakie teleskopy do simsonów są najtwardsze, takie aby nie dobijały we 2 osoby (no dosyć przy ciele osoby). ale nie z enduto ponieważ do simsona schwalbe sie chyba nie zmieszczą pod blache.Zależy mi tez aby były w miare wysokie. Nie muszą być to koniecznie teleskopy do simsona mogą byś jakies inne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teslasim Opublikowano 27 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2006 Jakby były w dobym stanie to by nie dobijały Schwalbwe ma w tylnych amortyzatorach nawet 2 sprężyny i one sa raczej najlepsze. Wystarczy ci remont tych co masz tylko gdzie tu zdobyć oryginalnne sprężyny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
simsonkr Opublikowano 27 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Września 2006 Jakby były w dobym stanie to by nie dobijały Schwalbwe ma w tylnych amortyzatorach nawet 2 sprężyny i one sa raczej najlepsze. Wystarczy ci remont tych co masz tylko gdzie tu zdobyć oryginalnne sprężyny ja mam właśnie takie zwykłe jak we s51 te plastikowe a sprzodu z komara i szukam jakiś lepszych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motowojtas Opublikowano 27 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2006 to moze spróbuj załozyć od mz, ja miałem takie przy simku i sie dobrze spisywały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
simsonkr Opublikowano 27 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Września 2006 to moze spróbuj załozyć od mz, ja miałem takie przy simku i sie dobrze spisywały te z MZ nie wejda mi chyba pod blachy a nieznam grubości a już na pewno nie wejdzie mi to miejsce gdzie regulacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teslasim Opublikowano 27 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2006 (edytowane) Schwalbwe miał takie na przódhttp://www.motorradzentrum-berlin.de/images/fb5.jpg a takie na tyłhttp://www.motorradzentrum-berlin.de/images/fb3.jpg Może dobrym rozwiązaniem byłoby dla ciebie kupno nowych amortyzatorów chromowanych dedykowanych simsonowi (zresztą modele Simsona TS i SC je miały) - takie chromowane z zewnętrznymi sprężynami, regulacja nie jest tak szeroka jak w enduro. Edytowane 27 Września 2006 przez teslasim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michałek Opublikowano 28 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2006 amortyzatory od MZ wejdą gdyz kumpel zakładał do simsona (do tej wersji enduro ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teslasim Opublikowano 28 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2006 michałek a wiesz chociaż co to jest Simson KR-51 Schwalbe? W Simsonach serii S-50/51/53 oczywiście bez problemu wejdą amortyzatory MZ bo są prawie identyczne jak te montowane w wersjach enduro i comfort kwestia wymiany tulejek żeby je zamontować. Średnica sprężyn amortyzatorów MZ to koło 5,5cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michałek Opublikowano 28 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2006 sorki niedoczytałem ze chodzi o Simsona Schwalbe, myślałem o zwykłym simku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
urban Opublikowano 28 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2006 Jak by ktoś chciał mam takie teleskopy jak na zdjeciach ktoś przedstawił. W razie ktos bedzie chetny to pisac na PW lub gg to wysle foty na maila. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek :) Opublikowano 28 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2006 Możesz też spróbować od Jawy 50 spasować teleskopy. Jak te od Schwalbe dobijają to są już do remontu. Ja w swoich(enduro cienkie) wymieniłem uszczelniacze wlałem nowy olej i jest lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malys Opublikowano 28 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2006 Jak wyżej powinna wystarczyć bnaprawa. Miałem Simka z takimi amorami model sr 4-3, i nie pracowały tak, ażeby miały dobijać, czyli twoje są już wykończone. A te od nowszego simka nie wejdą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arma87 Opublikowano 29 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2006 Wlasnie te od nowego simsona moga spasowac widzialem te amortyzatorki sa one z 3 stopniowa regulacja twardosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi