baqoo Opublikowano 27 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2006 Witam , Moje moto to Kawa GPX 750R z 87 roku , przebieg 87 tys. km. No i mam maly upierdliwy problem z licznikiem. Chodzi o to ze przy malych predkosciach rzedu 20 km/h na drugim biegu slychac jak licznik buczy wrecz terkocze, powyzej przestaje. Sytuacja sie powtarza takrze przy wyzszych biegach ale nizszych predkosciach. Denerwoje strasznie. Jest jakis sposob zeby to naprawic ? Z gory dzieki za jakies podpowiedzi =] Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rbt Opublikowano 28 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2006 To zależy co drga bo prawdopodobnie przez to buczy, może nie jest dobrze dokręcony do stelaża, a jak to coś wewnątrz to chyba nic na to nie poradzisz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ventura Opublikowano 28 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2006 Może wyciągnij całą linkę z pancerza dobrze ją przesmaruj, obejrzyj i załóż spowrotem.Może jest jakaś trafiona albo pancerz złamany. Jeżeli to nie linka to licznika raczej nie naprawisz,jedynie co to wymiana na jakąłś używkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baqoo Opublikowano 28 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Września 2006 Smarowalem linke juz 5 razy chyba , nie jest uszkodzona , no i niestety nic nie pomaga, chyba rzeczywiscie bede rozgladal sie za uzywka ;| Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek1 Opublikowano 29 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2006 Odkręć linkę i wtedy się przejedż. Obczaisz wtedy czy to wina linki. Zegary są rozbieralne. Jeżeli nie linka, zdejmij zegary, rozkręć i przesmaruj trybki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati1411 Opublikowano 29 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2006 Dokładnie mi w Gsx 400 obrotomież tak napir** do 4-5 tys. ze to była masakra. Ale nawaliłem do niego wd40 i był spokój :icon_twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Petereq Opublikowano 29 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2006 Ja rowniez stawiam ze to sa trybka. Mialem podobna sytuacje w samochodzie - szczegolnie zima kiedy material sie skurczyl ;]Wydaje mi sie ze to nie ma roznicy czy motocykl czy auto - wiec pozostaje raczej wymienic licznik lub proba nasmarowania tryb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 29 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2006 Sprawdź czy to aby na pewno obrotomierz. Miałem coś bardzo podobnego, a to się wzbudzała część obudowy lampy przy określonych obrotach. Nie miało to nic wspólnego z linkami i budzikami. Cytuj Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baqoo Opublikowano 29 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Września 2006 Sproboje tak jak piszecie , rozbiore i nasmaruje trybiki, mam nadzieje ze pomoze. Obrotomierz to to nie jest bo przeciez jest elektroniczny(w sensie nie ma linki do niego) Dzieki za porady! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi