Skocz do zawartości

Dupcie na motorach(dzis na Nowym Świecie)

Fidel5
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

janekk napisał:

Dlaczego śmiech cię ogarnia? Wg mnie to nie do końca kwestia kaski. Znam osoby, które mają kombinezony ale latem w upały do pracy śmigają właśnie w dżinsach i podkoszulku. Mnie bardziej śmieszy wyobrażenie, że jak masz kombi to jesteś niezniszczalny, a kamizelka z "gumijagód" to już w ogóle gwarancja bezpieczeństwa. Najgorsza jest pogarda "TYCH MUNDRYCH" dla ludzi, którzy jeżdżą sobie tak jak mają na to ochotę. Ja byłbym nawe za zniesieniem obowiązku jazdy w kasku pod warunkiem wyższej stawki ubezpieczenia OC.

no coz dzinsy ale + ochraniacze (kazdy rozumie upaly) ale nie lansowanie sie w nie wiem czym... a pozniej w razie przykrego zdazenia pretensja do wszystkich

Waldi-NIE!!! (jak to zrobisz to zawolam tu moderatora zeby przyszedl zabijac!)

A te "dupcie"...a niech sobie robia co chca, jezdza w czym chca-dla mnie to lepiej bo mozna na cos czasem popatrzec. Dziewczynie nie pozwolibym sie nigdy tak ubrac na moto-no chyba, ze w celach typowo fotograficznych, albo gdyby np chciala umyc mi motocykl...;-)) Zawsze jak mam jakas tam dziewoje nawet kawalek przewiez to oddaje swoja kurtke i rekawice...

pozdrawiam

Wygląda na to, że problemem nie jest los owych "dupci", lecz ich erotyczno-estetyczna strona. Nie sądzę, by ktokolwiek z Was poruszał ten temat, gdyby te tak zdemonizowane przez autora sceny dotyczyły tych, którym żadną miarą nie da się przykleić przymiotnika ładny, ładna, ładne. Ciekawa konwersja: od subiektywizmu oka - do utylitaryzmu słowa.

Ihsahn napisał:

Wygląda na to, że problemem nie jest los owych "dupci", lecz ich erotyczno-estetyczna strona. Nie sądzę, by ktokolwiek z Was poruszał ten temat, gdyby te tak zdemonizowane przez autora sceny dotyczyły tych, którym żadną miarą nie da się przykleić przymiotnika ładny, ładna, ładne. Ciekawa konwersja: od subiektywizmu oka - do utylitaryzmu słowa.

Bardzo trafne spostrzeżenie. Dla mnie cały temat nadaje się do Oczyszczalni, bo ze szkołą jazdy nie ma to nic wspólnego.

pozdr

"Łudududududududududuuuu... Łudududududududduddddd" - Theodor (Zegrze 2010)

"Hondy mają taki dziwny dźwięk..." - Autor nieznany (Udrzyn 2010)

Madzik napisał:

moze nie do oczyszczalni,ale do humoru.....mozna sie czasem ubawic czytajac to

Za pierwszym razem, za drugim i czasem za trzecim, ale nie za pięćdziesiątym...

pozdr

"Łudududududududududuuuu... Łudududududududduddddd" - Theodor (Zegrze 2010)

"Hondy mają taki dziwny dźwięk..." - Autor nieznany (Udrzyn 2010)

Madzik napisał:

jak fajna to wstawiaj tez popatrze!!!!

Fajna ? to za malo powiedziane :buttrock: Zreszta, zobaczysz to ocenisz :buttrock:

rYs napisał:

Waldi-NIE!!! (jak to zrobisz to zawolam tu moderatora zeby przyszedl zabijac!)

Admin mnie nie zabil to co moze moderator :icon_mrgreen:

TUREK napisał:

o ho ho ho (jak to zwykł mówić Mikołaj Ś. :D ) to już widze, że jazda bez kamizelki urosła do rangi szpanu :buttrock: :buttrock: :icon_mrgreen:

ho ho ho, co ma piernik do wiatraka ? :D :lalag: :buttrock:

co mozna wywnioskowac na podstawie tego watku, szpanem jest jazda bez kamizelki niezaleznie od warunkow, a kazdy kto jej uzywa od czasu to czasu jest stetryczalem dziadem piernikowym

suma sumarum-fakt, nie zrozumiales.

Edytowane przez Chri$

Chri$ napisał:

ho ho ho, co ma piernik do wiatraka ? :lalag: :buttrock: :buttrock:

co mozna wywnioskowac na podstawie tego watku, szpanem jest jazda bez kamizelki niezaleznie od warunkow, a kazdy kto jej uzywa od czasu to czasu jest stetryczalem dziadem piernikowym

:buttrock: ,moze trzeba bedzie niektorym pisac duzymi literami :icon_mrgreen:

Chri$ napisał:

ho ho ho, co ma piernik do wiatraka ? ;) :buttrock:

no właśnie :D ale to pytanie już do ciebie.... tu posłużmy się cytatem :buttrock:

Chri$ napisał:

a dla wiekszego szpanu nie wlaczaj w wieczorem i w nocy swiatel jak jedziesz, bedziesz bardziej c000l .....

:D

Chri$ napisał:

co mozna wywnioskowac na podstawie tego watku, szpanem jest jazda bez kamizelki

to niestety twój wniosek :buttrock: a ja go tylko wyartykułowałem ;)

Chri$ napisał:

, a kazdy kto jej uzywa od czasu to czasu jest stetryczalem dziadem piernikowym

to też twój wniosek :lalag: - chociaż jedno jest pewne wielu z BOK ma z tym problem... jak widać na załączonym obrazku :cool:

Chri$ napisał:

to proszę wyjaśnij mi to :icon_mrgreen:

Edytowane przez TUREK

co za faza

A ch*j kogo interesuje jak ten sobie mieszkanie mebluje...

Są tacy co dają w krótkich spodenkach i koszulkach t-shirt, są ci co dają w kombi z kamizelkami i diodą na czubku kasku... każdy orze jak może - i wniosek tematu powinien być taki :

Zapierdalaj sobie w czym chcesz i jak chcesz i nie powinno to nikogo interesować (o ile jesteś świadomy tego co ci grozi).

PS

BTW - gratuluje tym co na miasto oprócz 2 kasku mają ze sobą kombinezony w pełnych rozmiarówkach na wypadek pasarzera o różnych gabarytach...bo to i kasa i garderobe trza za sobą ciągnąć.

Edytowane przez Fenix69

Ryży Koń napisał:

Fidel nei zazdrość :buttrock:

Było na co popatrzeć?

No to git. A że sie pozdzierają.... jedynie szkoda, że z naszych podatków będą się leczyć ale, że to nie nasze dupcie to niech się żdzierają jak mają debilnych facetów a same są głupie jak kilo gwoździ.

No przecież to czysta zazdrość, ale wole je po motorze a nie na.

A to ze głupie jak kilo gwożdzi to czasem lepiej, wystarczy w łepek i samo wchodzi :icon_mrgreen:

Chri$ napisał:

ho ho ho, co ma piernik do wiatraka ? :buttrock: :buttrock: :icon_mrgreen:

też dorzucę swoje t r z y kamizelkowe grosze. Otóż przez pierwsze 2,5tys. km. pomykałem w kamizeli bo wydawało mi się, że tak jest bezpieczniej. Ale co się okazuje..

od miesiąca jej nie używam i czuję się na drodze o wiele lepiej! nikt na chama nie zajeżdza drogi, zjeżdzają na drugi pas itp. pełna niemalże kultura. czy chodzi o mit złego motocyklisty w skórze, który nie wybacza nikomu?

taki gość w kamizelce jest wg. moich obserwacji odbierany jako drogowy świeżak , któremu trzeba pokazać kto jest górą(tak myślą zapuszkowani).

po zmroku to co innego , będę w niej pomykać ale w dzień no way!

serdecznie pozdrawiam WSZYSTKICH

davgor

Fenix69 napisał:

co za faza

A ch*j kogo interesuje jak ten sobie mieszkanie mebluje...

Są tacy co dają w krótkich spodenkach i koszulkach t-shirt, są ci co dają w kombi z kamizelkami i diodą na czubku kasku... każdy orze jak może - i wniosek tematu powinien być taki :

Zapierdalaj sobie w czym chcesz i jak chcesz i nie powinno to nikogo interesować (o ile jesteś świadomy tego co ci grozi).

PS

BTW - gratuluje tym co na miasto oprócz 2 kasku mają ze sobą kombinezony w pełnych rozmiarówkach na wypadek pasarzera o różnych gabarytach...bo to i kasa i garderobe trza za sobą ciągnąć.

Proste i jasne. Dorośli ludzie.

Ps. Moj mechanik ostanio sprawdzał mi moto no i wsiadl bez kasku, w spodenkach, bez rękawiczek i leci ulicą przy swoim domu. Ale by mu się dostało jakby go co niektorzy forumowicze zauwazyli hehe . On zdaje sobie sprawe co mu grozi ale to jego wybor. Jezdzi chyba od niemowlaka i skore nie raz już miał przeoraną. I co ? powinien isc do domu ubrac się, a potem przejechac dwa kliometry i powiedziec mi że wszystko oki? Aha , a najpier sie umyć jeszcze coby ubranek nie pobrudzić heh. Więc są też rozne powody i przyczyny takich widoków.

A to tylko jeden z wielu