Kaze Opublikowano 17 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2006 No to widocznie ostro jeździsz, jeżeli wsztsko to co napisałeś jest prawdą. Jednak żaden producent nie każe zmieniać tłoka co 8mth - może jedynie takiemu Zdunkowi albo Nowickiemu którzy przejezdzają tor bez ujęcia gazu. Ale aż mi sie nie chce wierzyć żeby w ćwiartce wymieniać tak często tłok, sądziłem że przy amatorskiej jeździe to co 60mth i jeszcze z dużym zapasem. Ja po 30-40mth w 125 bede wymieniał a wiadomo że im mniejsza pojemność tym częsciej wymieniasz tłok. Musze sie kilku osób popytac jak to jest z tymi 250 2T bo mi sie nie chce wierzyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawron Opublikowano 17 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2006 (edytowane) Jednak żaden producent nie każe zmieniać tłoka co 8mth 012 6384837 Kujałowicz, mechanik w serwisie KTM :P robi z KTM od ponad 20 lat :crossy:012 6232690 Generalny importer KTM na Polske :crossy: zadzwoń i zapytaj :biggrin: sam nie mogłem uwierzyć bo zawsze mi mowiono ze zawodnik przejezdzi ćwiarą 20h a Ci mi nagle z tekstem ze corssóka 8h tłok. No ale jak sie zwróciłem z tym do wyzej wymienionego mechesa to poparł to tyle ze dodał ze nikt sie do tego i tak nie stosuje chyba ze na MŚ. 8h nie jest to granica ryzyka ze tłok sie uszkodzi itp. tylko chodzi o to ze silnik po takim przebiegu traci 100% parametrów fabrycznych czyli ma np. o 0,2KM mniej. I z tąd ta kosmiczna 8-ka ;) A to jeszcze tak tylko przynudze :crossy: to włąsnie dlatego strach jest w polsce kupić starszą crossówke bo albo ma tuleje zeliwną albo zjechany nicasil :crossy: Jak miałem GS 125 z 93r sprowadzonego rok przedemną z niemiec to miał oryginalny nicasil i selekcje B. A tego co teraz mam to koleś przedemną jezdił na jednym tłoku 2 lata i zamiast selekcji B mam D...Smutna prawda jest chyba poprostu taka ze Polacy albo nie maja kasy na serwis albo poprostu jak to Polacy chcą przekombinować ( a Polak potrafi bo poprzedniego włascicela mojego moto było stac na remonty) Edytowane 17 Września 2006 przez Gawron http://www.DywanSzop.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal1171 Opublikowano 18 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2006 012 6384837 Kujałowicz, mechanik w serwisie KTM ;) robi z KTM od ponad 20 lat :P012 6232690 Generalny importer KTM na Polske :crossy: zadzwoń i zapytaj :biggrin: Kujałowicz HAHA widziałem motocykle u niego serwisowane wyglądały starsznie takie dziadostwo że aż szkoda gadać nigdy w życiu ni dałbym do niego motocykla Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawron Opublikowano 18 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2006 (edytowane) michal1171"Kujałowicz HAHA widziałem motocykle u niego serwisowane wyglądały starsznie takie dziadostwo że aż szkoda gadać nigdy w życiu ni dałbym do niego motocykla" ;) :biggrin: Stary Przykry jesteś.... Bez kitu ale jeszcze nie widziałem zadnego sensownego posta z Twojej strony a teraz to mi uz psychike zmasakrowałeś!! Ile Ty masz lat bo mnie sie cos zdaje ze max 13 :P :crossy: Przyjacielu zastanów sie zanim coś napiszesz bo ja teraz nie wiem czy mam sie smiać czy płakać... :crossy: Zwłaszcza to "starsznie takie dziadostwo że aż szkoda" :crossy: :crossy: :crossy: szkoda ze jeszcze nie dozuciłeś: Feeeee błeeee!! i w dodatku brudne byłyyy!! :biggrin: :biggrin: Edytowane 18 Września 2006 przez Gawron http://www.DywanSzop.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi