Olsen Opublikowano 16 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2006 Czy ktoś z Szanownych Forumowiczów napotkał w ostatnim czasie jakieś utrudnienia w ruchu (przebudowy, źle zorganizowane objazdy itp.) na zakopiance (i w ogóle na trasie Warszawa-Kraków [jadąc "gierkostradą"])? Będę wdzięczny za wszelkie informacje. Cytuj Romet Pony > Romet Ogar 205 > MZ ETZ 251 > Suzuki GSF 600 S Bandit i Peugeot SV 50 > Yamaha YP 250 R X-Max > Merida Freeway 9300 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 16 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2006 na trasie stolyca-kraków nie ma zakopianki... a na zakopiance jest tak: za myślenicami, jak się kończą 2 paski, budowa drugiej nitki czyli kurz, korek w piątki, fragmenty zdrapek i chyba nawet gdzieś betonowe płyty - łącznie kilkanaście km. potem za rabką kładą asfalty, jeśli się nic nie zmieniło to zamykają odcinek kilku km 18(17?)-6, objazd przez czarny dunajec albo jabłonkę, oznakowany. w dzień tym odcinkiem nie jechałem, bałem się, że zdrapki i inne "niespodzianki drogowców" będą niebezpiecznechyba tylejsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olsen Opublikowano 16 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Września 2006 na trasie stolyca-kraków nie ma zakopianki...To wiem. :buttrock: a na zakopiance jest tak: za myślenicami, jak się kończą 2 paski, budowa drugiej nitki czyli kurz, korek w piątki, fragmenty zdrapek i chyba nawet gdzieś betonowe płyty - łącznie kilkanaście km. potem za rabką kładą asfalty, jeśli się nic nie zmieniło to zamykają odcinek kilku km 18(17?)-6, objazd przez czarny dunajec albo jabłonkę, oznakowany. w dzień tym odcinkiem nie jechałem, bałem się, że zdrapki i inne "niespodzianki drogowców" będą niebezpiecznechyba tylejszDzięki za tę jakże cenną informację. Cytuj Romet Pony > Romet Ogar 205 > MZ ETZ 251 > Suzuki GSF 600 S Bandit i Peugeot SV 50 > Yamaha YP 250 R X-Max > Merida Freeway 9300 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CosmoSquig Opublikowano 18 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2006 Stan na wczoraj: Kraków - Myślenice - dwa pasy, stan taki-se Myślenice - Lubień - remont. Miejscami jedzie się jeszcze starym odcinkiem (dziury), a miejscami nowym (1 pas, ale równy i szeroki). Bywają korki, ale niezbyt uciążliwe. Lubień - Nowy Targ - jest ok, sporo nowego asfaltu, miejscami jeszcze zdrapki, ale na bardzo krótkich odcinkach i bez niespodzianek typu początek zdrapki w połowie zakrętu. Nowy Targ - Zakopane - najsmętniejszy chyba odcinek - jeden wielki teren zabudowany z wyjazdami z posesji niczym na osiedlu domków jednorodzinnych. Proceed with caution... W każdym razie poza wspomnianym piątkowym popołudniem, ew. sobotnim porankiem i niedzielnym wieczorem - jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olsen Opublikowano 18 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Września 2006 Dziękuję za tak szczegółowe informacje, ale wszystko wskazuje na to, że jednak pojadę na drugi koniec Polski (a w góry dopiero zimą - pociągiem). :notworthy: Cytuj Romet Pony > Romet Ogar 205 > MZ ETZ 251 > Suzuki GSF 600 S Bandit i Peugeot SV 50 > Yamaha YP 250 R X-Max > Merida Freeway 9300 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAUDIUSZ Opublikowano 19 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2006 Na Gierkostradzie, co kikadziesiąt kilomatrów masz zwężenia, samochody stoją ale motocyklem da sie porzecisnąć :notworthy: Cytuj MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olsen Opublikowano 22 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Września 2006 Na Gierkostradzie, co kikadziesiąt kilomatrów masz zwężenia, samochody stoją ale motocyklem da sie porzecisnąć :biggrin:Się sprawdzi za tydzień w drodze do Borek. :biggrin: A tym samochodziarzom to się dziwię, że nie wolą jechać pociągiem. Albo zostać w domu... Cytuj Romet Pony > Romet Ogar 205 > MZ ETZ 251 > Suzuki GSF 600 S Bandit i Peugeot SV 50 > Yamaha YP 250 R X-Max > Merida Freeway 9300 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemekB Opublikowano 30 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2006 Się sprawdzi za tydzień w drodze do Borek. :rolleyes: A tym samochodziarzom to się dziwię, że nie wolą jechać pociągiem. Albo zostać w domu...parę dni temu wracałem z Zakopca (puszką niestety) wieczorną porą i też było ciekawie :icon_biggrin: Do grodu Kraka byłem tylko 10 minut do tyłu w stosunku do czasu w jakim pokonałem ją na moto. Nie trzeba tak uważać na te cholerne dziury a i Policji wieczorem też nie widziałem. Ogólnie bym powiedział cała Zakopianka w przebudowie albo w kiepskim stanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cristo Opublikowano 30 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2006 Olsen, Tobie pewno juz sie nie przyda, ale moze komus innemu.Trase Krakow - Zakopane najlepiej pokonac kierujac sie:Krakow - Wieliczka - Dobczyce - Mszana Dolna - Rabka - Czarny Dunajec - Koscielisko - Zakopane.Sprawdzone wiele razy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi