karol0545 Opublikowano 16 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2006 Witam niedano stałem sie właścicielem speedfightera 2 .Mam mały problem jak ruszam to cos szarpie tak delikatnie jakby nierówno bym przekazywany naped... Jak już rusze to dalej wszystko jets normalnie i tak jak powinno??? Czego może to być wina?? Mam jeszcze jedno pytanie gdzie wlewa sie w nim olej do silnika. Czy to prawda że w tym skuterze jest olej tylko w przekładni koo koła. Nie ma tak jak w jawkach mzetkach zę sie leje w silniku?? Jaki najlepiej olej do przekładni??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RIEJU RR50:D Opublikowano 16 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2006 Ja nie znam się na skuterach ale pamiętam że przy innych motorkach czasami tak było np. jeżeli nie był dokręcony silnik dobrze do ramy,bądź jeżeli gdy łańcuch został naciągnięty nie jest w lini prostej z przędnią zębatką w stosunku do tylniej. To tyle z mojej strony, powtarzam nie znam sie na skuterach ale może akuratnie to jest to:P POZDRAWIAM!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malys Opublikowano 16 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2006 Co do oleju nie wiem, ale te szarpanie może być spowodowane przez rolki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 16 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2006 olej tylko w przekładni a co szarpania to może być zjechany pasek labo sprzęgło Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soku11 Opublikowano 16 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2006 Jak to tylko w przekladni :/ Przeciez to 2t i musi miec olej w silniku... A tam nie ma czasami jakiegos dozownika?? POZDRO Cytuj Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiboS60 Opublikowano 16 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2006 Nielej tam nigdzie oleju!tylko do mieszanki(jezlei brak dozownika,wyjety) i do przekladni wtornej przy tylnym kole.wariator i sprzeglo jak i pas chodzą na sucho!szarpanie to efekt zjechanego sprzegla a konkretnie okladzin.wymien sprzeglo.RMS standardowe cos okolo 109zl sportowe 200 do speed fighta jednak polecam np polini evo4 pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soku11 Opublikowano 16 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2006 No wlasnie o to mi chodzilo :flesje: 2t musi miec olej w mieszance i olej w przekladni :buttrock: POZDRO Cytuj Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qóba Opublikowano 16 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2006 Jestem na 99%, że to wina sprężynek w sprzęgle :buttrock: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol0545 Opublikowano 17 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2006 Ajaki olej wac do tej przekładni?? Mam problem bo niemopge odkręcic tej klapy co pod nia jesat sprzęgło pasek itp.... Tam to jest zakręcone na śruby na klucz 8 ale mi sie klucz obmykuje cały czas........... Czym to odkręcić?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomason2 Opublikowano 17 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2006 (edytowane) Pewnie probowałes odkrecić śrubke kluczem 12-to kątnym. Najlepiej jak dopasujesz 6-cio kątną nasadke.Jak nie pomoże to śrubokret do pobijania i młoteczek. I powinno iśc :buttrock: Edytowane 17 Września 2006 przez tomason2 Cytuj Honda CBR F4 99 http://www.cbrf4.blogspot.com - moja przygoda z motocyklem Honda CBR F4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qóba Opublikowano 17 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2006 Uważaj z tym odkręcaniem, ostatnio byłem w serwisie z kumpla CPI - oni oczywiscie odkrecają to takim pneumatycznym kluczem i mowili, że praktycznie nie da się bez uszkodzenia normalnym kluczem odkręcic tej sruby :buttrock: Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol0545 Opublikowano 17 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2006 Będe uważał. Dzisiaj nic nie robie bo niedziela(taki mam zwyczaj).......::biggrin:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malys Opublikowano 17 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2006 (edytowane) Lepiej nie rób, ja albo mam takiego pecha albo nie wiem.Jak w rowerze raz w niedzielę chciałem naciągnąć linkę od hamulca (tym wijchajstrem przy klamce) to się linka skręciła, poprzecierała i na koniec zblokowała. :biggrin: Edytowane 17 Września 2006 przez malys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol0545 Opublikowano 17 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2006 Niedziela dzień święty sie niepracuje...... Zrobiłem dzisiaj zdjęcia mojego peugeota ale niemoge ich wrzucic na bikepicsa. Kiedys po lewej stronie była taka zakładka login i tam sie zalogowałem i dalej było okey...A teraz niema tej zakładki i niewiem gdzie mam sie zalogowac.Mam juz konto na bikepicsie....Jak teraz sie tam zalogować?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soku11 Opublikowano 17 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2006 Na gorze wybierasz Members => Log on :biggrin: wpisujesz i uploadujesz ;) POZDRO Cytuj Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi