Skocz do zawartości

65 tys. km - dużo czy niedużo na motocykl?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mój tez jest z roku 1994 i prakuje mu kilka km do 60tkm wiec mysle ze przebieg jest prawdziwy. U mnie nic sie nie dzieje a 60 prawie na karku (motocykla oczywiscie) wiadomo silnik dzwoni ale te typy tak mają, no i mam zamiar w najlbizszym zcasie wymienić rozrząd bo przy 60tkm by sie juz nalezało. Wiec jak mot bedzie fajnie palic i nie dymić na nieiesko to ok ierz w ciemno.

<p>była mz - była xj600s - była vn800 - była vl 800 - był Road King 1550 - był Fat Boy TC 96 - była Electra TC - był Night Rod - był Heritage Softail TC jest Electra i Softail Springer - malina. :wub:

Siemka.Mój brat kupił na początku sezonu dywersje z przebiegiem ok 70 tyś km. od tego czasu zrobił nia ponad 6 tyś i wszystko gra.oleju bierze ok 200 ml na 1tyś km,ale to norma.mocy nie brakuje, wszystko działa. Moja cb 500 też już dobija 76 tyś km i tez nic jej nie dolega. Ja osobiście wolę pewne 70 tyś ,niż pseudo 30tyś km.Ważne jest jak motocykl był eksploatowany, a nie ile ma przebiegu.

Jest to sporo, jeśli był kręcony i ma tyle teraz to może być różnie. Przy normalnej eksploatacji prawdziwy taki przebieg jest do strawienia, myślę że do prawdziwych kłopotów dojdzie jak dołożysz mu od siebie jeszcze z 50 kkm. Czyli spokojnie.

Na diversion 60tys nie jest to duzo. Co prawda diversion jako nastepca xj 600 ma charkter motocykla taniego dla poczatkujacych lub malo wymagajacych ale przy regularnych regulacjach i traktowaniu zgodnie z przeznaczeniem wytrzyma duzo. Znacznie powyzej 100tys. Kolega swoja zrobil 50tys w 4 lata i trzyma sie dobrze. Nie boi sie robic duzych przebiegow jednodniowych i tak raz zrobil 800km na raz.

Moj znajomy ma tez taka xj tylko chyba 2 lata starsza przebieg podobnie i zadnych wiekszych wkladow finansowych nie wymagala, wiec ten raczej tez bedzie ok :icon_mrgreen: pozatym to calkiem fajny motor jak za te pieniadze

od siebie dodam ze ja robie w sezonie okolo 8k - 10k km wiec moj motor po tylu latach mialby znacznie wiekszy przebieg ;)