Benek14 Opublikowano 11 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2006 WitamMam pytaniehttp://www.allegro.pl/item118061382__aprilia_rx_125_.htmlCzy to jest naprawdę ten rok? czyli 95. Widziałem bradzo podobne Aprilie takimi kolorami i plastikami z roków koło 91. Wydaję mi się, że Aprilie nie mają 35 oi tylko cos koło 30, czy może się myle?Wzielibyście za tą cene?? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwas Opublikowano 11 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2006 siema, to rok 91, nie ma bata zeby to było 95, chyba ze data pierwszej rejestracji ale ciezko w to uwierzyc :) apka ma 33konie i nie opłaca sie za tą kase! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Maciek Opublikowano 11 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2006 Ona jest już drugi albo trzeci raz na allegro...była w maju. Ale ogólnie to RX 125 bardzo polecam. Ja swojego w stanie mega technicznym i srednim wizualnym i juz zarejestrowany z 92 roku dałem 3900! Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gurufarmi Opublikowano 11 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2006 tak nawiasem mówiąc podobna - koloami szczeglnie stala u mechanika w Mielcu, gość ma mase motorów do roboty z calego kraju przez caly sezon.... ja mysle czy nie kupowac keidys rx 125.... bo czesci nie ma skąd...niby mechanika mam pod ręką ale pewnie drogo by wyszlo cokolwiek ;> jakby sie zepsulo ;> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwas Opublikowano 11 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2006 no tu akurat sie nie zgodze bo dostępnosc czesci silnikowych jest duza, silnik to rotax123 który był wkladany tez do aprili rs itp. Wszystko mozna dostac bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 11 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2006 Kwas ma racje, częsci są tylko wystarczy poszukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kules Opublikowano 12 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2006 '95 to to nie jest, ma jeszcze "kanciaty" wahacz z tyłu, a w tym roczniku to już powinien być taki bardziej obły - tak mi się zdaje. RXy to dobre maszyny, a części są bo to popularny silnik w innych moto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zysio Opublikowano 12 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2006 Czesci sa dostępne na polskim rynku wiem bo mialem ogolnie polecam aprilie :) pozdro Sprzedam cb 250 http://allegro.pl/show_item.php?item=125962464 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gurufarmi Opublikowano 12 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2006 ahaa :) dzięki za podpowiedź jakbym mial brać rx'a to takiego 1996-1998 125 ccm one miały rotaxy 123 ? no rzeczywiście rotaksów jest coś na alegro.... jakie inne maszyny konkretnie mialy te silniki? ja się sugerowalem brakiem RX 125 na allegro - rzedko są.. natomiast do rx50 części sporo - samych motorów sporo , a am6 są w RS, DT nowych i jeszcze w jakichś (?) ;> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vipszybki Opublikowano 11 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2006 Poszukuję ślimaka prędkościmierza, najlepiej nówki do Aprili Pegaso 125 ! Ogólnie jestem zadowolony ze swojej aprili, a co do mocy rotaxa 123 to różnie podają od 32-36 KM, ale najczęsciej piszą że ma 36 KM. Bo naprade jest czym przycisnąć, a jak od 7 tys, włącza się zawór upustowy spalin moto wyrywa się z rąk :) !!!POZDRO Jak ktoś może pomóc ze ślimakiem z góry dziękuję ! POZDRO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jce Man Opublikowano 11 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2006 ahaa :icon_question: dzięki za podpowiedź jakbym mial brać rx'a to takiego 1996-1998 125 ccm one miały rotaxy 123 ?no rzeczywiście rotaksów jest coś na alegro.... jakie inne maszyny konkretnie mialy te silniki? ja się sugerowalem brakiem RX 125 na allegro - rzedko są.. natomiast do rx50 części sporo - samych motorów sporo , a am6 są w RS, DT nowych i jeszcze w jakichś (?) ;> Cze ten mechanik w mielcu dokładnie czym się zajmuje prądami przy motocyklach czy samymi silnikowymi????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vipszybki Opublikowano 17 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2009 (edytowane) ROTAX 123 był też: w Pegaso 125,RS, RX,Tuareg też i do gokardów je wkładali też :). Mnie w mojej Aprilce irytował zawór upustowy spalin który ciągle coś sie psuł, jak nie linka to ten siłownik się zacierał, albo ta śruba co idzie od zaworu do linki....poprostu zęby na nim zjadłem i do tego zawór wybił sobie delikatnie prowadnice głębiej do cylindra i klepał delikatnie o tłok i zaklepał mi pierścienie na tłoku..... i tak 2 razy miałem raz dało rade uratować tłok ale za drugi razem wymiana- 350 zł Edytowane 17 Stycznia 2009 przez vipszybki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Maciek Opublikowano 17 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2009 ROTAX 123 był też: w Pegaso 125,RS, RX,Tuareg też i do gokardów je wkładali też :). Mnie w mojej Aprilce irytował zawór upustowy spalin który ciągle coś sie psuł, jak nie linka to ten siłownik się zacierał, albo ta śruba co idzie od zaworu do linki....poprostu zęby na nim zjadłem i do tego zawór wybił sobie delikatnie prowadnice głębiej do cylindra i klepał delikatnie o tłok i zaklepał mi pierścienie na tłoku..... i tak 2 razy miałem raz dało rade uratować tłok ale za drugi razem wymiana- 350 zł Proszę patrz na datę ostatniego posta... Pzdr, Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi