Skocz do zawartości

wszystko na temat kawasaki kmx

Rekomendowane odpowiedzi

Witam jestem nowy mam Kmx 125 potrzebuje amortyzator tylni . Gdzie można kupic ?

W sklepie (ale tej opcji nie radze wybierac bo nowy dużo kosztuje)

na allegro trzeba dobrze szukac

U kogoś kto sprowadza motory i czesci z zagranicy

ja miałem za 200 zł prawie nowy, bo też wymieniałem w swoim

Moje pytanie jest takie , gdyż niemam dozownika oleju , czy olej do kosiarek STHILL jest dobry do tego motorku tymbardziej ze jest na dotarciu jeszcze . I czy można gdzieś dostac jakaś większą /wydajniejszą chłodnice do KMX'a ?

Edytowane przez Wanio123

Ma ktoś może tarcze hamulcowe na sprzedaż w dobrym stanie?

Rozmiar przedniej felgi /opony to 21-2-75 a tylniej 18 4-25 ?

taka będzie pasowac na przód?

http://moto.allegro.pl/item704229972_opona..._klr_dr_cr.html

a ta na tył ?

http://moto.allegro.pl/item684932068_opona...oss_leszno.html

Moje pytanie jest takie , gdyż niemam dozownika oleju , czy olej do kosiarek STHILL jest dobry do tego motorku tymbardziej ze jest na dotarciu jeszcze . I czy można gdzieś dostac jakaś większą /wydajniejszą chłodnice do KMX'a ?

Jeśli to pół-syntetyk albo syntetyk to powinien być dobry ,a jeśli mineralny to sobie odpuść. A co do chłodnicy to nie wiem, po co Ci wydajniejsza chłodnica?. Jeśli długo, ostro pałuję to zatrzymuje się przed czerwonym ,a przy normalnej jeździe dochodzi do połowy. Piszesz, że motocykl jest na dotarciu, więc to normalne, że się będzie nadmiernie grzał. Ale jeśli po dotarciu sytuacja się nie zmieni to zalej jakiś porządny płyn i dobrze odpowietrz układ. (śruba z sześciokantną główką obok świecy ) A mniej optymistyczna wersja to padnięty termostat i nie otwiera obiegu, ewentualnie pompa wody.

witam jestem zainteresowny kupnem tego kmx powiecie mi cos na jego temat

http://moto.allegro.pl/item702987287_kawas..._km_12_324.html

Ze zdjęcia się raczej niczego nie wywróżyć oprócz rdzy w kilku miejscach, trzeba jechać i pomacać.

Czy tylni amortyzator z KX pasuje do KMX ?

Jeśli rozstaw mocowań jest taki sam to będzie, ewentualnie można podorabiać jakieś tuleje. Ale jeśli taki założysz to przygotuj się na wymianę też przedniego na jakiś od crossówki, bo amor od kx jest dłuższy i podniesie tył.

Gdzie dostane tarcze hamulcowe do kmx?

Zagadaj do osób z allegro które wystawiają dużo części do kmx-a.

Ja mam 80 z przodu i mam jeszcze troszkę miejsca więc 90 powinna być OK. Ale na tył 140 nie wejdzie. Max 120 i też zależy od układu kostek.

Jak otworzyc na maxa zawor wydechowy kips ?

Gdzieś już było o ustawieniu zaworu, poszukaj trochę albo, w serwisówce powinno być.

i co zrobic zeby sie ładnie na obroty wkrecal ?

Wyregulować gaźnik i ustawić zawór.

Edytowane przez Stoźu

• 2 tygodnie później...

Witam :)

instnieje jakis sposob na to zeby swieca sie w terenie lub na jakiejs wodzie nie zalewala i motor nie gasł ? mozna ja jakos zabudowac albo cos takiego ?:)

Siwece są bardzo wrażliwe na wode, możesz poszukac jakchś fajek specjalnych ale nie wiem czy takowe są ;)

motorynka -> aprilia pegaso 125 '98 -> kawasaki klx 250 '94 -> ktm exc 300 '01 -> sx 125 '06