sznajderKMX Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Witam jestem nowy mam Kmx 125 potrzebuje amortyzator tylni . Gdzie można kupic ? W sklepie (ale tej opcji nie radze wybierac bo nowy dużo kosztuje) na allegro trzeba dobrze szukac U kogoś kto sprowadza motory i czesci z zagranicy ja miałem za 200 zł prawie nowy, bo też wymieniałem w swoim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wanio123 Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2009 (edytowane) Moje pytanie jest takie , gdyż niemam dozownika oleju , czy olej do kosiarek STHILL jest dobry do tego motorku tymbardziej ze jest na dotarciu jeszcze . I czy można gdzieś dostac jakaś większą /wydajniejszą chłodnice do KMX'a ? Edytowane 2 Sierpnia 2009 przez Wanio123 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xemi Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2009 @Wanio123, od końca czerwca w swoim KMX'ie leje olej do kosiarek STIHL (taki czerwony) i wszystko ładnie chodzi, więc myślę, że to dobry olej :) A co do chłodnicy to nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymcio Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2009 witam jestem zainteresowny kupnem tego kmx powiecie mi cos na jego temat http://moto.allegro.pl/item702987287_kawas..._km_12_324.html za wszystkie odp z gory dzieki pozdro :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danon010 Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Czy tylni amortyzator z KX pasuje do KMX ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wanio123 Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Gdzie dostane tarcze hamulcowe do kmx? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamsel Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Gdzie dostane tarcze hamulcowe do kmx? Spytaj w olekmotocykle. Cytuj motorynka -> aprilia pegaso 125 '98 -> kawasaki klx 250 '94 -> ktm exc 300 '01 -> sx 125 '06 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wanio123 Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Ma ktoś może tarcze hamulcowe na sprzedaż w dobrym stanie? Rozmiar przedniej felgi /opony to 21-2-75 a tylniej 18 4-25 ? taka będzie pasowac na przód? http://moto.allegro.pl/item704229972_opona..._klr_dr_cr.html a ta na tył ? http://moto.allegro.pl/item684932068_opona...oss_leszno.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornik2005 Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Jak otworzyc na maxa zawor wydechowy kips ? i co zrobic zeby sie ładnie na obroty wkrecal ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stoźu Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2009 (edytowane) Moje pytanie jest takie , gdyż niemam dozownika oleju , czy olej do kosiarek STHILL jest dobry do tego motorku tymbardziej ze jest na dotarciu jeszcze . I czy można gdzieś dostac jakaś większą /wydajniejszą chłodnice do KMX'a ? Jeśli to pół-syntetyk albo syntetyk to powinien być dobry ,a jeśli mineralny to sobie odpuść. A co do chłodnicy to nie wiem, po co Ci wydajniejsza chłodnica?. Jeśli długo, ostro pałuję to zatrzymuje się przed czerwonym ,a przy normalnej jeździe dochodzi do połowy. Piszesz, że motocykl jest na dotarciu, więc to normalne, że się będzie nadmiernie grzał. Ale jeśli po dotarciu sytuacja się nie zmieni to zalej jakiś porządny płyn i dobrze odpowietrz układ. (śruba z sześciokantną główką obok świecy ) A mniej optymistyczna wersja to padnięty termostat i nie otwiera obiegu, ewentualnie pompa wody. witam jestem zainteresowny kupnem tego kmx powiecie mi cos na jego temat http://moto.allegro.pl/item702987287_kawas..._km_12_324.html Ze zdjęcia się raczej niczego nie wywróżyć oprócz rdzy w kilku miejscach, trzeba jechać i pomacać. Czy tylni amortyzator z KX pasuje do KMX ? Jeśli rozstaw mocowań jest taki sam to będzie, ewentualnie można podorabiać jakieś tuleje. Ale jeśli taki założysz to przygotuj się na wymianę też przedniego na jakiś od crossówki, bo amor od kx jest dłuższy i podniesie tył. Gdzie dostane tarcze hamulcowe do kmx? Zagadaj do osób z allegro które wystawiają dużo części do kmx-a. taka będzie pasowac na przód? http://moto.allegro.pl/item704229972_opona..._klr_dr_cr.html a ta na tył ? http://moto.allegro.pl/item684932068_opona...oss_leszno.html Ja mam 80 z przodu i mam jeszcze troszkę miejsca więc 90 powinna być OK. Ale na tył 140 nie wejdzie. Max 120 i też zależy od układu kostek. Jak otworzyc na maxa zawor wydechowy kips ? Gdzieś już było o ustawieniu zaworu, poszukaj trochę albo, w serwisówce powinno być. i co zrobic zeby sie ładnie na obroty wkrecal ? Wyregulować gaźnik i ustawić zawór. Edytowane 6 Sierpnia 2009 przez Stoźu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamsel Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Ludzie 140 do kmx? :D 110 wystarczy a 120 to max. Cytuj motorynka -> aprilia pegaso 125 '98 -> kawasaki klx 250 '94 -> ktm exc 300 '01 -> sx 125 '06 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wanio123 Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Ludzie 140 do kmx? :D 110 wystarczy a 120 to max. Mam kmx'a od tygodnia , i póki co o motorkach wiem naprawdę niewiele ,a na mojej starej oponie niema napisanego rozmiaru np. 120/130 tylko 18-4.25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornik2005 Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Witam :) instnieje jakis sposob na to zeby swieca sie w terenie lub na jakiejs wodzie nie zalewala i motor nie gasł ? mozna ja jakos zabudowac albo cos takiego ?:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stoźu Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Chcesz powiedzieć, że świece Ci zalewa wodą? Sprawdź szczelność przy cylindrze tam gdzie wychodzi kolanko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamsel Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Witam :) instnieje jakis sposob na to zeby swieca sie w terenie lub na jakiejs wodzie nie zalewala i motor nie gasł ? mozna ja jakos zabudowac albo cos takiego ?:) Siwece są bardzo wrażliwe na wode, możesz poszukac jakchś fajek specjalnych ale nie wiem czy takowe są ;) Cytuj motorynka -> aprilia pegaso 125 '98 -> kawasaki klx 250 '94 -> ktm exc 300 '01 -> sx 125 '06 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi