Laska Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Posiadam Suzuki GSXR 750, rocznik 95, stała sie rzecz dziwna????? Jade sobie jade na torze poznań i redukuje z 3 biegu na 2 przed zakrętem obroty około 8-9 tyś prętkość jakieś 70-80, składam sie w zakręt wszystko gra, wychodze z zakrętu daje gazu a moto nie jedzie obroty w góre a moto nic zjechałem na trawe obok, wrzucam neutral. wrzucam 1 bieg puszczam sprzęgło a moto stoi tak samo z 2,3,4,5,6 biegiem, teraz moto stoi u mechanika który ma duzo roboty i czekam na diagnoze. Czy ktos wie co sie mogło stać?? nic w skrzyni nie mieli tarcze sprzegła chodzą. Sprzegło prawie nowe ma moze z mieciąc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartekl Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2006 dziwna sprawa :notworthy: biegi wchodza normalnie ? slychac typowy stukot przeskakujacych zebatek ?czy wrzucajac jedynke, nie precyzyjnie (czyli tak jak sie nie powinno robic :notworthy: ) wykonujac pol ruchu, slychac chroboczaca skrzynie ? no i czy sama praca sprzegla, opor odczuwalny na dzwigni, nie zmienil sie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebeq Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2006 moze skroiło Ci wielowypust zębatki ? widziałem taką akcje , należy zwrócic uwage czy przy wrzuceniu biegu łancuch lekko sie nie napręża lub podskakuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Laska Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2006 biegi wchodzą normalnie, dzwiek gdy bieg wchodzi jest taki sam jak zawsze (przed zdarzeniem), nie słychać zadnych chroboczań skrzyni, praca sprzęgła jest taka sama jak przed zdarzeniem. teraz czekam na to co mechanik powie jak rozbierze skrzynie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soku11 Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2006 A moze ci sie ktoras zebatka na ktorej jest lancuch odkrecila ?? Moze glupie ale warto sprawdzic czy sie czasami sama nie obraca... :notworthy: POZDRO Cytuj Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gonzo Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Nie wiem kiedy mogłoby się to stać u Ciebie, ale ja miałem takie objawy jak spaliłem sprzęgło. Biegi wchodziły, obroty też, a moto stało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gumbal Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2006 ja stawiam na pekniety wałek na ktorym jest zamocowana zębatka :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ventura Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Jak dla mnie pęknięte wałki i historie typu odkręcone zębatki można sobie darować. Sprzęgło było zmieniane i to tam trzeba szukać przyczyny. Może być jakiś fabryczny defekt tarczy lub coś w tym stylu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TUREK Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2006 SQL z 4um miał podobna akcję w Poznaniu tylko jemu najpierw sprzęgło zaczęło sie uślizgiwać a później było już jak u Ciebie czyli motocykl na biegu zachowywał sie tak jak na luzie (czyli padło całkowicie). pees. w jego przypadku wystarczyło,że rozebraliśmy sprzęgło, tarcze przetarliśmy papierem ściernym i po złożeniu dalej bangla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolek Opublikowano 1 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2006 Nic się nie martw :biggrin: to tylko sprzęgło padło... ostatnio znajomy w cbr600 f4 miał identyczny przypadek , ostre pałowanie wsjo orajt a tu nagle zonk ;) macha biegami w te i we wte biegi wchodzą niby normalnie a moto nie jedzie :D juz dzwoniliśmy po busa żeby złoma zawieźć ale ktos poradził żeby popuścić całkowicie regulacje sprzegła ... pomogło na tyle żeby doturlać się do domu... po rozebraniu okazało sie że tarcze popalone wpizdu i popękane a przekładki fioletowe... po założeniu nowego zestawu wszystko ok ;) więc jażeli nie zablokowało ci koła i jezeli nie miales jakiś dziwnych objawów ze źle wchodzacymi czy wyskakującymi biegami i jeśli jestes teraz w stanie przebc biegi i nic nie rzęzi to na bank sprzegło :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Laska Opublikowano 1 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2006 obyscie mieli racje ze to sprzegło, moto bedzie rozebrane w poniedziałek albo wtorek i bede wiedzial co to było, napewno napisze co mojej Giksie dolegało :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hz10 Opublikowano 1 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2006 a moim zdaniem sprzęgło nie kończy sie z metra na metr z metra na metr to sie coś ścina np. wielowypust lub pęka np. wałek ale obym sie mylił :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek320 Opublikowano 1 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2006 laska po prostu popsules hehheh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolek Opublikowano 2 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2006 a moim zdaniem sprzęgło nie kończy sie z metra na metr z metra na metr to sie coś ścina np. wielowypust lub pęka np. wałek ale obym sie mylił :biggrin: tez tak myślałęm ... i jak się tak koledze stało to odrazu mieliśmy zajawke że to skrzyni aposzła... dopiero po jakims czasie wyszło że biegi wskakuja ok raczej tylko nie ma przeniesienia napędu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gonzo Opublikowano 6 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2006 Laska, no i co się okazało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi