czarczi Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2006 witamwiec z tematem jest tak ze ojciec sie zgodzil na moto i woglue wylozy kaske ;D no ale niestety tej tymczasowo nie ma ;/ wiec postanowilismy wziac pozyczke/kredyt tylko z tym jest maly problem mianowicie moja mama (ehh porazka :biggrin: ;/ ) moze ktos wiec jak i gdzie wziac kredyt kiedy rodzice sa w trakcie rozwodu ( ale jeszcze ciagle jest wspolnota majatkowa) tak zeby do wziecia pozyczki /kredytu byla potrzebna jedna osoboa tzn. moj tata , moze ktos mial taka sytuacje i wie co mozna zrobic :biggrin: z gory bardzo dziekuje p :biggrin: s ja nie moge wziac na siebie kredytu bo mam niestety 16 lat ;/ :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
01kriters Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2006 a co z Debetem na koncie?? Dowiedz się w Banku czy żeby go uruchomić też potrzebna jest zgoda współmałżonka?? To jedyne co przychodzi mi na myśl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarczi Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2006 debet raczej odpadaw gre wchodza tylko kredyty/pozyczkiaha provident moze cos takiego udzielic ale oprocentowanie w skali roku wynosi okolo 70 % ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Administrator Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Reifeisen bank ma w chwili obecnej extra promocje na karty kredytowe. Nie wymagają żadnych zaświadczeń. Oprocentowanie co prawda 18%, ale gotówka od ręki bez wielkich pytań, no i przy płatności kartą nie masz żadnych rat, tylko spłacasz ile możesz. Ja ostatnio kupiłem motocykl za 20.000 płacąc w sklepie kartą. Nieźle się zdziwili :biggrin:pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarczi Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Reifeisen bank ma w chwili obecnej extra promocje na karty kredytowe. Nie wymagają żadnych zaświadczeń. Oprocentowanie co prawda 18%, ale gotówka od ręki bez wielkich pytań, no i przy płatności kartą nie masz żadnych rat, tylko spłacasz ile możesz. Ja ostatnio kupiłem motocykl za 20.000 płacąc w sklepie kartą. Nieźle się zdziwili j.gifpzdr czyli w reifeisen bank dostne powiedzmy 7 k( tyle wlasnie potrzebuje) bez problemu ?? a o co chodzi z tymi kartami kredytowymi jak napisales ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cerb Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Oprocentowanie co prawda 18%, ale gotówka od ręki bez wielkich pytań, no i przy płatności kartą nie masz żadnych rat, tylko spłacasz ile możesz.A o co chodzi z tymi kartami kredytowymi jak napisales ??Tez mnie to interesuje, w jaki sposob mozna pozniej splacic ten kredyt, wplaca sie tyle na ile mnie stac w danej chwili, czy jakos w rownych ratach, na jaki okres czasu mozna zaciagnac taki kredyt itd. Cytuj http://www.bikepics.com/members/cerb/ - moja stajnia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YARECK Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Przy karcie kredytowej bank przysyła ci co miesiąc saldo: ile wypłacałeś i ewentualnie ile wpacałeś. Przy tym saldzie jest podana minimalna kwota którą musisz wpłacić do konkretnego dnia (i pilnuj się tej daty bo nawet opóźnienie o jeden dzień powoduje karną opłatę około 50 zł.)Możesz oczywiście wpłacić większa kwotę ale nie mniejszą niż podana w saldzie.Przy kredycie na karcie w kwocie 7,5 tysia, minimalna kwota spłaty to 360-380 zł. - wiem ba mam kartę w Raifeisen'ie.Ogólnie jednak uważam że lepszy jest kredyt przeznaczony na konkretny cel. Na karcie po wpłacie minimalnej kwoty masz znowu częśc tej kwoty jako wolne środki i korci żeby znowu wydać co powoduje że karta kredytowa staje się jak gdyby kredytem odnawialnym i trudnio się jej pozbyć.No chyba, że zrobisz tak jak robią ci co to karty chcą się pozbyć i ją tną na kawałki żeby z niej już nie korzystać a tylko spłacać.Poszukaj jednak jeszcze banków bo z tego co wiem nie we wszystkich jest wymagana zgoda współmałżonków, zwłaszcza gdy np. orzeczona jest przez sąd separacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepe Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2006 A nie da się załatwić rozdzielności majątkowej rodziców? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YARECK Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2006 To już tylko po orzeczonym i uprawomocnionym rozwodzie.Skoro wcześniej nie została sporządzony zapis o rozdzielczości majątkowej to po zawarciu związku małżeńskiego oboje małżonkowie wspólnie ponoszą koszty i wspólnie czerpią z ewentualnych zysków.Z tym, że jest teraz tak, że współmałżonek może nie wyrazić zgody na wzięcie kredytu, a jak bank go udzieli i biorący przestanie spłacać, to ó współmałżonek nie będzie ponosił kosztów tego kredytu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2006 ...a obecnie prawo jest tak skonstruowane, że zdecydowanie ułatwia uniknięcie zobowiązania przekraczającego coś, co o ile pamiętam nazywa się zwyczajnym zarządem majątkiem. kredyt jest takim przekroczeniem, więc jeśli tylko jakiś bank daje kredyt bez podpisu współmałżonka, to braćIMHO lepszy byłby gotówkowy, a nie celowy, bo w tym drugim przypadku zazwyczaj wymagane jest zabezpieczenie w postaci wpisu w dowód, ubezpieczenia ac, itpjsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarczi Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2006 to znaczy z tym rozwodem u moich rodzicow jest tak ze jeszcze zadnego prawnego rozwodu nie bylo ,wiec jest tak jakby ciagle byli maluzenstwem a w ktorych bankach mozna wziac ten kredyt gotowkowy bez podpisu obu stron?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepe Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2006 To już tylko po orzeczonym i uprawomocnionym rozwodzie.Skoro wcześniej nie została sporządzony zapis o rozdzielczości majątkowej to po zawarciu związku małżeńskiego oboje małżonkowie wspólnie ponoszą koszty i wspólnie czerpią z ewentualnych zysków.Z tym, że jest teraz tak, że współmałżonek może nie wyrazić zgody na wzięcie kredytu, a jak bank go udzieli i biorący przestanie spłacać, to ó współmałżonek nie będzie ponosił kosztów tego kredytu. Rozdzielność majątkową można załatwić zawsze w dowolnym momencie u notariusza. Oczywiście jeśli obie strony wyrażają na to zgodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kmc Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Rozdzielność majątkową można załatwić zawsze w dowolnym momencie u notariusza. Oczywiście jeśli obie strony wyrażają na to zgodę. tak jest, mimo bycia w zwiazku mamy z małżonką rozdzielność majątkową od 2 lat.Obecnie jej koszt to niestety aż 600 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi