Skocz do zawartości

Yamaha Midnight Star (Roadliner, Stratoliner)

johny
 Udostępnij

Midnight Star  

250 użytkowników zagłosowało

1. 1. Oceniam jako:

• ładna
      201
    • brzydka
      34
    • nie mam zdania
      16

Rekomendowane odpowiedzi

Tylko że w XV 1900 jest dużo grubsza kiera niż w dragu nie nie bardzo można dostać takie gniazdko.

2008Chorwacja 4530km 2009Chorwacja Czarnogóra 4480km 2010Czarnogóra Chorwacja 4550km 2010Czarnogóra Grecja 5100km

2012Macedonia Albania 4600km 2013Włochy Sycylia 6000km 2014Czarnogóra Albania 4490km 2015 Rumunia Bułgaria.4750km 2016Serbia Czarnogóra 4550km2017 Dagestan 8500km2018 Toskania 4500

Ale takie coś [choć drogie ] powinno pasować.

http://www.lidor.pl/Produkt/ky_1483,9_chromowane_gniazdo_elektryczne.html .

2008Chorwacja 4530km 2009Chorwacja Czarnogóra 4480km 2010Czarnogóra Chorwacja 4550km 2010Czarnogóra Grecja 5100km

2012Macedonia Albania 4600km 2013Włochy Sycylia 6000km 2014Czarnogóra Albania 4490km 2015 Rumunia Bułgaria.4750km 2016Serbia Czarnogóra 4550km2017 Dagestan 8500km2018 Toskania 4500

Panowie,dzieki wielki.Ja planowalem jedno na kierownice/bo po reka/a drugie do sakwy/bo czysto i sucho/.I niech sie stanie.

Ja na jutro zaplanowalem wyjazd na cztery dni do Virgini i Tennesie.Chcialem zaliczyc "Tail of the Dragon"taka droga w lesie o dlugosci ok 11mil i o ponad 300zakretach.Taka proba blednika.Wpiszcie sobie to haslo na youtube i zobaczycie o czym mowie.Poza tym droga przez Virginie/obie/jest fascynujaca,mowia.,ze jest to najpiekniejsza droga dla motorow w Stanach.Nazywa sie" Skyline Drive" a potem przechodzi na "Blue Ridge Pkwy"/tyz do zobaczenia na YT.I DUPA,od srody do soboty leje w calej tamtejszej okolicy.Niektore odcinki strach przejechac na sucho w dzien a co tu mowic o deszczu.Moze za tydzien sie uda.Wiec jutro jade/mam jeden sloneczny dzien/docierac nowe oponki i moze zaloze te gniazdka.I zycze Wam powodzenia tak w zyciu zawodowem jak i osobistem-Jerzyk

Aha sprawdzilem to gniazdko,to co proponowal Piter.To samo, oczywiscie, tutaj kosztuje$ 79.99

Nie tylko gniazdko w USA jest tańsze. :)

U mnie to wygląda tak jak na załączonym obrazku :)

Miesiąc czasu głowiłem się gdzie by tu umieścić gniazdo zapalniczki. Problemem była zbyt gruba kierownica. Producenci gniazd stosują dużo mniejsze obejmy. Aż w końcu mnie natchnęło. Wykorzystałem do tego celu mocowanie owiewki. Gniazdo które kupiłem miało w zestawie blaszkę z otworem, którą to dało się przykręcić pod śrubę z owiewki. Cena kompletu, 20zł.

Funkcjonalność 10/10. Gniazdo jest chronione przed wiatrem i deszczem przez owiewkę, podłączone jest do przedniej lampy.

Montaż: 30 minut, ze względu na to że lampę odkręcałem jak do wymiany żarówki, żeby się do prądu podpiąć. Blisko gniazda znajduje się na kierownicy po lewej stronie łapka na telefon komórkowy/gps. Cały sezon na tym przejeździłem, i lepszego a na pewno tańszego rozwiązania bym chyba nie znalazł :)

post-14413-0-26742600-1348586495_thumb.jpg

post-14413-0-21437100-1348586509_thumb.jpg

Edytowane przez lr1

Ja tu nic nie chce krytykowac,ale aktywnosc na tej Stratolinerowo-roadlinerowej stronie jest wprost porazajaca.Jedynym wytlumaczeniem,jakie moge zrozumiec,to to, ze wszyscy jezdza jak opetali,korzystajac z pieknej pogody i polskiej Zlotej Jesieni.Pozdrawiam i zazdroszcze,hehe.

Piwu,ja nie wiem czy to dlatego,ze jest tak malo w Polsce/i nie tylko/ naszych pieknych maszyn czy dlatego,ze jak juz kazdy wraca do domu,to nie ma sily,zeby cosik ciekawego napisac.Ja ci powiem,ze w stanach nasze moturki sa bardzo rzadko widziane na drogach.Jak pamietam,to raz jechalem autem w New Jersej droga 80/taka autostrada laczaca wschod Stanow z Kalifornia/ i przez pol godziny towarzyszylem takiej Yamaszce,stala predkosc ok 75mil/h.Bardzo sie dziwilem,ze taki drobny facet ja prowadzi,ale mysle,musi byc za to silny,hehe.W koncu wyprzedzam a tu sie okazuje,ze to mloda laska a zeby bylo ciekawiej -czarna.Raz facet na zadupiu jakims na stacji benzynowej w polnocnym NY zajechal kabrioletem i mowi" jaki piekny Harley",Ja na to,ze rzeczywiscie piekny motor tylko ze to nie HD.A on,kutas,ze mu przykro,ze to nie H.To ja mu-"30 sekund temu ci sie podobal a teraz juz nie ,bo nie ma nalepki H-D?To masz ciekawy gust,jak twoja zona jest w bikini od np.Prady to jest piekna ale jak w kostiumie bez tej naszywki,to juz nie?Popatrzyl na mnie,az sie przestraszylem lekko,bo to bylo w srodku lasu,a tu kazdy ma spluwe,jak nie w schowku to pod kocem na siedzeniu ale pokiwal tylko glowa i se pojechal.Zreszta pewnie jego zona wazy ze 150kg i zadna nalepka jej nie pomoze/chyba zeby ja nalepic na jego oczy/.Ok,rozgadalem sie ciut za duzo,mozna by tak dlugo,ale nie chce zabierac miejsca INNYM kolegom,wiec pozdrawiam i piszcie-J

Ja w sobotę i niedzielę byłem na zakończeniu sezonu motocyklowego. Były 2 Stratolinery - ale niestety dane mi było pogadać z właścicielem drugiego.

Wyobraźcie sobie że imprezę na parę setek maszyn zorganizowali zakonnicy - o.Bernardyni. Dawno tak dobrze się nie bawiłem. Co dziwne - impreza była całkowicie darmowa - Bernardyni zadbali o wyżywienie i zakwaterowanie w klasztorze braci motocyklowej. (pokoje,łożka, pościel - rano kawka, herbata, soki na kaca) Porządne chłopy z nich.W swoim zakresie był tylko alkohol.

Co ważne była to impreza otwarta dla wszystkich! motocyklistów - jak sami podkreślali wielokrotnie nie sprawdzają kto jest jakiej wiary - ani jej poziomu.

Normalnie piątka dla kolesi w habitach - takiego czegoś jeszcze jak żyje nie widziałem i jestem pełem podziwu.

Edytowane przez Soft

soft bardzo często można się zdziwić w takich właśnie sytuacjach. Polska jest krajem stereotypów, zakonnicy to tacy, księża owacy, a policjanci jeszcze gorsi od wszystkich. Każdy zawód czy powołanie trzeba traktować jako sposób na zarobek, a pod habitem czy mundurem dalej kryje się człowiek, często motocyklista. Bez poznania człowieka lepiej nie oceniać.

Sam się przekonałeś na zlocie, że zakonnicy potrafią zorganizować fajną imprezę i tak samo jest w innych przypadkach.

JERZYK-NYC u nas też bardzo dużo ludzi myśli, że to HD... no ale to też kolejny stereotyp :D