Skocz do zawartości

Yamaha Midnight Star (Roadliner, Stratoliner)

johny
 Udostępnij

Midnight Star  

250 użytkowników zagłosowało

1. 1. Oceniam jako:

• ładna
      201
    • brzydka
      34
    • nie mam zdania
      16

Rekomendowane odpowiedzi

Ja nie wiem przy jakiej prędkości mam odcięcie, bo jeszcze mi nigdy nie odcięło zapłonu. Dwa razy na 5 biegu jechałem na pełnym gazie, i osiągnąłem 195km/h. Miałem wrażenie że motor się już bardziej nie rozpędzi. Może by się rozpędził, gdybym np. jechał dodatkowo z górki, ale w obecnej sytuacji wyglądało na to że brakło mu mocy żeby osiągnąć 5000 obr/min i 200km/h. Chyba za ciężki dla niego jestem :biggrin:

Aha... mam wersję 100KM

Edytowane przez lr1

Odcięcie zapłonu działa na wszystkich biegach oprócz ostatniego.Czyli w tym wypadku nie działa na piątym.Zwykle jest ustawione trochę powyżej obrotów mocy maksymalnej,i zabezpiecza silnik przed przekręceniem.

2008Chorwacja 4530km 2009Chorwacja Czarnogóra 4480km 2010Czarnogóra Chorwacja 4550km 2010Czarnogóra Grecja 5100km

2012Macedonia Albania 4600km 2013Włochy Sycylia 6000km 2014Czarnogóra Albania 4490km 2015 Rumunia Bułgaria.4750km 2016Serbia Czarnogóra 4550km2017 Dagestan 8500km2018 Toskania 4500

Ooo, ciekawe... tego nie wiedziałem. Myślałem że odcięcie dotyczy wszystkich biegów, i jeśli na "piątce" obroty weszły by na maksymalne, to odcięło by dopływ paliwa.

W takim razie Soft ostro daje na niższych biegach :P

Nie. nigdy nie miałem odcięcia na biegach 1-4 zawsze na 5 mi odcina między 203 a 205 km/h

Na 1-4 nie miałem bo nie kręcę go tak wysoko. (też mam silnik 100 koników)

Edytowane przez Soft

no to piter 1600 podał nam lipną informację :happy:

Soft, czy tobie tak za każdym razem motocykl osiąga te 205km/h, czy zależy to od sprzyjających warunków (tzn. z górki, wiatr w plecy) ?

Ja na autostradzie dwa razy swojego próbowałem do oporu, nie jadąc ani z górki, ani pod górkę, przy bezwietrznej pogodzie, i licznik nie chciał mi pokazać więcej jak 195km/h.

Zawsze dochodzi do 200 km/h i lekko ponad bez problemu nawet pod górkę. Zawsze w tym momencie żałuję że nie ma 6-tego biegu.

Myślę, że gdyby była 6-tka to jeszcze +30 km/h by poleciał.

Jeżdże z kumplem który ma Suzuki VZR1800 i prędkość na liczniku jest taka sama. Kiedyś porównywaliśmy wskazania.

Co prawda przy mojej prędkości maksymalnej jego maszyna wyprzedza mnie jakbym stał na parkingu. Porażka straszna.

Edytowane przez Soft

Czołem Koledzy :)

.... czy ktoś z Was ma założony lokalizator GPS w moto ? zastanawiam się czy nie zainwestować. Alarm mam, blokade mam ... ale... chyba byłbym spokojniejszy... swoją drogą macie jakies inne pomysły na zabezpieczenie ?

Kumpel ma taki lokalizator. Jak byłem sceptyczny do tego typu urządzeń, tak zaczynam widzieć jego zalety :) Ma czujnik wstrząsowy i od razu jak tylko się ruszy motocykl wysyła sms-y z powiadomieniem. Fajny bajer :) Lokalizacje też podaje odpowiednią.

Kumpel ma taki lokalizator. Jak byłem sceptyczny do tego typu urządzeń, tak zaczynam widzieć jego zalety :) Ma czujnik wstrząsowy i od razu jak tylko się ruszy motocykl wysyła sms-y z powiadomieniem. Fajny bajer :) Lokalizacje też podaje odpowiednią.

http://allegro.pl/gp...2412621744.html

Edytowane przez Mario-68

chyba sie skuszę... a dla Waszej wiadomosci fajne miejsce na takie cudo jest pod licznikiem... wydaje mi sie ze tak wejdzie bez problemu

musze sie sprzedawcy dopytac jak z tym wstrząsowym ... w moim mniemaniu powinno byc tak ze jak kto ruszy to ja dostaje sms i wtedy mam możliwość reagowania

jest jeszcze jeden problem... urzadzenie do zakłócania gps ... kosztuje 80 zł :(

Edytowane przez G.R

http://allegro.pl/lokalizator-tracker-gps-gprs-tk102-2-xexun-i2388917814.html

On ma taki lokalizator.

Fakt urządzenie zakłucające gps kosztuje 80 zł, ale jak dostaniesz wstrząs to od razu możesz zareagować, wiesz gdzie motocykl stał :) W tym jest 10 stopni czułości wstrząsówki :)

Kupiłem dzisiaj taki lokalizator, tylko z o 4 pasmach GSM i ładowarką samochodową (podłączeniem do instalacji samochodowej) za 192 zł.

Przesyłka gratis.

tu link http://www.ebay.com/itm/190634024244?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649